Мотористи осигуряват безплатни здравни грижи със скъпа линейка

Мобилният кабинет е снабден с най-високо качество оборудване
29 май 2020 10:22, Красимир Ангелов
4

Мотористите не спират да градят и да помагат. Строят чешми, носят храна на нуждаещите се, а сега дори осигуриха мобилен кабинет с най-високо качество оборудване.

"Събрахме се около 20 братя в обща организация и започнахме да помагаме по домове за настаняване и различни организации. Решихме да закупим тази линейка, която е и мобилен медицински кабинет. Местата ги избираме спрямо запитвания или места, които сме посещавали и имат нужда от помощ", разказа Щерьо Арабаджийски от българската масонска мото-организация Masonic Riders пред Bulgaria ON AIR.

Линейката е оборудвана с последен клас материали за защита на лекарите и пациентите в условията на коронавирус епидемията.

"Линейката е оборудвана за всички цели, които са необходими за малките населени места, където хората имат изключителна нужда от медицинска помощ. В линейката може да се правят кардиологични прегледи, общомедицински прегледи, тя е и реанимационен автомобил. С тази линейка може да откриваме пациенти, преди да получат инфаркт или инсулт", обясни в "България сутрин" д-р Светлин Цонев от масонската мото-организация.

И допълни, че е много тъжно, че когато възрастен човек му сподели, че не е имал достъп до лекар в последните 1-2 години.

"Това са нашите родители. Изключително благодарни са. Имаме списък, по който преглеждаме пациентите. Успяваме да осигурим безплатни лекарства за част от нуждаещите си и да им дадем насоки", каза още д-р Цонев.

А Щерьо Арабаджийски подчерта, че трябва да имаме голямо уважение към българските медици. Според него причините не всички граждани да имат достъп до медицински грижи са финансови и транспортни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новината е пропуснато да се каже най-важното - тези мотористи са масони...Похвално е, че са дарили, но показността на масоните е излишна...
1
0
 
1
 
! Отговори
Kolchak преди 3 години
Към светло бъдеще вървим.Както е тръгнало медицинското обслужване отново ще е безплатно. И замирисва на социализъм...