Залите за изкуство отварят, но как ще работят?

Хореограф: Танцьорите са щастливи и ще спазват всички мерки
27 май 2020 09:53, Красимир Ангелов
11

Културата се завръща на сцената след повече от два месеца отсъствие. След преговори с държавата залите за изкуства, танцовите и музикалните школи получиха "зелена" светлина да отворят.

Още по темата
"Ще влизаме на график по 20 души всеки ден, на разстояние един от друг, ще заучаваме само комбинации, няма да можем да играем за ръце, нито за колан. Ще ни бъде много трудно, защото хватът в народните танци е важен, но в случая сме длъжни и ще се съобразим", обясни хореографът Петър Ангелов в ефира на "България сутрин".

По думите му по време на пандемията голяма част от танцьорите са изгубили форма, но най-много ги е заболяло, че първо техните зали бяха затворени, а след това отворени последни.

"Има около 10% от тях, които са качили килограми, но страстта за танците са я запазили. Формата ще я върнем със сигурност. Постепенно ще вдигаме нивото и нещата ще се случат", коментира хореографът пред Bulgaria ON AIR.

Ангелов увери, че в залата ще се взимат всички необходими противоепидемични мерки и изрази мнение, че все пак става въпрос за лично отношение и танцьорите го имат, така че са готови да се съобразят с мерките, докато ситуацията го изисква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пепи дай 2 капричиозки :) Поздрави.
9
0
 
3
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Чакам отговор! Как практически на концерт, ще спреш стадо овце ? Ако стадото е не възпитано, не образовано, и не както казва поета : " Ние ,не сме стадо, а ***...! " Вечно държавата ли ще ни води за ръчичка и ще ни сменя памперсите? Кога ще пораснем и ще започнем да мислим самостоятелно? До кога ще чакаме ,други да ни измият изцапаните ръце ? Наредбите са глупави само за ,не възпитаните и не образованите ! Всичко започва от малката клетка, наречена семейство! Не задавай въпроси
8
0
 
5
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 2 ! Тези с поличките и розовите ушички, които са надебелели, има лек : секс,секс и пак секс до изпотяване! Шок ли ,море как още ще отслабнат ! Реват, стачки правят, игралните зали да отварят, а сега когато им е разрешено ,как щели да работят ? Стига вече с тези глезотии . Да играят както си искат, те да му мислят, само да не се целуват ! Когато някой е заплаха за моето здраве и на десетки други, това не е негов проблем, това вече е обществен проблем! Кой на кого нарушава прав?
7
2
 
0
 
! Отговори
Чакам отговор преди 3 години
Как практически на концерт ще спрете/накарате публиката да не се скупчва най-отпред пред сцената??? Или просто ще си измиете ръцете, че сте го описали в глупавите си наредби?
6
0
 
5
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Надявам се интервюто с хореографа да е било изцяло съсредоточено върху екстравагантния му мустак, защото това бе цялата информация която мозъка ми попи: "Този пич има стабилен, майсторски оформен и похвално добре поддържан мустак!"
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарни били - за какво бе че се подиграват с вас и ви налагат *** ненужни "мерки" за които си правят тънка сметка да останат за винаги, това при очевидно за всички вече че нито пандемия нито епидемия имаше в БГ .. да ги проклинаш трябва не да им благодариш на шайката тотални некадърници
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-яките пици в София!
3
2
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 3 години
Нещо не виждам да се коментира за школите по балет, театралните клубове и други. Постоянно ми навират тия с народните танци дето си присвоиха званието патриот и артист. Ама друго си е да си с народна носия и да се тикаш там където не си нужен - като хорото пред народния театър. Ама на село не искат да се връщат. Айде моля.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както преди грипа, така и след грипа ще работят
1
1
 
9
 
! Отговори
Изкукувед преди 3 години
Докато под изкуство в България се разбира да си татуираш вчерашния вестник , да си напълниш с ботокс джуките и задните бузи , да си натикаш няколко тенекии в устата, ушите, пъпа , срамните устни и *** , дотогава няма да има зали за изкуство и няма кой да влвзе там !