Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време, обясни той
Обновена: 11 апр 2020 08:36 | 10 апр 2020 21:29, Анисия Иванова
1350
Ген. Мутафчийски: Ще искам по-строги мерки, напът сме сами да провалим всичко
Снимка:

Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците, напът сме сами да провалим всичко. Това каза председателят на Националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски в предаването "Панорама“ по БНТ.

"Истински съм разтревожен от хубавото време. То провокира много хора да забравят инстинктите си за самосъхранение и да излязат навън, и се движат на тълпи, което е много рисково. Ние може би сме единствената държава в Европа, в която има такова движение по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България – все по-пълни. И то в последни няколко дни. До преди няколко седмици бяхме еталон за цяла Европа, наистина беше пуста София, беше пуста България. Точно заради това имаме добри резултати. Сега сме напът сами да провалим всичко", каза той.

По думите му много хора са разколебани, че въобще има "такова животно като коронавирус". "Появиха се толкова много хора, които, все пак зрителите им вярват, отправяха грешни послания. На това сме свидетели все по-често. Няма единност в обществото", обърна внимание ген. Мутафчийски.

Той отново обясни, че основната цел на мерките е да се държи нисък процентът на заразени, за да поеме здравната система всички нуждаещи се от медицинска помощ.

По думите му тестовете няма да решат проблема, това е нова болест и не можем да използваме стадния имунитет. Има много съобщения за резаразяване на хора, които уж са си изградили имунитет.

Все още не е ясно как ще се държи вирусът при топло и сухо време -  топло и влажно време не му влияят.

"Смятам, че са необходими по-строги мерки - трябва да се въведе задължителното носене на маски и по-строг контрол за събирането на хората и ще ги предложа на правителството", допълни той.

"Толкова много хора спазваха тези правила, малка част ги нарушават и ще провалятцелия успех. Това е моят начин на разсъждение",  заключи генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
951
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чиба от ефира, *** генералски!!
950
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам какво има да се чудим - планът за спасение, измислен от мишоци, може да бъде само един: "всички да се изпокрият по дупките си и да се молят проблемите да изчезнат от само себе си". По-интересно е как все става така, че се оставяме да ни водят мишoци?
949
2
 
8
 
! Отговори
здрасти преди 4 години
ходи да си пускаш кардиограми не си за тая работа
948
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАХАЙ СЕ ПОРЕБАЛЕН АГЕНТ - ОСТАВКА!!!
947
1
 
11
 
! Отговори
ISTINA преди 4 години
ВСИЧКО БЕ ПРОВАЛЕНО С УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
946
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв генерал е тоя ***, като дори не е служил в армията....
945
3
 
9
 
! Отговори
добре дошли в БНА... преди 4 години
До Стар набор....дупе да ви е яко! От майките ни взимаха и в ковчези ни връщаха!!!Вечно икономии и старо въоръжение и имущество! Слаба храна- порцион.Шопи и власи-службогонци - разделяй и владей!
944
5
 
4
 
! Отговори
извращенията преди 4 години
До Стар наборКолкото си искаш! Целта на занятията беше да се е.е майката на войника!Характерна черта бяха взаимните кражби за набавяне на имущество и доносите!Армията - комунистическа а не народна! Българска - придатък към червената ормия!Историята написана от съветски историци. Победителите не са военопрестъпници!
943
7
 
3
 
! Отговори
ВОЕННА ХУНТА преди 4 години
НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ БЪЛГАРИЯ В КАЗАРМА А СТАДИОН ЗА БКП!!!!!!!
942
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 1032: Просто погледни другите държави и сам ще се убедиш :)
941
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя един ден ще го съдят че е разсипал държавата!!Тези глупости за "пик" след 2-3 седмици е за *** !!Така както вървят нещата 2-3 години го виждам това извънредно положение.Не че ми пречи. Рабоата ми не е социална. Кинтите валят. Никакво харчене (разходите за живот са практически нулеви).Егати кефа.
940
0
 
31
 
! Отговори
Стар набор преди 4 години
Служил съм през 70-те в БНА. Мислех си, че всички издиващини които съм преживялнавремето са останали в историята. Сега разбрах, че съм се лъгал !
939
4
 
27
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
много знаеш ти какво правят в европа. в швейцаряи всички са на вън. по планини, езера, паркове. никой не вярва на менте пандемията тук. улиците са пълни с хора, супермаркетите също.
938
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За месец трябваше да има хиляди заразени , за да се оправдае пандемията , но у нас явно я няма . В нашия град има само 12 установени ??
937
30
 
9
 
! Отговори
Ани преди 4 години
На това стадо - това му трябва. *** все трябва да реве,все е ощетен - искал да се разходи, рибата му ще избяга, в планината му се ходела. ***, *** иначе пари за хляб нямал! И *** не осъзнава, че колкото повече се прави на интересен, толкова по зле за него.
936
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как Швеция и швейцария Какво правят,даваха по тв
935
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантина и като свърши цените в евро !Честито на печелившите !
934
5
 
14
 
! Отговори
Вирус няма преди 4 години
ако някой не е съгласен че вирус ковид 19 не съществува и ми покаже кога и със какъв тест вирусът е изолиран и доказан ще отговоря и ще си призная че не съм бил прав но за сега чакам.
933
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повярвай не са *** ,нито са от БСП , хората им писна от наредби и заповеди и най вече начина по който се поднасят!Никога не съм имал нищо общо с БСП и комунизмът ,но това не означава ,че харесвам ГЕРБ !
932
7
 
27
 
! Отговори
Пророк Илия преди 4 години
Ще се сетите драги ми фенове на Годжи!Никой не го е еня. Още първия ден омразния на Боко президент каза:Ще дойде денят в който гладът ще победи страха! Е този ден настъпи и ще настъпва с все по страшна сила.Реално 50% от хората безработни т.е. без доходи.Няма значение дали си в неплатен,предизвестие или вече си на борсата-все си гладен.Цели семейства са без доходи а скоро и на улицата.В райони разчитащи на туризма ще става страшно лятото като всички надежди се изпарят.Банки ще гърмят и прочие.