Юли ще бъде май! Абитуриентите с уникални балове през лятото

Випуск 2020 определено ще бъде уникален и неповторим
30 май 2020 09:35, Красимир Ангелов
37
Юли ще бъде май! Абитуриентите с уникални балове през лятото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Випуск 2020 определено ще бъде уникален и неповторим. Традиционните около 24 май абитуриентски балове за първи път не се състояха, но празненства за младите хора все пак ще има.

През последните уикенди на юни и първите две съботи на юли ще се проведат абитуриентските балове на випуска, завършващ през пандемичната 2020. Абитуриентките ще са с маски в модния за сезона цвят пепел от люляк, за да са в тон с преобладаващите рокли. Ако баловете са на закрито, където вече е разрешено събиране, то вероятно ще трябва да има лични предпазни средства, съобщава "24 часа".

През това време ще са минали и матурите, които са от 1 до 5 юни, а повечето училища са насрочили изпращания в дворовете на училищата за 25-26 юни, когато ще им връчат и дипломите за средно образование.

Още по темата
Уникалното ще бъде още, че как точно ще се организират купоните ще се решава във всяко отделно училище и отделен град, разбира се спазвайки се определени правила.

Балът на Френската гимназия в София например трябваше да бъде на 26 май. Сега чакат щаба и планират бала на седемте паралелки за средата на юли, а вече са капарирали място в столичен хотел.

Поздравихме виртуално випуска с едно много хубаво клипче, пуснато е в социалните мрежи и на интернет страницата на училището, каза директорът на Националната природо-математическа гимназия Ивайло Ушагелов. И в НПМГ предаването на знамето, изпращането и връчването на дипломите ще е на 26 юни. Абитуриентският бал е планиран за края на юни в ресторанта, който организирали преди извънредното положение.

В други училища обаче, като например 119-то, балът ще е чак в средата на юли. "Не може на бал да спазваш ограничения и отстояния един от друг. Все пак трябва да има по един танц", заяви за "24 часа" директорът Диян Стаматов, който ще празнува заедно с випуска от 4 паралелки и десетина учители.

Според дългогодишния директор на най-голямата гимназия "Христо Ботев" във Враца Виктор Кръстев абитуриентски балове тази година в града също ще има, но ще бъдат месец и половина след обичайното време.

В Благоевград все още признават, че нямат определени дати за баловете, но като цяло нагласите също са за края на юни. Завършващите обаче признават, че много трудно по средата на лятото би се събрал целия клас. Затова някои класове си спретнаха минибалове в последните дни, като се събраха в заведения, които имат маси на открито, и празнуваха завършването си.

В Пловдив също са по-предпазливи за бъдещите празненства. "Част от кувертите са платени преди месеци, тоалетите са готови. Сега са насрочили купона си за 25 юни, но никой не знае дали ще се проведе4, каза директорът на Математическата гимназия Веселина Карапеева.

Едно от най-запомнящите се празненства пък ще имат абитуриентите във Велико Търново. По традиция в последните години те дефилират в центъра на града по червен килим, а тази година празненството ще бъде още по-царско.

Като компенсация за отлагането на баловете, кметът на града Даниел Панов съобщи, че изпращането на Випуск 2020 ще е на Царевец. В три поредни вечери, от 27 до 29 юни, близо 800 абитуриенти ще преминат по червения килим на площада пред крепостта. После ще се изкачат от първата порта до Пирамидата на независимостта, където кметът Даниел Панов ще ги поздрави.

По-късно те ще отбележат този тържествен ден в по-големите заведения във Велико Търново и Арбанаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказва се, за пореден път, че ресторантите имат много повече права от един обикновен човек, какъвто е абитуриентът. Никой, ама никой, не се и сеща, че е редно да се зачете правото на личен избор. Поне при така създалата се ситуация. Би било правилно г- н Бойко Борисов да се разпореди с това право и да наложи на ресторантите да върнат парите, ако абитуриент се откаже от бал. Честно и съвсем справедливо е.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че е време, някой да помисли, че абитуриентите са нашите деца, които нямаха шансовете на своите връстници от предишните години, да се порадват на своя бал през май. Сега, на една част от тях, вече не им се ходи на бал. За съжаление обаче, не само те, но и техните родители, са изправени пред абсурдите на ресторантьорския бизнес и невъзможността да се върнат парите на вече заплатения куверт за това събитие. Защо? Има ли кой да ми отговори?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Умнико, АБИТУРИЕНТСКИЯТ БАЛ се случва веднъж в живота. Какво не разбра?Друг е въпросът, че на някои хора наистина не им се случва и друг път да отидат на какъвто и да е бал и този - абитуриентският, наистина си остава единственият бал, на който някога са присъствали. И какво от това?
31
1
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До До 25 30 Браво 30 точно така е , ама виж колко идио.ти ще ти наслагат минуси.Лош човешка матрял.За това сме на това дередже.
30
2
 
2
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
До Анонимен 25 Злобата идва от развития някога социализъм. Той ги направи злобни и завистливи.Някога всички бяхме горе долу еднакво бедни и се бяхме примирили с мизерията. Сега е друго и най ниските страсти избуяха.
29
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Септември ще бъде май е казал поетът! Не прекалявайте думите му!
28
9
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Злобеят защото ги е яд на младостта на децата и на това, че имат шанс и животът е пред тях. Щастлив и удовлетворен от живота си възрастен няма да седи да лее жлъч срещу 20-30-40 години по-млади от него. Такъв човек е потънал в ямата на пропилените шансове и време и го е яд най-много на него си осъзнавайки или не точно. Реве за някога, всичко му се вижда по-добро, че е било..било е щото си бил млад. Много много тъжна история.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахо стига се правихте на ненормални. Абитуриентка с маска?! А фереджета да си наденат не искате ли?! Това вече и пропаганда не може да се нарече, просто сте смешни.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееех тамън се бях зарадвал че тая тъпoтия няма да я има тази година.
25
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак това е техният празник, който се празнува ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА!Хахаха ха ХАА!Само ограничени и посредств ви бедняци веднъж ходят на бал! Хахаххаха! Смешници! Вместо да гледат, как да се замогнат, те ... ама какво да Казасян.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, само да не шумите. Че вече един абитуриент го изкар Ана оатерици .. ехехехе ххехеххе
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не проумявам откъде се взима тази злоба?Това е техният бал, нека си го отпразнуват.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да са живи и здрави!
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прости им, Господи!
20
6
 
13
 
! Отговори
хъц та пръц преди 3 години
значи селянията предстои ! надявах се че тая година ше се разминем с броенето .
19
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
Няма драма, да пропуснеш бал не е като да ти пропадне операция да речем или да загубиш работа. Не правете от мухата слон, нали ще има балове за "децата".
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До реалнафантазияГолям морал, толямо чудо. Точни науки, матури - ти да не си някой академик. Стига с това лицемерие. Повечето сме се свили като мишки н къщите. бачкоме за смешни пари и правим непрекъснати компромиси в работата. Сега ви падна да сте принципни, умни, кзнаещи - ямя зад компа и за сметка на 18-19 годишни деца. Да знам - вие не бяхте такива, нали. Все едни високо интелитентни и знаещи. Кой пълни чалгите, лющи ракия, псува живота, но не му стиска за нищо и е като нощна жрица за шефа
17
6
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Право да ти кажа, София взе да се пълни масово със *** нискообразовани бачкатори още преди 75г. Тия сега допълват картинката. Тъкмо едните се култивират, или си заминат по естествен път, следващите пристигат. Естествени процеси, ко да праиш. Пък тия, пософиянчените са най-големите "столичани". Бързо подражават на шопския диалект, започват да наглеят и се смятат за велики.По мои наблюдения интелигентни и стойностни хора в София има-няма едни около десетина процента.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даммм по шорти, ***, плувки , бански, а някой може и без щом ша е през Юли
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните аборигенти са родени 2002г, София взе да се пълни със сeляни 97г, значи тия 90% са наследниците на най дивите 90-тарски сeлтаци, какво очаквата от тях?? Поколение таксиджии, бакшиши и сервитъорки. То нали и такива трябва да има. Умните деца не ги грее бал-а, подготвят се за престижни университети, а не за вечерното напиване, после тия без бал-а ще са началници на тия дето голям рев удрят за 5 минутна излагация.