Студентските съвети искат удължаване на летния семестър с 30 дни

Висшите училища остават затворени до 13 май
9 апр 2020 09:16, Ния Христова
2
Студентските съвети искат удължаване на летния семестър с 30 дни
Снимка: Pixabay
Висшите училища остават затворени до 13 май, а удължаването на летния семестър с 30 дни, онлайн кандидатстудентски и държавни изпити, както и намален наполовина наем за общежития за април и май за всички студенти. Това са част от общо 16 искания на Националното представителство на студентските съвети, които бяха изпратени до Министерството на образованието и до висшите учебни заведения у нас, съобщава БНР. 
 
Студентските съвети настояват да се удължи забраната за масови събития във висшите училища до края на летния семестър. Другите искания включват да се приложи контрол върху редовното провеждане на неприсъствените учебни занятия, да се определи механизъм за обучение на студентите, които не могат да преминат в дистанционна форма. Искането за стипендиите е те да бъдат изплатени навременно до 5 май. 
 
От Националното представителство на студентските съвети настояват стажовете да бъдат изпълнени по преценка на съответната катедра, както и да се удължи срокът за плащане на наеми за общежития с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в периода на извънредното положение, считано от 13 март.
 
Студентите искат във висшите училища, общежитията и работните помещения да се извършва постоянна дезинфекция до края на май, както и да се открие телефон за връзка със студенти, които имат въпроси относно обучението, изпитите и общежитията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Няма нужда преди 4 години
Този семестър ще бъде обявен за нулев. Както и следващият. Ще продължат от следващата година с нови сили.