Само 6 нови случая на коронавирус в страната, оздравелите са 22

Няма смъртни случаи през денонощието
Обновена: 25 май 2020 10:04 | 25 май 2020 08:06, Елка Василева
178
Само 6 нови случая на коронавирус в страната, оздравелите са 22
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Само 6 нови случая на заразени с коронавирус са установени за последното денонощие. Това съобщи  доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг. 4 от тях са в болница.

Изследвани са 443 проби.

Общо установените случаи в страната са 2433. Увеличението е с 0,2% на дневна база.

Три от новите случаи са София, по един има в Благоеврад,  Пловдив и Пазарджик.

Един нов случай на дете - на 17, има в Благоевград.

Сред медицинския персонал има един нов случай в София.

Новите случаи на оздравели са 22, като с тях общият брой става 862.

Няма констатиран случай на коронавирусна инфекция през денонощието.

В болници са 235 души с потвърдена коронавирусна инфекция, от които 20 в интензивно отделение.

Доц. Димов представи и седмичната статистика: „За първи път, откакто проследяваме епидемиологичната обстановка по отношение на COVID-19, броят на излекуваните надвишава на седмична база броя на новоконстатираните случаи“.

Разпределение по възрастови групи – най-засегнати са на възраст между 50 и 59 г. – 21%. Следват 60-69 г. – 19% и 40-49 г. – 17%.

До 60-годишна възраст броят на констатираните случаи е 66%, а над 60 г. – 34 на сто.

Общата смъртност в страната в периода 9 март – 26 април по данни на Националния статистически институт е съизмерима с тази от предходната година, като до този момент се наблюдава 3-процентно понижаване в общата смъртност за периода в сравнение с 2019 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
5
 
! Отговори
ЪХЪ преди 3 години
Разпределиха парите и вируса си отиде.......!!!!!!!
130
0
 
5
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Този вирус много убива а общата смъртност намалява....
129
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** пак е недоволен - не са умряли достатъчно *** за да си остане вкъщи месец два. *** е гневен ганьовскота му шкембеджийница не работила два месеца - ужас! Няма да вземе 2к нищо че може да умрат други ***. *** не се радва че има 6 заразени... абе *** си е ***!!! *** и *** но вече и вирусолог и икономист и т.н.... ***!!!
128
4
 
8
 
! Отговори
от щаба преди 3 години
кризата свърши оти европа одобри парите милиарди дека ке зьемем за кризатаот щаба на ГРЕБ
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ура, победа над мангъро-чалгаризма.
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в пазарджик заразата е повече особено в кв исток недеите да лъжете
125
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и да,тоя ..*** май наистина го гласяха за "Убиеца на Радев"....Обаче НИЩО ДРУГО,освен СЪЩАТА ПРОСТОТИЯ-с трагично известната "Майка на нацията-Цецка Цачева" ,НЕ МОЖАХА да измислят и тоя път...Хора!...Крайно време е да захвърлите ПРИМА..ТИТЕ от герп на бунището!..Какво чакате ,не знам!
124
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
само 6 нови случая?..-И не разбрах:-Нито един смъртен?....женерал "Годжи" сигурно си гризе пагоните при тая вест....Зер "корифея" ни ЗАПЛАШИ ДИРЕКТНО в интервюто с Бенатова:-"Ще *** много хора,много!"......за такива отдавна е измислено едно .."успокояващо" средство..Във форма на буквата "Г"...
123
5
 
18
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Мутафчийски го гласяха за кандидат президентска номинация на ГЕРБ срещу Румен Радев. Но плашейки хората, че яко ще се мре, той първо успя да уплаши лековерните, да си вдигне рейтинга и най-вече този на Бойко Борисов - и това бе целта. Сега хората разбраха, че всичко е било нарочно - да ни държат под ключ и под страх. Сега щетите върху икономиката, безработицата, гладът, съсипаният малък и среден бизнес ще им отворят очите и бумерангът ще се върне доста силно.
122
2
 
7
 
! Отговори
Дора преди 3 години
Един път да видя правилно написано заглавие!Оздравели е по-добре да се каже отколкото излекувани! Браво !
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко в новините,професорчето каза ...аз казах ли ви че всичко ще преключи накрая на май,но това май не беше така) каза много умрели ,чували ковчези хл.камиони,човек си мисли кви лъжи само хвърляха телевизии лекари и правителство
120
4
 
22
 
! Отговори
Неужасена преди 3 години
Ми малко тестове - малко нови случаи. Обаче важното е друго. Тази година общата смъртност барабар с пандемията е по-малка, отколкото миналата година без пандемия. Та питам Мутафчийски и ментора му. Защо плашихте грозно от екрана цялата нация и причинихте стрес на десетки хиляди хора? Защо затрихте цялата икономика? За да сложите под контрол нечии бизнеси ли?
119
4
 
12
 
! Отговори
Йети преди 3 години
Тази корона вирус е като йети. Всеки е чувал за него, но никой не го е виждал с очите си!
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"А в Бразилия идва зимата, затова заразените се увеличават стремглаво. Това ни очаква и нас в края на есента. В Сао Пауло в момента е 12 градуса. Влажност 76%. Прекрасни условия за коронавируса."Те си нямат Бойко да ги пази...
117
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте,че идват и матури.Колко нови случая ще излязат после?
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Бразилия идва зимата, затова заразените се увеличават стремглаво. Това ни очаква и нас в края на есента. В Сао Пауло в момента е 12 градуса. Влажност 76%. Прекрасни условия за коронавируса.
115
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега населението на България е с 50000 човека по-малко от преди една година и със 100000 човека по-малко от преди две години. Факт! По-малко население, по-малко починали. Починалите от COVID-19 в България са малко засега - 130 човека за два месеца и половина и дано си останат малко. Тези 130 човека не могат да повлияят на общата смъртност в България. Средно на ден в България умират около 290 човека.
114
3
 
11
 
! Отговори
Бъдещ пенсионер преди 3 години
Лошо, общата смъртност в България е намаляла през Март(10%) и Април(4%) в резултат на пандемията. Пенсионерите вместо да намаляват се увеличават!?Спирам всякакви карантинни и лежане и тръгвам да работя. Някой трябва да ги изработи тези пенсии.
113
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година през тия месеци в България са починали повече хора без да е имало коронавирус. Сега с пандемията общата смъртност е намаляла.Факт!
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 8 теста?