Родители и лекари искат нова обществена поръчка за детска болница

За пореден път те се събраха на протест пред Министерския съвет
28 май 2020 19:42, Красимир Ангелов
9

Протест се проведе и днес пред Министерския съвет. Родители, архитекти и лекари за пореден път се обявяват срещу строежа на детска болница в двора на "Александровска", въпреки обещанието на премиера Борисов, че това няма да се случи.

Още по темата
Протестиращите искат отмяна на вече сключения договор и нова обществена поръчка, както и създаване на обществен съвет, за да може процесът по изграждането на лечебното заведение да бъде прозрачен.

Те настояват за цялостна концепция на визията на болницата и идеи как ще бъдат привлечени лекари в нея.

Протестиращите са категорични, че всеки ден ще настояват пред властта исканията им да бъдат изпълнени, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познахме, че протестите няма да спрат след обещанието за нова болница.Нека дадат предложения за новата болница.Ако не дадат, да се продължи да се строи сегашната.Разиграват обществото и няма да спрат.Зад исканията им се крие само алчност.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Родители и лекари искат..."Двайсет родителя и петдесет лекаря искат. Спрете да създавате грешни впечатления. Работата е тръгнала натам, че ще се потрошат десетки милиони да се събори един строеж, без да е ясно въобще ще има ли нов и там ли ще е...Хеле пък не виждам лекари как ще си намерят, ако плащат обичайните заплати.
7
2
 
5
 
! Отговори
жутгкл преди 3 години
от всеки протест се чуват гласовете на независимата мая и загрижена импексова . иначе протестите са спонтанни !
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте повече информация за пожари. Ето преди броени часове предаваха за пожар в жилищна сграда, където е с нова дограма. Всички нови материали се разгоряват със страшно отровни газове. Имаме вече няколко горяли склада, нямате ли памет? Не правите ли връзка? Колкото по-модерна сградата, толкова по-уязвима. Нещо като план за евакуация от такъв "модерен" болничен комплекс как си го представяте????? План за алтернативно водоснабдяване , електроснабдяване? като всичко е накуп и тръгне една авария
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека уточня и фирмата която трябва да строи болницата и колко пари да и дадем, поне да е ясно напълно за какво става въпрос. Жалко че Бойко е толкова страхлив че вече го правят за мезе който му скимне
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото, което е сигурно в случая, е , че сме свидетели на изнудване.Цял областен град (Ямбол) няма сносна болнична сграда. Доскоро показваха в софийски болници каква е мизерия. Тези искат стотина милиона минимум в началото за безсмислена дейност. Огромен болничен комплекс е възможно най-глупашкото от стратегическа гледна точка. Каквато и модерна сграда да се строи, високите сгради са уязвими и като пожар и като достъп на хора, а за липса на дистанция и възможност за разходки на болните ??
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора без работа с бръмбари в главата. Съществуващата сграда била социалистическо квадратна, и не знам още каква си. Повечето болници и поликлиники от предното време са строени с големи пространства, и като якост са в параметри, които малко модерни строители въобще биха заложили в оферта, в предвид да са конкурентни. Върху съществуващата конструкция,могат да се направят подходящи разпределения, ама явно някой се гласи в тази криза, да прави нови проекти и да строи "модерни" болници и ги използва
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отидоха 40 години, докато падне и се построи нова. Да ходят да протестират пред СУ, нямат пари за правителствена, но искат да им бъде база. Идеална е за детска - с двор, парк и т.н.
1
0
 
13
 
! Отговори
Уф преди 3 години
Много нагли