Ще сменят ли къмпингарите дестинацията тази година?

Анкета: Едва 5% ще се откажат от този тип почивка
28 май 2020 11:42, Анисия Иванова
7
Ще сменят ли къмпингарите дестинацията тази година?
Снимка: БГНЕС

Половината от хората, посещаващи къмпинг, ще сменят дестинацията през тази година. Това стана ясно от проучване, цитирано от Цветомира Цоцова, Camping.bg, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

55% от над 300 души, включени в анкета на Camping.bg, са отговорили, че плановете им за къмпинг ще се променят, като едва 5% ще се откажат от почивката си на къмпинг, а повечето ще сменят дестинацията.

Още по темата

"При търговците се наблюдава ръст на закупуването на придадлежности за къмпинг от хора, които тепърва стартират с този вид туризъм", каза още тя.

"Социалната дистанция е възможна. Разстоянието между къмпинг единиците е доста голямо, караваните и палатките не са плътно наредени една до друга", обясни Цоцова.

67% от респондентите в анкетата са посочили, че ще почиват на палатка. 28% споделят, че ще отидат на къмпинг и в България, и в чужбина".

Гостът изтъкна, че в България от средата на юли до края на август къмпингите се пълнят при капацитет над 50%.

"От 1500 до 5-6 хил. лв. достига наемането на каравани, като цените на Южното Черноморие са по-завишени", допълни Цветомира Цоцова.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
5
 
! Отговори
Този катун ли е преди 3 години
къмпинг!? Да престанат да се правят на тарикати, има си устроени къмпинзи, който иска да ходи в тях, но тази диващина да се премахне! Навремето само за едно преспиване наблизо до морето милицията ни гонеше, сего осират всичко около морето, а за бетоните мърморят, еднакво противни са, а и нагли. Ако някой си опъне палатка близо до тяхната, скачат на бой, те били първи на това място. Иганска държава сме, затова нямаме и туризъм!
6
2
 
6
 
! Отговори
На рожен преди 3 години
Ми искат 20 лева да си опъна палатката. Единият път я намерих начупена от полицай (това по време на ро женският събор.) Няма табели няма нищо просто чупи и се кефи неандерталеца!
5
2
 
9
 
! Отговори
Мен преди 3 години
А и да добавя - никога в български къмпинк. Преди няколко години градина успяха окончателно да ме откажат.
4
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До със палатка ,НОИМа си цивилизован начин да не цапаш - *** си го събираш и после си го носиш с теб до първата кофа. За тоалетната си копаеш дупка, като си свършиш работата си го зариваш . А ние винаги правим и оборка преди да разпънем защото винаги ще се намери останал бо../*** от някой ми.ерник ....
3
4
 
6
 
! Отговори
със палатка ,НО преди 3 години
никога на ограден къмпинг---защото не съм овца ! Не са ми приятни условията ,губи си чара на идеята където те завари тъмното да пренощуваш ,не си сам ,тъпканак е ,цяла нощ при нуудително си в спалнята на някой ! А при дивото къмпингуване не е нужно да оставяш *** след себе си ,а относно екскрементите -невиждам някой да е спрял животните да се изхождат , наввсякъде в горите може да настъпиш нещо , да неговорим за хилядите ,градски кучета ,овце ,крави ,коне ,.,
2
0
 
8
 
! Отговори
ohu bohu преди 3 години
А защо трябва да се отказват?Т.н. "социална дистанция" е далеч по-лесна при къмпингуване, отколкото в хотел!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,ще хванат пътя за Гърция.