Хасан Адемов за коронавируса: Кашлицата е мъчителна

Народният представител е сигурен, че има изградени антитела
21 май 2020 09:40, Ния Христова
15
Хасан Адемов за коронавируса: Кашлицата е мъчителна
Снимка: БГНЕС
"Аз съм един от хората, които в началото на епидемията смятаха, че коронавирусът е леко заболяване, което протича като ежегодните вирусни заболявания. Моята клинична пътека беше към средно тежките случаи", заяви народният представител Хасан Адемов, който преболедува COVID-19 и се върна на работа в пленарна зала, в ефира на bTV. 
 
Той обясни, че в момента, в който е вдигнал температура, си прави снимка и установявя, че е с бронхопневмония. 
 
"Притеснението идва от това, че има неизвестност как ще протече заболяването. Кашлицата е изключително мъчителна и е един от основните симптоми, които водят до по-нататъшно усложняване", сподели Адемов.
 
Той казва, че при него не е имало влошаване на здравната картина. Депутатът заяви, че има изградени антитела, както и добър имунен отговор. 
 
Адемов е на мнение, че управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки, но по отношение на икономическите мерки има какво още да се направи. Въпреки това смята, че в момента те действат и дават резултат.  
Още по темата
 
"13 497 работодатели са подали заявление за 219 800 работници и служители по мярката 60/40. В края на месец юни се очаква цифрата да набъбне", коментира той. 
 
Адемов допълни, че може да се промени дизайна на мярката, така че още повече хора да успеят да се възползват от нея. 
 
"Неслучайно държавата, заедно с намаляването на ДДС за ресторантьорите, се ангажира с това да вдигне минималния осигурителен доход. По този начин приходите ще бъдат увеличени. предстои да стане ясно дали бизнесът ще бъде на базата на анализа на края на годината", каза още Адемов. 
 
В Народното събрание ДПС ще подкрепи предложението за ресторантьорския бизнес. Депутатът заяви, че браншът е пострадал директно от заповедта на здравния министър, заради която те затвориха и спряха работа.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много успешно се лекуват политиците бе. Джонсън, Адемов пък и много други. Тия, които "отпътуват" дали са получили адекватна медицинска помощ освен вентилацията.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Хасан мокар колко мандата има в НС ..явно си подготвят 20 заплати за пенсията
11
3
 
3
 
! Отговори
Киро преди 3 години
До Разум,Какви сатани какви 5 лв. от къде знаеш, че не съм го прекарал, цял свят казва, че над 90% са скрити случаи, не са тествани и даже повечето не са разбрали, защото тези в статистиките, са само една малка част, получили леки или тежки усложнения, затова са известни. Стига драматизирайте от няколко случая с усложнения. От 10 000 с грип 500 развиват пневмония, тук не е по различно. Такива обречени, дет сакън да не умрат не мога да ги понасям.
10
3
 
3
 
! Отговори
Разум преди 3 години
До Киро Само когато преминете през това изпитание, ще разберете. Не Ви го пожелам.Не мога да разбера от какъв ЗОР толкова упорствате. Вероятно пак има намеса на слугата на Дявола. Точно ттзи слуга не дава мира на света и то през всички времена.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа целенасочено се плаши от щаба слушайте доц.Мангъров човека каза в прав текст че няма нищо по-различно в този вирус от колкото един грип.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ане, я си признай - не беше ли си подготвил найлоновото чувалче?
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо се стопил от тоя вирус,бре! Коремите им и бузите от притеснение за народа ще се пръснат! Каракачанов е мъжага-воин,ще пази с корема си границите...Всичко е наред,другари и другарки!
6
7
 
10
 
! Отговори
Киро преди 3 години
По думи е много страшно, по реални събития не се различава от никое вирусно респираторно заболяване. Дори и усложненията са еднакви. При грип е възножно да кашляш 6 седмици след като си оздравял. Най-честото услижнение от грип е пневмония. Симптомите са същите. Интересно ми е ако хората се тестват за инфлуенца и всеки починал се преписва на вируса, как ли ще изглежда статистиката. Вероятно по същия начин.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли на тоя и ония двете, че са прекарали страшният вирус...Как па така не се заразиха още от тая сбирщина!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не обича да кашля. Така че всеки пациент който кашля независимо от какъв вирус е заразен ще каже същото.
3
9
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Ако някой знае приятна болест да ми се обади.Всяка болест е свързана със страдание.Коронавирус е изопачена и преувеличена опасност.
2
9
 
25
 
! Отговори
.. преди 3 години
Покашлял, покашлял, па спрял.Всеки грип дава усложнения, този не прави изключение. Хората със слаба имунна система и такива със съпътстващи заболявания са по-застрашени ВИНАГИ!
1
13
 
24
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Абе я се махайте всички политици, само лъжете!