Пакет с 54 антикризисни мерки изготвиха работодатели и синдикати

Сред тях са и ваучери за храна за безработните
29 май 2020 12:49,
7
Пакет с 54 антикризисни мерки изготвиха работодатели и синдикати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът и синдикатите се обединиха около пакет от общо 54 допълнителни антикризисни мерки, като документът вече е изпратен до кабинета на премиера Бойко Борисов, съобщава „Хоризонт“.

Още по темата

Преговорите по мерките продължиха близо два месеца в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Едно предложенията е да се поиска нотификация от Европейската комисия за периода 31 юли - 31-ви декември 2020 г. за удължаване на действието на схемата 60 на 40 и за разширяване на обхвата й.

Сред лансираните от работодателските и синдикалните организации предложения са в обхвата на схемата "60 на 40" да се включи и селското стопанство, а за секторите "Туризъм" и "Транспорт" тя да се трансформира в "80 на 20".

Минималното обезщетение за безработица да стане 60 на сто от осигурителния доход при запазване на максималния осигурителен доход до края на 2020-та година.

За уволнените по време на извънредното положение, които нямат право на обезщетение за безработица, да се предвидят ваучери за храна на стойност линията на бедност.

Да се въведе допълнителен целеви отпуск до 20 дни за сметка на Националния осигурителен институт за уязвими групи работници, като майки с малки деца и възрастни - също до края на 2020 година. Това са част от другите консенсусни мерки.

Единодушна подкрепа от бизнеса и синдикатите има и мярката за прекратяване на задължението за заплащане на такса "битови отпадъци" и данък "сгради" за затворени обекти и предприятия за периода, за който те са преустановили дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Дименко преди 3 години
Един политоподлог на свободна практика се исцепи и "заяви":Борисов с т. нар. "патриоти",можел да сформира следващия кабинет,ако обстоятелствата наложели.Толкова ли си огладнял бе нагъл подмазвач на държ.началник!?Твоите любимци,през пролетта на 2021-година след изборите,си отиват безвъзвратно.Ти можеш да постъпиш при Маг Сара в предаването "Шесто чувство"!Слагачите в определени моменти,сте жалки недоразумения,които не заслужават дори елементарно внимание.
6
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
ВАУЧУРИ ЗА ХРАНА НА БЕЗРАБОТНИ В КРАЯ НА ОКТОМВРИ ... НЯМА КОЙ ДА ПРИБИРА РЕКОЛТАТА ОТ ВСИЧКО СЕЛСКОСТОПАНСКО !!! ИМАМ 11 СЕЛСКОСТОПАНСКИ БРИГАДИ - КАТО УЧЕНИК - ВОЙНИК-СТУДЕНТ И УЧИТЕЛ / БАЯ ПРОДУКЦИЯ СЪБРАХ И НЕСЪМ ОТ НАЙ-НАЙ- /
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази бъчва от снимката няма ли да си мръдне пръста да помисли и за възрастни и деца със специални потребности???? Специално за децата - до кога дневните центрове ще стоят затворени??? Ако не могат да си вършат работата да напущат.
4
0
 
9
 
! Отговори
избори се задават преди 3 години
И защо не кажете, че на 422 халтурчици и певици давате безвъзмездно 3 месеца по 720 лв.Условието - през последните 12 м. да са имали средномесечен доход до 1 000 лв.Тези са за данъчна проверка, вие още им давайте. Та нали с футболерите са мощните двигатели на имономиката.
3
1
 
15
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Тази криза ще бъде брутална защото умните глави не разбраха едно нещо. Нужни са пари на хората по сметките! Те няма да ги спестят, всички ще ги изхарчат. Тъпия ЕС трябваше само това да приеме, 6 месеца да превежда на всеки под годишен доход 15000 евро по 1000 евро на пълнолетен. Но не, сега ще спасим големите както винаги, малките да мрът
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Нещо за държавната администрация да напишеш? Която си получава заплати, премии, бонуси и пр. без значение работи или не работи. А след пенсиониране получава и пенсии до живот, без да е създала ни стотинка принадена стойност през живота си.Мързеливците, които "си живуркат на гърба на другите", както ги наричаш, няма да получат нищо, защото не отговарят на критериите за помощ.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от мерки на хартия.Ама както винаги ще има ваучери за едни неграмотни мързеливци,които цял живот си живуркат на гърба на другите.