Кризата удари силно фитнесите: Над 20 млн. лв. загуби

60% от служителите в залите са съкратени
Обновена: 26 май 2020 08:38 | 26 май 2020 08:38, Камелия Цветанова
36

Над 20 млн. лв. загуби и 60% съкратени служители. Такава е равносметката на Българската асоциация за здраве и фитнес за почти 3 месеца затворени врати на залите. От бранша настояват за спешна среща с премиера и апелират за безвъзмездна помощ от държавата.
Още по темата

"Загубите на бранша са огромни, до момента са над 20 млн. лв. Ние сме най-засегнатият сектор, ресторантите можеха да продават онлайн, да правят доставки. Настояваме да намалим ставката на ДДС-то на 9%. Това ще е от огромна полза за всички спортуващи в България. 1 лев вложен в спорт, се равнява на 20 лева по-малко, дадени за медицински нужди и лекарства. Искаме и държавата да ни даде безвъзмездна помощ", каза пред Bulgaria ON AIR Александър Малинов, който е член на УС на Асоциацията за здраве и фитнес.

Фитнес залите са отворени от около седмица, но по думите на Малинов посещенията са намалели с 80% . Той смята, че няма да могат да си върнат клиентите поне в следващите 6 месеца.

"Категорично ще има фалити, ако не се вземат мерки от държавата. Има фитнеси, които изобщо не отвориха, вече са фалирали. Искаме среща с г-н Борсов и съм сигурен, че той ще откликне, тъй като е спортен човек. Спортът е изключително важен за хората", настоя Малинов.

В ефира на "България сутрин" той обяви, че 60% от служителите във фитнесите са съкратени. В бранша работят 50 000 души.

"При нас напусна момиче от рецепцията. Пуснахме обява, за 6 часа имаше 135 CV-та", отбеляза членът на УС на Асоциацията за здраве и фитнес и добави, че очаква да си стъпят на краката едва през октомври-ноември.

Александър Малинов увери, че има много високи санитарни изисквания в залите. Вентилационни системи изкарват замърсения въздух и вкарват чист. Уредите се почистват непрекъснато с дезинфектант, клиентите си носят собствени кърпи. Температурата се измерва още на влизане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
да ги няма все тая!! преди 3 години
Пет пари не давам имам дъмбели и дъска за преси вкъщи,също и чувал. Това е всичко от ,което имам нужда ,за да се поддържам в добра форма.Отказвам да плащам по 40-50 лв.на кожодерите и не ми дреме к'ви заеми имат предпочитам да си изплащам моя вместо техните.
31
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян. За съжаление Негово Високопреосвещенство отговаря и за България и за Румъния и се чака дълго за разглеждане.
30
0
 
3
 
! Отговори
София преди 3 години
Собственика на фитнес пулс държи и голям хотел в банско и като започна извънредно положение беше уволнил всички работници от хотела и не им беше платил нищо, а сега чака помощ от държавата, наглеци
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на криза всички капиталисти стават комунисти.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гад Зееви ще ги изкупи фитнесите с 20 милиона загуби и ще ги реформира. Бързо да се отърват от губещите фитнеси бизнесмените.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужни са реформи, преструктуриране, закриване на губещи фитнеси.Продажба за 1 лев на фитнесите, за да не губят пари. Колко от фитнесите са продадени за 1 лев?Пазарна икономика. Всички частници станаха комунисти.
26
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
изобщо не ме интересуват ресторантите и фитнесите витоша хем е близо хем е нависоко побоиници певачки чалга хаиде няма нужда
25
5
 
8
 
! Отговори
11 преди 3 години
Тия фитнеси са напълно ненужни. Който иска фитнес - мотиката и на полето. Хем фитнес, хем полезно.
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИТ девелопер - явно не разбираш нищо, включително и от програмиране! Това че ит-то трябва да е хилав нерд с големи диоптри е отживелица (в бг често и алкохолик) - от интервютата за програмиране които водя спортуващите активно се справят по добре със тестовете...
23
2
 
2
 
! Отговори
Той преди 3 години
До IT developerПовярвай ми- едното не пречи на другото.
22
7
 
4
 
! Отговори
az преди 3 години
До АнонименПенсионерите само ревете, като сте бачкали да сте бачкали за повече пари, инфлацията ги изяде 97-*** от другарите за които цял живот гласувате и продължавате да гласувате. Другия път пак пуснете за обичайните заподозряни!
21
3
 
9
 
! Отговори
IT developer преди 3 години
То който няма мозък, развива мускули ;)
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТойПовечето коментиращи явно се за занимават със смислени неща и не са нарцистични комплексари, бъхтащи по цял ден под някакви железа.
19
5
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
По фитнесите ходят основно много *** парчета. Дори и да искаш да тренираш, контингента от посетители те разочарова и отказва.
18
7
 
7
 
! Отговори
Той преди 3 години
От близо двадесет коментиращи само един двама си личи, че са активно спортуващи. Останалите гребат здраво с лъжицата е философстват много. :D
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масонски рев
16
3
 
15
 
! Отговори
Биг Батка преди 3 години
Три години редовно ходя на фитнес. Зобам химия кат' луд. Правя бицепси... трицепси... плочки ... абе като машина съм станал. Терминатор. Викам си това лято на Слънчака всички момичета са мои . Отивама там и ..... греда . Мацките харесвали .... ЯХТИ .
15
2
 
11
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 3 години
Само тровят хората. Ако вярвате, че препакетиран китайски протеин е безвреден... Да не говорим, че един да има с кожновенеричеси8 заболяване, а то има, вече всички ставате преносители.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От какво губят? От ,,безплатния,, Мултиспорт, който не е български ли ?
13
0
 
5
 
! Отговори
До 12 Зобчо преди 3 години
Кво зобиш ?