Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!

Според вицепрезидента имаме нужда от единение
63
Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази признателност към всички българи в България и извън страната, които са в предните редици на борбата с кризата.

"Може да сме обречени на изолация, но не и на бездействие. Всеки от нас има с какво да помогне. Всеки днес е герой", подчертава вицепрезидентът в писмо-обръщение към сънародниците ни зад граница.

По думите й пандемията от коронавирус промени начина ни на живот, засегна ни в най-уязвимото - човешкото здраве, драстично се отразява и върху икономиката.

"Вярвам, че ще преминем през тези трудности, ще извлечем поуки и ще станем по-силни и по-добри", пише Йотова, цитирана от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът и екипът й поддържат непрестанни контакти с над 150 дружества на българи от 33 държави.

"Обръщам се към вас, за да споделя тази вяра. За да ви уверя, че българите тук, в България мислим за вас. За всички нас е важно в този момент да останем заедно, да поддържаме връзката помежду ни, макар и виртуално. И дано да има повече добри новини. Общуването, съчувствието и разбирането помагат да преодоляваме трудностите и в семействата, и в професията, и в обществата, където живеем", изтъква вицепрезидентът.

Илияна Йотова посочва, че всеки ден е изпитание за хората на първа линия - медици, органи на реда, всички, чиято дейност е жизнено важна днес - работещите в търговията, транспорта, производството, администрацията.

"Те се нуждаят от нашата подкрепа и отговорност. Трябва да помагаме на най-уязвимите, на останалите без препитание, на всички, които трудно се справят сами", призовава Илияна Йотова.

Тя апелира да запазим единението като наша опора. "Повече от всякога имаме нужда от единение помежду ни, да протегнем ръце едни към други. Ние сме едно цяло и сме силни като Кубратовия сноп. Подавам ръка към всеки един да не остава сам, в дигиталния век е лесно да си пишем, да говорим, да споделяме", заявява вицепрезидентът.

В писмото си вицепрезидентът уверява, че планираният форум за единението на българите в България и по света ще се проведе, когато отшуми пандемията.

"Поздравявам ви с идващите светли празници Цветница и Великден. На всички, които носят имената на красивите български цветя, да бъдат живи и здрави! В дните на Възкресението да бъдем с отворено сърце и човечност", завършва обръщението си Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 4 години
"Мързяците" внасят данъци и плащат пенсиите на май.ките ви. Ако от мен зависеше, щях да им спра пенсиите, щото вие им пращате. 5 000 годишно са в сферата на фантазиите ви, като знам какви сте мизерници в чужбина. И нищо не казваш, че родителите ви умират от тъга по вас, а не толкова от бедност. Купувай гузната си съвест с пари, ама когато си заминат това няма да ти помогне.
42
0
 
3
 
! Отговори
Студент преди 4 години
Айде,нема нужда да мислиш за нас ! Добре сме си,където сме си !Мина времето,когато се вярваше на празни приказки!
41
1
 
1
 
! Отговори
Emigrant преди 4 години
До 34, Едни 100, 200 евро?!Тоест едни допълнителни 5000 лева годишно добавка към пенсиите?! Абе майни ги насам,както викаше едно приятелче!Ами значи след като този ресурс се осигурява от емиграцията,това прави около един милиард евро годишно,трябва такива мръзляци като теб да се напрегнат за да имат майките и бащите ни малко по добри пенсии?Ама вие само дай,а когато друг ги дава,били малко?! Ай сиктир сине бизик!!
40
1
 
6
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Знам душа и това е което най много ме притеснява!!Когато БСП мисли много за някой или за нещо,то най често изчезва от действителността!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ачкосум бе машалаа..тази се е ояла от всякъде,никаква криза няма да види- има запаси до края на живота си,др.Радеф и той не отстъпва,мънка,мрънка-дарил една заплата,както направи бе др....колко нощи не спа!!!
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Робският манталитет не се преодолява ,като се даде свобода на един роб той не знае какво да прави с нея и веднага си намира друг господар - е те това сме ние българите и такива ще си останем ! Вместо да си оправи собствената държава по лесно е да избяга ,да слугува и да се убеждава ,че така е много по добре !
37
0
 
3
 
! Отговори
Джоко Росич преди 4 години
А знаеш ли колко много работим ние в чужбина
36
1
 
7
 
! Отговори
Джоко Росич преди 4 години
И как точно мислиш за нас
35
3
 
10
 
! Отговори
Мика преди 4 години
Тоя пък друг заболял, хората се прибирали от чужбина и се нареждали пред бюрото по труда. Ама много ви се иска тия на запад които работят да го отнесат и да страдат а вие да сте добре "истинските българи" Не си на запад защото не те бива достатъчно, то за да отидеш там и да успееш се иска характер. Нали ви виждам какви останахте в България по цял ден чета по новините за вас, има няма 5 процента истински хора останали другото от б**** нагоре.
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А преди месец : какво да правя в тас държава няма нищо там,аз съм голяма работа.Работя в Англия. Сега бързате да си дойдете и хоп чакате пред Бюрото по труда.
33
2
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Абе село пратил съм повече пари в България отколкото ти си изкарал през целия си живот. Стой си в дупката мише и не си показвай носа навън, притрябвало ми е ти да ме учиш. Света принадлежи на действащите, ще ви питаме пак след 2 месеца дали ни искате като започнете да ядете камъни. По-големи нац предатели от такива като тебе има ли мишoк. Такива като теб не сънародници ами майка си и баща си изоставят само за да са добре, егoистичен плъхoк.
32
0
 
10
 
! Отговори
Зад граница преди 4 години
*** долна,звъннах в посолството в Лондон да им кажа,че останах без работа с малко бебе и ми казаха,че не мога да изкарам паспорт на детето за да се прибираме.С нищо не може да ви помогнем казаха и ми затвориха.Какви глупости ми говориш???
31
11
 
5
 
! Отговори
До дъртия емигрант преди 4 години
Очевадно е, че където и да отидеш, никога няма да се отърсиш от ганювския си манталитет. Сетил се, че имал роднини в България. Пращаш едни мизерни 100-200 евро/дали има и толкова/ и си въобразяваш, че си им направил голямото добро. Е така ще си заминат бащите и май.ките ви от тъга, не толкова от бедност.
30
3
 
3
 
! Отговори
До хм преди 4 години
А ти под конвой ли отиде в Португалия???
29
4
 
6
 
! Отговори
хм преди 4 години
какво мислят за нас? оставиха мен и семейството ми в португалия
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефката на социалистическите *** е заприличала на ***.
27
7
 
6
 
! Отговори
Дърт емигрант преди 4 години
Последното, което нас - старите емигранти ни интересува е, какво мислят за нас барба *** и коронавирусните им проблеми.. Имаме роднини, приятели и имоти в България, за които наистина трябва да помислим и да подпомогнем в задаващата се гладна зима в БГ.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йотова с писмо към българите зад граница: Мислим за вас!--------------Първо докарахте държавата до просешка тояга и принудихте хората да се спасяват по чужбина, а днес "сте се загрижили за тях"!Лицемерието ви е безгранично другари "червени" Олигарси с милиардите ви изнесени в офшорните банки по света!Благодаря, но ще се справим и без вашата лиемерна предателска "загриженост"!!!
25
12
 
6
 
! Отговори
До хммм преди 4 години
А ти какво очакваше? Адмирации, че сте отишли наготово и сега да се върнете с подвити опашки и да ни натресете вирусите ли? Ами, не ви искаме точно сега. *** може и да иска да я заразиш, но другите ме искаме.От вас по-големи....................няма, мяма и да има.
24
0
 
7
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
Лъже.