72 хил. безработни от 13 март насам, 11 хил. намерили работа

Сачева отчете по-нисък брой на регистрациите в два поредни дни
38
72 хил. безработни от 13 март насам, 11 хил. намерили работа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

72 000 са новорегистрираните безработни от началото на извънредното положение.

11 033 души са намерили работа, съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Още по темата

"Вчера имаме за втори пореден ден по-нисък брой регистрирани безработни – 4670, като 3385 са декларирали, че са загубили работата си вследствие на кризата. 502-ма души вчера намериха работа, въпреки кризата“, каза тя на брифинг в Министерския съвет.

1553 заявления по програмата 60/40 са подадени само вчера. "Част от тях в културния сектор, вече са обхванати 22 015 служители, работници", информира Сачева.

По думите й данните за безработицата са тревожни, но схемата 60/40 работи и се отнася за тези хора, които наистина имат нужда от нея. Тя е програма за запазване на заетостта и на този етап резултатите са добри, каза социалният министър.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До ЧиновникТози феномен, който си наблюдавал, можем спокойно да го определим като "цъкаща бомба със закъснител". Такива лица, особено, тези които разчитат на доходи от свои близки и роднини, са непосредствено заплашени от риск от социално изключване и всички последици свързани с него, като маргинализиране например.
30
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До ЧиновникТова, че има хора, които имат достатъчно пари, че да няма нужда да работят, не означава, че няма и такива, които не са регистрирани в бюрата, но са дългосрочно безработни и отчаяни. Те едва ли висят по заведенията. Отделно, има много лица, които са временно заети през годината или работят почасово. Това обаче са несигурни работни места, които все повече се увеличават в икономиката. Иначе по заведенията ходят и много ученици и студенти, които се чудят какво да правят, вместо да учат.
29
0
 
1
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До икономистНерегистрирани безработни може и да има, но явно това са хора, които нямат нужда да работят, за да живеят. Преди да се въведат мерките, паркове, градинки и заведения бяха пълни по цял ден в работните дни. Това са хора, които очевидно не работят, но имат пари.
28
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До абеТова е сезонна работа, бачкаш няколко дни или седмица, докато се прибере реколтата, а после....?
27
1
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Има много висока безработица, която е скрита и не се отчита от статистиката! Тези 70 000 са само регистрираните безработни за периода, които имат право на обезщетение за безработица, а другите, които не попадат в тази категория, колко са? Никой не може да каже. Трудно е да се квалифицират като безработни, тези, които не са регистрирани в бюрата по труда. При това положение няма как да се разбере, дали активно търсят работа. Пазарът на труда е прекалено динамичен, за да може да се проследява.
26
1
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 25Само недей да говориш за "парите вкарани от гастарбайтери". То си пролича тия какви са "инвеститори". Не могат да изкарат и една седмица там, ако нямат работа. Демек живеят ден за ден. Ама иначе били НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ. Е*ати инвеститорите. Тръгнаха като аслани, а се върнаха като нacp.... сещаш се. Върнаха се с коронавирус и празни джобове.
25
3
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
И по-точно какви пари са вкарали тия мизерници? Колко им е жалката заплата в ЕС? Колкото на студент в кол център в София. Айде нЕма нужда. Разбира се, има една друга група българи в чужбина, от които идват реално пари тук. Ама техният труд е квалифициран и няма кой да ги изгони като ненужни вещи.
24
1
 
5
 
! Отговори
МКII преди 4 години
До Анонимен 19Сега се шашкат точно хората, които тогава са били малки и тези, които са забравили, какво беше през 1996/97 г. Тогава кризата беше жестока и от съвсем друго естество. И глада беше истиински. А не като сега. Две седмици ограничения и 'айде веднага драма, криза, олеле... Света няма да спре. След няколко месеца икономиката пак ще се върти.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не забравяй ,че тези 70000 с български граждани , колкото си и ти ,и не забравяй,чекогато са напуснали България безработицата е спаднала с 70000! А за парите вкарани в България от гастарбайтери , въобще да не говорим ,умнико! Хипотезите са ти смешни или платени!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
19 , преди 15 г е било 2005 г ква инфлация те гони.Мутрата изгони стотици хиляди българия. 72 000 са без работа заради мутрата и гологлавия амбициозен касапин за власт.
21
2
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
Всъщност си прав- аз започнах март в средата нова работа. При нас в този сектор знаеш как е. На висока позиция съм- гледам какви активни проекти и плащания има, огромен нов ресурс ни трябва и имаме над 30 позиции отворени. Специално проверих и ликвидност, и с високия мениджмънт дали ще затваряме позиции- категорично не. В банковия сектор и онлайн плащанията са ни повечето проекти- имаме повече работа от всякога. Гледайки как ме хънтват из LinkedIn, нищо не се е променило с квалифицирания труд.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработен и заразен ! Заразен и болничен две седмици ,толкова е и карантината,после на работа ,някак по добре ми се струва. Домусчиев се оправи за 6дена и вече тренира в схемата на Бойко !
19
7
 
7
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
Не забравяй, че от тия 72000 нови безработни 70000 са изританите от ЕС слуги.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора,защо забравяте какво беше само преди 15 години? Няма работа,няма пари.На работещите не им се плащаше изобщо редовно.Тогава си беше глад ! Най-отговорно го твърдя ! Хиперинфлация,държавата фалира и оцеляхме,та сега ли няма !Никога повече БСП на власт ! Никога ! Тези ни занулиха през 97год както никъде го няма!Нямаше хляб в магазините ! Нямаше продукти нямаше и пари ! Ужас
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
700 заразени 72 000 безработни за периода на карантина до сега !
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауПрав си, че можеше да е доста по-зле. Все пак има някаква работа, с която човек може да изкарва някакви пари. Защото много хора си спомняме едни други времена, когато нямаше НИКАКВА работа и съответно никакви пари.
15
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
И какво да направи Бойчето ? Да отвори световните пазари ли ?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това са истинските заразени и ще стават повече,тук с маски и стой си вкъщи нестава !Заразата е силна ,бюрата по труда не могат да насмогнат да лекуват.Горанчето разписа 75 милиона лева на колекторска фирма , защото знае ,че гладът е вече факт и трябва заемите да ги събират батките. Честита пролет !
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като се върнат много съграждани, работили в чужбина най-нискоквалифициран труд и същевременно новите безработни, които вече са доста ще закъсаме доста! Ама на Бойчето не му дреме! Важно е да си дрънка глупости и да си е добре той и хората покрай него да си крадат и така!
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи от чужбина се върнаха,туристическият сезон свърши,работодатели пращат работници на борсата с уговорка за връщане.Цял свят е на ПАУЗА,резонно се освобождават хора,за да се пормат от държавата. Не е толкова страшно.При нас дойдоха 5 нови и още търсим.Спокойно,хора! Не вярвайте за глад,хаос,апокалипсис.Ще се оправят нещата още от лятото! Гарантирам! Малко преразпределение на пазарите,световната банка да си прибере "*** номинали" и всичко рестартира до следващото десетилетие.Уверявам ви!