Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит

„Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба“
Обновена: 2 май 2020 17:25 | 2 май 2020 10:16, Елка Василева
778
Вицепрезидентът Йотова: Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит
Илияна Йотова. Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Очевидно ген. Венцислав Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред  БНТ.

"Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт и премиера и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира вицепрезидентът.

Илияна Йотова отбеляза, че като българи и като общество имаме нужда от отговорите какво става. "Това, което чух сутринта, беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало повече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително неговото обявяване и брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", коментира още Илияна Йотова.

Още по темата

Според нея ние продължаваме да не знаем като общество какво ни чака. "За този месец и половина слушахме много статистика. Доста внушения имаше за апокалипсис. Няма да забравя онази прословута пресконференция за пожара около горите в Чернобил, която беше абсолютно непредизвикана в 23.00 ч. и която в една доста изнервена и натоварена психологическа обстановка беше абсолютно ненужна", коментира още вицепрезидентът.

Припомняме, че тази сутрин не се състоя брифинг на Националния оперативен щаб, като пред журналистите не се появиха ген. Венцислав Мутафчийски, както и Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев. Началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова съобщи, че от днес актуалната информация ще бъде представяна пред медиите и обществеността като съобщения от секретаря на щаба доц. Димо Димов.  По думите й мотивът за спирането на редовните брифинги на щаба са убеждението, че хората вече са достатъчно информирани за подробностите около коронавируса, а и фактът, че все по-често се чуват гласове на критика, според които брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


778
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
650
1
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Илиянче,да не те хваща Короната ,че косата ще ти стане като на Борката Джонсън ...
649
2
 
7
 
! Отговори
човек преди 3 години
Браво,коментатори!Най-после да ги осъзнаем добре, тези комунисти.Хората ,лекарите умират, а президентството злорадства.Това да ни е за урок ,че гласувахме за тях!Да не се лъжем повече!
648
2
 
6
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
В момента Корни говори по БНР за миналогодишния червен сняг
647
1
 
7
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Оня злобен плъх Радев се е покрил някъде и сега е пуснал тая сланинестата да плюе по хората които работят за страната си....
646
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се как тези професори от НОЩ издържаха толкова време на простотията и злобата на някои от журналистите! Нямаме толкова добри специалисти, че да ги пускаме на тези недоучени и *** "журналисти"
645
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешното е, че президентът се скри и изпрати Йотова да събира негативите.
644
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че Нинова иска на всяка цена властта, но да уточнят етапите! Искат щаб, не искат, имат програма, но никой не я знае. Отвреме навреме заповядат на Радев да излезе и през плач да ни каже колко сме зле и колко не одобрява действията на Борисов.
643
0
 
11
 
! Отговори
Мис ПИГИ преди 3 години
се появи да напомни за себе си.....
642
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От началото на епидемията госпожа Йотова не се е появявала за да ни даде насоки в живота.
641
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев обяви, че си е дал заплата за болницата във Видини и след това здрав лекар не остама там. Изводите за червената чума сами си правете. Сега Нинова да дари заплатата на сина си на монтанската и там да полегнат.
640
2
 
15
 
! Отговори
nina преди 3 години
Дано прочетете това, г-жо Йотова! Разочарована съм от Вас! Не зная защо си мислех, че се различавате, в смисъл сте трезво мислеща, от някои хора от БСП!Преди 10-15 дни ген. Мутафчийски, по време на редовен брифинг /впрочем, тези брифинги бяха такива по предложение на медиите, за да си заработват заплатите/ обяви, че те ще бъдат разредени - обмисля се схемата. За тези, които СЛУШАТ - не бе изненада липсата на брифинг. Разочаровахте ме!
639
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После да не обвиняват друг, че не печелят избори. В тежък момент се вижда кой колко струва. ББ бе в опозиция и за тежки решения е давал подкрепа и не се е правил на интересен. А тези са много ниска летва. Много долнопробни. ББ не си е слагал краката на масичка за кафе и не е карал хората да пият почистващи препарата. Това за тези дето коментират гласувалите за ГЕРБ. Иначе Ким Чен Ун и *** обичат да се снимат яхнали коне.
638
1
 
13
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Абе къде е кака Корни днес ? Писала ли е нещо в FB ?
637
3
 
14
 
! Отговори
ПроСоТу преди 3 години
Електоратът на БСП вече не е сигурен.Пенсионерите са големи фенове на Мутафчийски.
636
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите скриха Мангъров.
635
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бате Бойко отпускай мерките повече да се попрочисти електората на БКП избори идва
634
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал Мутафчийски е любимецът на пенсионерите в България.Защото щабът спаси живота им в България.В много страни починаха хиляди пенсионери.Но това не се случи в страната ни.Затова са притеснени "социалистите".
633
1
 
18
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Генерала е тук Жив и здрав.По-интересното е защо ген.РР се скри и те пребутва ти да питаш за тъпите въпроси .Сигурно да си заслужиш заплатата .Нали знаеш какви са ти задълженията по Конституция ?
632
2
 
19
 
! Отговори
Бесепар преди 3 години
Искаме всеки трети ден щаба на плювалниците- радев, йотова, нинова, манолова да излизат по телевизора и да поплюват по докторите.
631
1
 
22
 
! Отговори
Айде преди 3 години
скрий се ***.От два месеца те няма никаква.Излезе от мишата дупка и пита кой се бил скрил