Мутацията на коронавируса е предизвикателство пред ваксината

Лекар: В Исландия са циркулирали 4 щама на вируса
29 май 2020 20:30, Анисия Иванова
4
Мутацията на коронавируса е предизвикателство пред ваксината
Снимка: Bloombergtv.bg

Трудно е да се каже кой представител на фармацевтичната индустрия ще бъде първи с откриването на ваксина срещу коронавируса, защото почти всеки ден излизат нови изследвания. Склонността към мутация на подобни вируси е предизвикателство. Това каза д-р Красимира Чемишанска, председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, в предаването “Бизнес старт” Bloombergtv.bg.

Чемишанска посочи, че скорошно изследване, проведено в Исландия, показва, че в страната има циркулиращи четири щама на вируса, които са пренесени от различни точки на света.

По думите на експерта към момента в глобален мащаб има 120 кандидати за ваксина - 110 от тях са в предклинична фаза, а по-сериозните по отношение на напредъка са осем.

Чемишанска коментира и промените във фармацевтичната индустрия, до които вероятно коронавирусната пандемия ще доведе. Според нея фокусът на сектора вече ще е по-сериозно насочен към клинични изпитания на антивирусни средства.

Експертът очаква и производителите на фармацевтични продукти да се опитат да намалят риска да получават субстанции за развитие на лекарства само от един източник - в момента основно Китай.

“Този риск ще бъде диверсифициран, създавайки повече производители и производствени мощности в Европа и други части на света”, коментира Чемишанска.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доц . Мангалов Ти се майтапиш, но това си е точно така- икономиката трябва да работи.
2
5
 
3
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Има ли Още Наивни и Неразбрали, че Ваксина срещу Супер-Био-Оръжието на К0мунягите от Пекин Никога няма да Има, защото Ваксината е по-невъзможна и от таката срещу Спинозата по еднополовите!
1
1
 
4
 
! Отговори
АМАН !!! преди 3 години
от глобалистките ви ГЛУПОСТТИ !!!