Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август

Имало надежда пандемията да отмине скоро при спазване на мерките
Обновена: 8 апр 2020 11:57 | 8 апр 2020 11:51, Камелия Цветанова
164
Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, за това не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. За това призова в Пловдив главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той горещо препоръча на българите да устискат за празниците Цветница и Великден и да не се струпват, защото тогава всички мерки от месец насам ще се окажат безполезни.

Още по темата

"Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените. Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава", призова д-р Кунчев.

В Пловдив той посети Четвъртък пазара, за да види при какви условия работи. 

"Всичко се спазва, търговците трябва да работят", посочи инспекторът.

Той припомни, че в такъв тип тържища като Четвъртък пазара е необходимо клиентите да влизат с маски, а продавачите на сергиите също да носят такива.

Доц. Кунчев коментира, че в България навреме са предприети необходимите мерки и затова има по-малко заразени, отколкото на Балканите и в другите държави в ЕС.

"Стараехме се да наложим хем достатъчно ефективни мерки, хем балансирани, за да не доведат до тоталното спиране на живота", каза главният инспектор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
Умник преди 4 години
Тъй ли бе докторе ?!А пари ?
131
2
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
Дори и безплатно да ми предлагат - на БГ морето - никога !!!
130
0
 
6
 
! Отговори
Кунчев, преди 4 години
Хем говорите, че не се знае кога ще отмените извънредното положение, хем да мислим за почивки през юли! Заразата не е като да я отрежеш с нож! До 13.5. я има, след това - не! Започвайте да обмисляте лека-полека, още отсега, да намалявате забраните, да започне някакъв социален живот, за да може по-леко да се премине през заразяването (защото такова ще има) след отмяна на извънредното положение... За да можем да ходим на почивка през юли, както ни съветвате!!!
129
0
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
За коя година става въпрос ?
128
5
 
7
 
! Отговори
retro преди 4 години
Почивка САМО в Турция!
127
2
 
13
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
""Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август""Защо да не ги отменят, за да може там да се заразят.в угода на хотелиерите и концесионерите, да бъдат наблъскани на плажа като сардели в консервна кутия.Ако ходят на почивка да е в Гърция,там плажовете са безкрайни и най-близкият съсед е поне на 10 метра разстояние
126
0
 
6
 
! Отговори
септември преди 4 години
Д-р Радева ми е забранила да пия вода!
125
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
Чудесно! Според експерти от САЩ там над 90% от населението никога не е било в контакт с новия коронавирус. Което означава, че на практика няма изграден имунитет.И пак опираме до бързите тестове, предлагани от д-р Мангъров.Върти, сучи, пак до тях опираме. В Банско вече ги тестват масово.И правилно. От тестовете на 1000 български полицаи се оказва, че само 9 имат изградени антитела. Което е под 1%. И ако за цяла България е същата картинка, очаквайте втора вълна, трета вълна и т.н.
124
1
 
10
 
! Отговори
Това не е грип преди 4 години
Вие имате ли ум в главата, за да разсъждавате и можете ли да пишете, та да изложите някаква програма, която сте решили да изпълнявате, и сроковете, дори и очаквани такива, за силно намаляване на вирусната болест и преминаване към що годе нормална обстановка? Как така ще препоръчате ходене на море през юли-август? Представяте ли си да се струпат десетки хиляди хора на черноморския бряг, в това число и неизлекувани или преносители на вирус? За два месеци болестта ще пламне ище се разрастне....
123
2
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Най-сетне едно обнадеждаващо изказване. Така или иначе този вирус ще се покрие през лятото за да се завърне отново през октомври. Така или иначе 70% от населението трябва да го прекара , за да се изгради колективен имунитет. Снишаването не е вариант за по-дълъг период , защото не виждам как можем да затваряме Държавата всяка зима . Сигурен съм, че преболедувалите го в България са поне 500 000 .
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почивката е сега,за август ще трябва заем.
121
0
 
2
 
! Отговори
пари няма! преди 4 години
До АнонименДействайте!
120
0
 
9
 
! Отговори
мижи да те лъже преди 4 години
До ХохоСветовната конспирация на ционистите н действие
119
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще почиваме ако имаме пари....
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи от "доказани случаи на ковид" рязко ще превключат на "многобройни хронични и съпътстващи заболявания".
117
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХохоБалона на инфлацията го надува точно обикновения трудов народ, защото тегли все повече заеми които щедро му се предоставят от богатите.
116
1
 
15
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Големите играчи - ФЕД, ЕЦБ и Английската банка, използваха този грип, за да имат повод да напечатат отново няколко трилиона долари, евра и паунди и да продължават да надуват балона на инфлацията. Поредното ограбване на обикновения трудов народ. Интересно, кой стои зад цялото това упражнение, наречено ''коронавирус''.
115
3
 
19
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Вече стана ясно , че така наречената ''пандемия'', е един грип, който взе да отминава. Сега се чудят как да натаманят цифрите, да удължават кризата.
114
1
 
2
 
! Отговори
Ти преди 4 години
От къде знаеш.
113
1
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Горещо ни препоръчва да спасим туризма, дори ни хвали, че сме дисциплинирани. Май искат по-рано да отменят извънредното, не защото има основание, а защото едни хора са останали без огромните си заплати. А сравнението с други държави е нелепо, като се има предвид брой населението.