Танева за търговците: Чуждите мениджъри бяха по-разбрани от нашите

Не исках да се стига до администрантивен акт, но се наложи, припомни министърката
Обновена: 23 май 2020 20:20 | 23 май 2020 15:00,
68

Не исках да се стига до администрантивен акт, но се наложи,“ каза за предаването „Брюксел 1“ по BulgariaONAIR ресорният министър Десислава Танева по повод постановлението на МС, задължаващо големите търговски вериги да предлагат повече български земеделски продукти.
Още по темата

„Имахме безплодна поне двуседмична комуникация с търговски вериги, откъдето нямаше нито инициатива, нито разбиране за ситуацията, нито предложение. Най-тъжното е, че това са и български мениджъри,” заяви министърът по повод трите най-големи вериги.

„„Мога обаче да кажа и за друга верига, чийто генерален мениджър, представете си,  не е българин, но той от 2 години работи с българските производители по модела, който ние въведохме. Но на практика трите най-големи вериги, които държат над 50% от търговията с храни в България, не приемат постановлението и не направиха нищо доброволно като мярка в хода на предварителните дебати и затова предложих административен акт,“ обясни министър Танева.
 

Кое провокира бързането? Един телефонен разговор

„Тук (в МЗХ) звъни един производител, който дори не познавам. Каза ми: Аз съм бенефициент по  ПРСР. Имам милион и половина платена субсидия. 6 млн отделно кредит за стопанството – голяма оранжерия за краставици и домати. Нито една верига не проявява интерес. Те вече имат договорени доставчици. Във веригата всичко е чуждо. А аз съм принуден да хвърля продукцията.

Целия разговор на Милена Милотинова с министър Десислава Танева вижте днес от 17.30 часа в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ли не знаеш кой ти звъни в министерството? Ти ли? Че вашите служители дори не си вдигат телефонните,а камо ли да свържат "непознат" с това недоразумение министърката.Непознат, глупости. Непознат с няколко милиона.
54
1
 
0
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Аз едно се чудя.Тази жена как пък един път не я снимахте да изглежда нормално и да сложите прилична снимка на статията?
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хвърляйте - Защо не ? Цяла безименна Армия проверява контейнерите за отпадъци за хвърляна годна продукция .
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бизнесмен е от тия дето обира субсидията и зарязва реколтата. Доста се навъдиха а Танева спи!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма непродаваема продукция има непродаваема цена, тоя *** бизнесмен ганювски не го ли е разбрал? как така със всичките субсидии и със смешните цени на труда в Бг продукцията му е непродаваема? субсидиите не се дават за джипове аудита за по 300 хил които влизат в цената на продукцията докато не го разбере ще се чуди
50
4
 
2
 
! Отговори
Сата Н. преди 3 години
за сметка на това обаче явно нямаш проблеми да живееш в държава в която нелегално се внасят хиляди тонове плодове и зеленчуци без да се плаща ДДС, с цел подбиване на пазар---------Сериозно ли така се прави, бе!Алелее!Ами ти като имаш информация, защо не си входирал сигнал в Прокуратурата? Ти сега укривател ли си или клеветник?
49
5
 
5
 
! Отговори
Одисей преди 3 години
Борим се срещу комунистите, макар че аз не знам дали все още ги има, аз не познавам нито един! А въвеждаме комунистич. методи в икономиката. Зад т.н. министерка се вижда знамето на ЕС, тя е самоуверена и почти влюбена в себе си. Но дали ЕК ще се примири с тази практика на заставяне и едва ли не изнудване на веригите. Добри или лоши, ние сме си ги довели. А не би ли могла Калинка Танева да разработи политико-икономическа концепция за българска верига , с държавно участие и само с бълг. стоки?
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата Н."Защото не желая да живея в държава, която не уважава частната собственост," - за сметка на това обаче явно нямаш проблеми да живееш в държава в която нелегално се внасят хиляди тонове плодове и зеленчуци без да се плаща ДДС, с цел подбиване на пазар. Защо ли? А, вярно - защото така ти изнася. Не мислиш ли че е малко лицемерно?
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата Н. Не, отношението ти не е капиталистическо, а мутренско. Мутреснско защото според вас "капитализъм" означава силния да нарушава закона и смазва малките, докато претендира че прави всичко законно. Такива глупости на веригите като "такса рожден ден" които вървяха с години си бяха чисто закононарушение и когато държавата най-накрая се сети че има функции и се размърда го констатира. Тия 170 м2 "у София" сам ли си ги построи. Или просто не можеш да четеш?
46
4
 
8
 
! Отговори
Djo преди 3 години
Ей втълпили сте си в кратуните, че българските зарзавати едва ли са мега био и ултра натурални. И българските са натъпкнани с лекарства колкото гръцките и турските. Но най- хубавото, е че неможе да спрете вноса. Ще си купувам гръцки и турски и това е. Яжте си ги
45
5
 
0
 
! Отговори
Сата Н. преди 3 години
като се има в предвид изказа ти и цялото ти отношение, едва ли някога ще построиш дори къщичка за птички, да не говорим за супермаркет------ Отношението ми е напълно капиталистическо и съобразено със законите. И странно за теб, но някак си обитавам собствени 170 м2 у София, без да съм продал и 1 м2 земя на село.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та защо точно се пениш? -------Защото не желая да живея в държава, която не уважава частната собственост, която назначава на длъжност министър една *** отка, която нарушава правата на хората, собственици на магазини. И защото съм потребител, а не крепостен селянин на ГЕРБ, за да ме задължават какво и как да консумирам. Никой не те кара насила да си производител, светът няма да се свърши ако отидеш да бачкаш на строеж.
43
3
 
6
 
! Отговори
един преди 3 години
Дреме ми дали ще ям български плодове и зеленчуци, или не. Искам да са качествени и изгодни. Само за да спонсорирам разни сърдити мърлячи далавераджии от български произход , не мерси.
42
0
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
На няколко пъти миналата есен отидох специално на женския пазар да с цел да си купя български плодове и зеленчуци. На всяка втора сергия стоката беше една и съща, но на въпроса ми от кой район е отговорът беше все различен. Очевидно такива количества можеха да са само от борсата, а не от индивидуални производители. Загледах и щайгите- все чужди надписи. Като резултат: платих повече пари, занимавах се най-малко час по-дълго и като се прибрах видях, че са ми пробутали изгнила стока
41
2
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Хората купуват качество, а не произход. На какво разчита тази измислена министърка не знам. Да прехвърли загубите от непродадените количества на чужд гръб. За друга цел не се сещам.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям юнак е този дето е получил евросубсидии и кредити за милиони без да има договори за продажба на продукцията. Веселото е, че се обадил на министърката, тя да му пласира стоката! А за по сигурно тя не го познава!
39
0
 
8
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Не е лоша идеята,но не се прави от днес за утре. Всички си имат договори с доставчици които няма как да се прекратят за месец. А за цените- пазарът сам ще се регулира. Ако се продават краставици и 50% от тях са гръцки за 1.50 ,а другите 50 % са български за 3 лв.в един магазин,то е ясно,че гръцките ще се продават,а българските ще се развалят. И искат не искат ще трябва да намалят цената на българските.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Dogovorite za izpalnenie sa zadaljenie. Pri neizpalnenie na dogovorite ministarkata li ste plasta vredite?!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Novite realnosti predlagat barzi novi efektivni vazmojnosti za optimalni priatni reshenia. Hop, hop, hop, deistvaite!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата Н.като се има в предвид изказа ти и цялото ти отношение, едва ли някога ще построиш дори къщичка за птички, да не говорим за супермаркет. Та защо точно се пениш? Твърдеше че супермаркетите уж имали едни разходи и като ти казах, че тези разходи реално не са на супермаркетите, а на земеделците не можа да понесеш факта че си се изложил?