Страховете на родителите при отварянето на детските градини

"Да създаваме по-малко тревожност у малките“
25 май 2020 09:22, Елка Василева
21
Страховете на родителите при отварянето на детските градини

От утре детските градини отварят врати. Около 50% от родителите ще се престрашат да пуснат децата си отново. От детските заведения обещават, че са взети всички нужни мерки.

Отварянето на детските градини трябва да го погледнем и през погледа на децата. Оттук нататък е решение на семейството дали ще пусне детето си на детска градина или не. Това каза за "България сутрин" изпълнителният директор на Асоциация "Родители" Яна Алексиева.

Още по темата

По думите ѝ страховете на родителите са различни, но най-вече касаят здравето на децата.

"Сега в градините ще има строги мерки за дезинфекция - повече от всякога. На първо място е хигиената, децата до 7-годишна възраст няма да стоят на дистанция, защото това не е типично за възрастта им и би ги напрегнало излишно. Децата от 3 години нагоре добре разбират какво се случи. Всеки родител и учител може да обясни спокойно защо някои деца няма да ги има в детската градина ", допълни Алексиева.

"Всеки родител ще вземе мерки детето да е здраво, нужно е да създаваме по-малко тревожност у малките, а това се случва именно чрез нашето поведение като възрастни", коментира тя за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
6
 
! Отговори
айляк преди 3 години
Хареса им на леличките да си почиват. Те по дни отпуск ще минат дори и учителките, без да имат техните отговорности и без да готвят уроци и занятия. Щом за тях държавата може да плаща, нека плаща и на майките, които по принуда си останаха вкъщи, а някои без работа и без пари. Ако държавата беше се погрижила за семействата с деца, както се погрижи за леличките, сега никой нямаше да бърза да си води детето на детска градина.
20
2
 
3
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Дано да няма починали дечица от ковид
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналистите пак създавате паники. От всички колеги и комшии с деца няма един, който да не бърза да прати отрочето я на градина, я на училище. Никой не издържа като време и капацитет да се занимава постоянно с него, при условие, че трябва и да се работи защото яденето не ни го раздават. Глупостта със седенето вкъщи е само в главите на медиите и на троловете по форумите, нормалните хора си живеят и това ги спъва.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Или тези като нас дето нямат друга опция и трябва да ходят на работа.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Сред новите правила за детските градини,никаде не прочетох за климатиците.Ще бъде ли забранена употребата им в помещенията където се намират децата ни.Многократно се каза ,че в затворено помещение с климатик заразата се разпространява лесно
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм в майчинство , но по- голямото ми дете тръгва на градина , 3 месеца поседя вкъщи , сега там . Сама ги гледам по цял ден .
15
5
 
6
 
! Отговори
Дони преди 3 години
До АнонименМайките много ясно, научи се да четеш.Ние нямаме колективен трудов договор в частния сектор, тази държава се крепи на администрация и служители на бюджет. Как така 20 дена има за непедагогически персонал, а за майки в неплатен няма, много щяло да струва, ми на мен вече съвсем ми се изясни как стои работата в тази държава. Казано е: Като те гонят - бягай! Трябва да се бяга - няма как. Казват ди да не работиш и да стоиш без пари, не за мрънкане, за бой са!
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България днес има 6 заразени Време е да отивате на работа,децата на градина и училище!Айляка свърши!
13
10
 
9
 
! Отговори
джави преди 3 години
Само най-*** родители ще си ги пуснат на градина.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от майките не работят, нека гледат децата си докато се разбере как се случват нещата в ДГ.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много да ги изтровят децата с тия безумни пръскания и търкания с дезинфектанти през 1-2 часа. Един лекар им го каза - вирусът не се спотайва в кюшетата, та да го забършеш с парцала. Е, ще изтрепят така ***, ама това могат да го правят и когато децата не са там.
10
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако децата ми сега бяха малки, незабавно ги пускам на градина. Дори и да има опция някой да ги гледа вкъщи. Побъркаха ни с тая психо-атака, ей, а ние побъркахме децата си. Тепърва ще излизат наяве щетите - здравословни, психически - от абсурдния живот, който водим вече близо половин година.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дони Ти на коя страна си, нищо не ти се разбира, то не може и така и така, имай мнение. Какво мрънкаш и кого защитаваш
8
8
 
10
 
! Отговори
Дони преди 3 години
Грозна работа. Свърши на персонала отпуска и допълнителния, който го имали някак медицинските по колективния договор, учителките имат 56 дни, лелите им се даде 20 допълнително и след някой друг ден ще ни изгонят пак, че им е месеца за почивка. Защо не ги изпращаме - останахме без работа или ще останем, това никой не го казва!
7
8
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-6 *** притесняват се защото,няма никаква организация,от страна на държавата,с две три шишета,дезинфектанти,работа не се върши,те са вредни за възрастни,камо ли за малки деца,да се употребяват по 4 ,5 пъти на ден,твоя "велик"джитка с джипа,из държавата и за нищо не му пука,сега бил съжелявал,защо са намалили ДДС то
6
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сетили се родителите да се притесняват,досега РЕВЯХА да се отворят градините, сега взеха да се притесняват
5
7
 
21
 
! Отговори
Край преди 3 години
Всеки мисли за себе си и децата си а всъщност риска е за възрастните лелички там
4
13
 
27
 
! Отговори
риск преди 3 години
събирането на много деца заедно не е желателно. Рисковано си е. Никой не може да гарантира, че няма заразено дете или някой от персонала. Както се случи в Кнежа.
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си предстсвете как пръскат по децата, като ***.
2
12
 
21
 
! Отговори
.. преди 3 години
Има родители, на които и в стъкленица да им сложиш децата, пак ще се притеснени...А за много кратната дизинфекция.. аз лично отказавам да ме дизинфекцират като влизам в разни магазини. Ако настояват, просто не влизам. И ей на, оцелях някак... не знам как.