Въпреки протестите: Закриват училището в Михнево

Стотици жители на селото се струпаха пред община Петрич
28 май 2020 23:10, Красимир Ангелов
13

Жители на петричко село отново излязоха на протест пред общината. Хората от Михнево се разбунтуваха заради решението училището в селото да бъде закрито.

Те блокираха общината, докато вътре общинските съветници решаваха съдбата на училището.

"По принцип едно училище е светиня за едно село, все едно да затворите черквата. 1910 година училището е създадено с разрешение на султана, с 10 ученика само. За нас училището има сантиментална стойност", каза Здравко Кожовски.

Трайчо и Валентина са родители на две деца - шестокласничка и бъдещ първокласник и се притесняват да пускат децата си в друго по-далечно училище.

"Настояваме да си остана училището, защото за да пътуват тези деца по тези дъждове, сняг. Друго е да си остане училището, друго е дойдат в град", каза Валентина Накова пред Bulgaria ON AIR.

Според общината обаче, учениците в селското училище са малко, а слетите паралелки, в които децата учат, не дават качествени знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Батко Асен преди 3 години
1910 област горна Джумая е под султанска власт,не си влизал в часовете по история
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от икономии.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както прекрасно се вижда на снимката, сградата е санирана, т. е. са усвоени няколко стотин хиляди лева народна пара, знаейки, че в населеното място има малко деца . Кой ще осъди общинските служители за безстопанственост?В нашата държава по модел на "развитите" строителството се счита за престижно, генерира се бизнес, най-вече на мъжката част от населението. После -порутване.
6
2
 
8
 
! Отговори
Щом Боко е преди 3 години
наредил, връщане няма, малко е селото и не го плаши. Виж ако беше някой град, на другият ден друга песен запява!? На идващите избори пак мутрата си изберете, та да довърши с България, ще я доунищожи!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ви е качествено образувание. Да стават милиционери и готово.
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1910 България е свободна държава. Никакъв султан през 1910 не може да е давал разрешения за каквото и да било!
3
6
 
17
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Така е! Всичко е комунистическо! Ние като наследници на дивите хуни трябва да унищожим всичко.Не ни харесват ТКЗС и АПК....унищожихме ги...ся папкаме гумени домати от испания.Не ни харесват системите за водно напояване....унищожихме ги.Не са ни симпатични заводите на ЧАВДАР....и него го унищожихме,даже един от близкото село си прекарваше със каручката си циментовите бордюри останали в асфалта до портала....Нормално,хунски ценности.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образованието е отживелица и е комунистическо ! Училището и то е строено откомунисти! Да се събаря. Сега е по-евроатлатнчиески и по-модерно дистанционното орбазование със софтуера на чичо Бил.
1
3
 
27
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Сметай некога Султана е дал разрешение да се учи в ония времена без компютри и айфони а сега дивата х...нта закрива всичко.