Десетки излязоха на протест в защита на животните

Те настояват за повече мерки срещу насилниците на четириноги
29 май 2020 16:00, Нели Христова
46

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Въпреки лошото време, десетки граждани се събраха на протест пред Министерски съвет, за да настояват за по-строги мерки срещу умишленото насилие на животни.

Още по темата

В сравнение с миналата година, случаите на животни са двойно повече. Най-често подобни инциденти се случват в провинцията, но и в случаите в София зачестили. 

През 2019 година също се проведе подобен протест, бе събрана и подписка срещу извършителите на зверства, която бе изпратена до няколко прокурори. Защитниците обаче така и не получават отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
fchvgbn преди 3 години
До захлупените и тесногръдни *** ще кажа следното- В развитите страни като примерно Германия - там да си осиновиш животно е страшно трудно и основно от България го правят. Протеста не е за пумиярите, които виждате по улиците (според някои от вас). Протеста е против ***, които ги тровят, връзват за тегличите, против урудите, които се гаврят с тях и ги убиват безмилостно. Хората излизат със собствени средства на този протест. Аз лично съм опитвал да спася няколко животни...
38
2
 
3
 
! Отговори
ьфгх преди 3 години
На тези им викат "полезни *** от и".Не,че на хората управляващи планетата им пука за "правата" на животните,пука им да се прокарат закони забраняващи на хората производство на храна.И няма да се спре само със забрана отглеждането на животни за храна,а и на растения.Отново,ще пуснат някоя зараза по животните и ще я преувеличат 100 пъти и ще се работи върху "правата" до пълна забрана.После се очаква салмонела и нещо друго по растенията.Чак след това малкият и среден бизнес,ще бъде изкупен от корпо
37
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Само *** ли коментират тук в Dnes.bg?! П.С. С няколко изключения и те сигурно по погрешка са попаднали тук... като мен.
36
3
 
6
 
! Отговори
SOS преди 3 години
" Не сме народ , а мър*а" е казал П. Славейков и е бил много прав.....
35
5
 
7
 
! Отговори
SOS преди 3 години
Подкрепям протеста и мисля, че хората са най-голямото зло на планетата, по време на пандемията това се видя.....Хората, грижещи се за животни са много по- добри и състрадателни.А тези, които се питат, защо не се протестира , когато има насилие над възрастните хора- ами излезте и вие протестирайте за това, всеки трябва да има кауза ,а вие само драскате тук...Приети са закони за защита на животните, защо се приемат закони като няма кой да ги спазва и съблюдава."Не народ, а ***" - П.Славейков
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
носятснимки на малки кученца,ах как ми се искаше до тях да има протест на хора държащи снимки на малки дечица разкъсани от кучета,та да видим кое ще хване дикиш
33
11
 
13
 
! Отговори
не е за вярване преди 3 години
Що не протестирате, че се убиват хора? Вие в ред ли сте?
32
3
 
13
 
! Отговори
Майката Природа преди 3 години
Ясно е, че всички проблеми на Синята планета произлизат от бившите ***. Природата скоро ще се погрижи за тях. Доказателство за това е разцветът на живота в природата на места по време на пандемията. Няма хора, няма проблеми!
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отглеждащите кучета по апартаментите трябва да бъдат съдени да насилие и гавра с животните
30
12
 
13
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Тия "защитници на животните" голям го вадят и бая пари пръскат. Що не вземат да си купят един чифлик, по-големичък такъв, да го оградят с мрежа и да приберат вътре всичките тия ***, които се разхождат по улиците и ни лаят , че даже и хапят!Айде стига са вдигали аларма и са ни занимавали с простотии, ами да направят нещо по въпроса
29
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По отношението към животните ще разбереш що за човек си!
28
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле какви коментари! Дано всяко куче което ви види да ви хапе и разбира се гнусните ви отрочета (дано, дано дано никога да не се множите, но предполагам вече сте напомпали грозните си жени)
27
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за насилието срещу баби те и дядовцете по селата кога или тях кучета ги яли
26
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не държите снимка на някой узъбен пес
25
9
 
28
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
"Животните нямат глас"Тая на снимката да дойде да чуе кучето пред блока какъв глас вади!Въобще не ща да слушам и нейния.
24
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрали се 10 човека и сега мисирките на дълго и на широко ще ги отразяват ,а защо не отразят колко бездомни ,ровещи по кофите за смет и спящи по подлезите и по пейките има в ,,европейска ''София , кучетата са по голям приоритет от хората - ,,европейска ценност'', деградацията е пълна !
23
5
 
20
 
! Отговори
антисуровояд преди 3 години
А салатките, кога ще защитим? И те страдат ...
22
6
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Българите не ядат 15 годишни коне, защото толкова стар кон би бил адски жилав.
21
13
 
9
 
! Отговори
Ли Хуан от Ухан преди 3 години
Лично аз ги сервирам в сладко-кисел сос с гарнитура пържени банани. Може и печени на бамбуков шиш. Пръстите да си оближеш!
20
5
 
7
 
! Отговори
Кънев, Хелзинки преди 3 години
А за моите подопечни защо мълчите? И те са в същата категория. Искам общ протест! И обща ветеринарна служба!