Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19

Той обяви, че ще го предостави на България безвъзмездно
26

Докторът по органична химия и изобретател - проф. д-р Йонко Мермерски, вече е пантентовал нов бърз тест за COVID-19. От САЩ той обяви за Bulgaria ON AIR, че би го предоставил абсолютно безвъзмездно за използване в България.

"PCR тестът е най-бърз, но не е важна само бързината. По-важно е да има надежден резултат. Моето изобретение помага да се отсеят здравите със симптоми и да не тръгнат по пътеката за изследване с PCR тест и плазмен тест", каза проф. Мермерски в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че тестът дава точни стойности въз основа на разработени статистически данни на здрави спрямо болни хора. Тестът измерва количеството въглероден диоксид, което човек издишва. Хора с възпаление на долните дихателни пътища отделят много по-ниски нива на въглероден диоксид във въздуха, който издишват.

"Подкрепяме да се отсеят пациентите, на които не е необходимо да се правят допълнителни тестове. По този начин се облекчава този недостиг на тестове за симптоматични пациенти", посочи проф. Мермерски и демонстрира как работи изобретението му.

Тестът е като дрегер, в който се издишва въздух, а резултатът става ясен на момента. Уредът все още не е стигнал до търговската мрежа, защото трябва да премине през тестуването на четири ведомства, с които екипът на българския учен координира своята работа. Това са американският еквивалент на нашето здравно министерство, Агенцията за храни и лекарства, Националният институт по здравеопазване и Министерството на отбраната на САЩ.

"Искаме от тях финансиране и група хора, които да тестваме - болни, симптоматични и здрави, за да може да прецизираме правилното ниво. На дребно не може да струва повече от 20-ина долара, няма как да струва много. Целим се ефективността му да бъде над 90%", обяви още проф. Мермерски.

По думите му плазмените тестове са необходими, за да се види кои хора са прекарали заболяването и вече са здрави. Хлорохинът пък показвал добри резултати, но нямало доказателства, че е достатъчно ефикасен. Проф. Мермерски отбеляза, че ваксините ще са най-бавното нещо.

И описа коронавируса по следния начин:

Размерът на COVID-19 е около една стотна от размера на прахова частица. На вирусите им трябват повърхности, за да може да се движат. Могат да прелетят доста големи пространства.

"Китай бяха много нечестни спрямо света. Този вирус можеше да бъде овладян без изобщо да тръгне в световен мащаб. Подцениха колко е заразен и се опитаха да подтиснат информациите", коментира докторът по органична химия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До АнонимеН 11И кое е великото на баща му? Може би това, че като професор по агрономия издаде една книга с "народни" рецепти, събирани по системата "Една жена каза на пазара", много откоито са опасни за хората!
23
0
 
0
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Кармен Златарева 13При това потомствен!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купете си oxymeter - пъха се пръста в него и измерва количеството на кислорода в кръвта и пулса. Малка кутийка с екранче. Ако почне да ви спада процента на кислорода значи имате проблем с белия дроб. Тичайте веднага при лекаря. https://beurer/web/de/produkte/medical/ekg-und-pulsoximeter/pulsoximeter/
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един образ за майтап, като таткото.
20
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Да сигурно много дрегери могат да се приспособят. Също помагат дихателни упражнения. Недостигът на кислород причинява кашлица. Ако има недостиг организмът си предупреждава.Дълбоки вдишвания и издишваня. Едно време лекарите как са диагностицирали с проста слушалка. Просто, евтино и ефикасно.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това доказва, че имаш дихателен проблем, а не дали имаш или нямаш коронавирус. 90% от хората, които са носители на COVID-19, нямат дихателни проблеми и ще дадат отрицателен резултат, а ще бъдат заразни за околните.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците криха доста дълго време, и в момента продължават да говорят че всичко е започнало края на декември, а всичко е започнало още през средата на ноември и вероятно около нова година вируса е пристигнал в европа с туристи от Китай, не случайно най-пострадалите страни в Европя са страни, които са популярни туристически дестинации сред туристите от далечния изток
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Точно така. Също ги обвиниха, че изкуствено раздухват повече заради спрат протестите в Хонг Конг. А сега ги обвиняват в обратното.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНапротив, в Китай открито бушуваше епдиемията поне 2 месеца, но никой не предприе нищо на запад. Западната пропаганда не спираше да бълва анти-китайска пропаганда пртоив строгите карантинни мерки, участието на военни и т.н., а "младежите" си правеха забавни колажчета("мемета") и смешки в интернет.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците едва ли са знаели това. Просто трябва да сме солидарни с основния икономически враг на господаря.
14
1
 
6
 
! Отговори
Пена преди 4 години
всички искат да им духаме и да им кихаме .... а стига вече
13
6
 
11
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Обикновен шарлатанин!!!
12
5
 
9
 
! Отговори
Компетентен преди 4 години
За този тип уреди преди дни говори един лекар, има ги от години по магазините. Начинаещ гербер е Мермерски и няма спирка с номерата си.
11
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БАЩА МУ Е ВЕЛИК А ТОЯ Е ДОКАЗАН ШАРЛАТАНИН!!!ИМА ВСЕВЪЗМОЖНИ ГЛУПОСТИ КОИТО ПРОДАВА ОТ КОИТО СЕ ЧУДИ КАК ДА ОБЕРЕ ПОВЕЧЕ ХОРА!
10
3
 
15
 
! Отговори
Казваш "Мермерс преди 4 години
разбираш мошеник и шарлатан. В този случай не лъже безобразно, както се случва често, а само пробутва невинно нова версия на топлата вода. Как да не се възхитиш на наглостта му. Но не е единственият, който напира да облажи от дирижираната и старателно раздухвана паника за "пандемията". Брой нямат - като почнеш от финансовите спекуланти и правителствата и стигнеш до разни знахари и баячки.
9
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОЧЕТОХ СТАТИЯТА И МИ ЗВУЧИ КАТО ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА!!!МОЖЕ ДА СИ ГО ЗАВРЕ КЪДЕТО ИСКА ТОЗИ ТЕСТ ИЗМЕРВАЩ ВЪГЛЕРОДНИЯ ДИОКСИД ИЗДИШВАН!
8
0
 
10
 
! Отговори
ЯВЕРТ преди 4 години
Методът не е ли сертифициран, то това ще е поредния тест, резултатът на който зависи примерно от фазата на Луната (или от размера на обувката на изследвания).
7
0
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Да ви кажа само ,че и аз имам патент.За екологично изсушаване на сламата на покрива на клозета в двора.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Устройството се нарича капнометър. Измислено е поне преди 50 години. Ползва се заедно с измерител на сатурацията (пулсоксиметър). Открива бронхопневминия, не показва причината за нея.Не давайте платформа на учени-еднодневки.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тая статия единственото смислено нещо беше последния абзац, който е 100% точен.