Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа

Нарастването на броя е с 2,1% в сравнение с предходния ден
Обновена: 10 апр 2020 08:44 | 10 апр 2020 08:12, Елка Василева
263
 Увеличават се болните с коронавирус – с 13 за последните 24 часа
Ген. Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Новите случаи на болни от COVID-29 са 13. Петима от тях настанени в болница. През последните 24 часа са били изследвани 494 души. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб поф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Потвърдените до момента общо случаи на болни с коронавирус в страната са 624. Увеличението на броя за вчера в сравнение с предходния ден е 2,1%.

Общо в страната са направени 18 502 проби.

От вчера няма нова област със случаи на COVID-19.

В София са 8 от новите случаи. В Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново - един и Русе – двама.

Медицински персонал са 33-ма - 5,3% от случаите.

Излекуваните са 54, към момента – шест нови. От „Пирогов“ -  един, Варна - един Шумен – един, Добрич - един и Кърджали един. Общо 35 мъже и 19 жени. Средната възраст е 47 години.

Няма починал за деня. Общо 24 са починалите. Средна възраст на починалите е 65 години.

„Изяснява се ситуацията при един болен, който е приет в Александровска болница в тежко състояние и след няколко часа е починал. Очакваме да видим дали е положителна пробата, иначе клиничните признаци силно наподобяват коронавирус инфекция", каза Мутафчийски.

230 са общо болните в болница, от които 33-ма са в интензивни отделения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Ооооо маршале ,като как ги видиш ти дневните цифрета за гушналите букета от короната....Пълководецо,не усещаш ли идващия народен трибунал,а....А за теб военен съд или ....забравил си да носиш бялата престилка.....
236
0
 
0
 
! Отговори
Саранча преди 4 години
Генади Косев
235
0
 
3
 
! Отговори
Сукмето преди 4 години
Наистина че има короновирус,но мерките са безрезултатни-
234
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на ден умират 300 българи, всеки ден от всякакви други неща. Само в ПТП та умират повече хора, защо не сложат забрана и за шофиране?!?!
233
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма епидемия, камо ли пандемия!Има генералска хунта, която тероризира българския народ!
232
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 243Лично аз си мисля,че са поне 10 000 заразените.При 8000 заразени и 24 починали,като със сигурност има грешка в причината на смъртта при последните,процентът на смъртност е едва 0,3 %.Дори и при 5000 смъртността е по ниска от 0,5 %!Всичко останало е една голяма илюзия!
231
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такааааа, според последни изчисления на германски учени, броят на доказаните положителни генетични проби на заразени с коронавирус е най-много 6% от общия брой на реално заразените. Значи, от вчера са обявени общо 624 души, разделено на шест процента това прави... 8233 души заразени с коронавирус в България.Никой не знае точната бройка. Ако са само толкова, значи няма основания за обявяване на епидемия. И пак се връщаме на съвета на доц. Мангъров за тестовете за антитела.
230
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 242Пишеш глупости общо взето. Радиацията в Япония след атомните бомбардировки е почти изцяло над територията на Япония. Много по-силна и обширна беше радиацията от гръмналата атомна централа в Чернобил, която зарази почти целия свят!
229
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С т.нар. фермерски пазари подлудиха пенсионерите и те хукнаха по пазарите. Поредното безумие на властта. Но целта бе да се направи пак PR на Бойко. Видите ли как му се обадил един фермер и бащицата веднага откликнал на искането му.
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думи, думи, думи... Встрани, обаче, остава въпросът кой докара пандемията? През 1945 г. радиационното замърсяване след атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки достига територии далеч отвъд границите на Япония. Никой обаче не е обвинявал японците тъкмо за тази напаст. С пандемията е същото - всички знаят откъде тръгна тя, но никой не пита кой я предизвика така, че да удари Китай два пъти - като му нанесе загуби и в жива сила, и в дялове на международните пазари.
227
3
 
9
 
! Отговори
Един от народа преди 4 години
Тероризират ни! Епидемия няма, камо ли пандемия!Хунтата ни тероризира и се кефи!
226
2
 
13
 
! Отговори
МММ преди 4 години
Защо след като увеличават постоянно бройката с нови заразени, не изваждат броя на оздравелите. Ние тоя пик на болните може да го чакаме още 35г. до новите промени.Може би извънредното положение и безпределната власт ги устройват?
225
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стечение на обстоятелствата (БЦЖ ваксината) българския народ се оказа устойчив на заразата. Карантината беше полезна мярка, безспорно, но живота трябва да продължи. Страната ще закъса сериозно, ако тези мерки продължат.
224
0
 
1
 
! Отговори
от Боко преди 4 години
Няма по-високо!
223
2
 
7
 
! Отговори
Боко при Луканов преди 4 години
Първата пушка да гръмне в Банкя или Барселона и постави началото на Априлското!След това ще чакаме Чичо Сам да дойде и ни освободи от червената зараза!
222
1
 
1
 
! Отговори
аерогара София преди 4 години
Увеличават се и анулираните полети над София!!!
221
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вчера минах с колата да занеса храна на обездвижените ми родители.пазарът пълен с пенсионери без маски и ръкавици.за 1 салатка и 1 лукче се блъскат като подивели.няма разстояния.при 39 градуса като се заразят няма да могат да хрупкат салатките.нещо са подивели.после какво ще ги правим.
220
5
 
3
 
! Отговори
Fenb преди 4 години
"Увеличават се заразените"...абе този генерал е наистина нетърпимо досаден за сетивата!Нали си лекар уж, говори ясно, кратко, по същество, ок, разбрахме че искаш да ни плашиш и поучаваш, но то утре някой ще кихне - 1 човек и вие ще съобщите "Увеличава се броя на кихащите", еми тъпо е!!!!Имаме заразени, за 1 месец 624 души, голяма част дори и не знаят че са болни - справка депутатката от ГЕРБ, друга част за съжаление е по-зле...но при грипа винаги е било така-има по-уязвими...
219
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди имах вяра, че държавата ще се оправи и че ще изритаме безскрупулните крадци и ще сложим нормални хора. Но като гледам какви хора коментират - вече почвам да се отчайвам. Не е нормално да попиваш всяка дума на хора, които лъгаха и крадоха 30 години и да я приемаш за абсолютна истина, че и да наричаш останалите едва ли не ***, защото не осъзнавали "сериозността" на ситуацията.Вие честно ли ? Не разбрахте ли, че бързи тестове не правят, за да не се окаже, че сме го изкарали вируса ?
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще започнат да обявяват повече "заразени", за да може да се "сбъднат" апокалиптичните им пресказания.Премиерът Борисов - НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ