†Неофит за 1 юни: Да пазим децата на България чисти и непокварени!

Българския патриарх отправи поздрав за Международния ден на детето
1 юни 2020 11:05, Анисия Иванова
10
†Неофит за 1 юни: Да пазим децата на България чисти и непокварени!
Снимка: БГНЕС

В първия ден на юни, когато отбелязваме Международния ден на детето, отечески ви приветстваме с празника, като се обръщаме към всички вас със сърдечен архипастирски благослов и искрени благопожелания за чиста радост и изобилна божествена светлина, която да огрява душите и сърцата ви, да ражда усмивки, благост и взаимна любов между вас, във вашите семейства, и неизменно да озарява житейския ви път. Това се казва в обръщението на българския патриарх Неофит за Международния ден на детето, съобщиха от Българската патриаршия.

"Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, така и за цялото ни общество – тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят искрена радост, както и тези, към които гледаме с надежда за утрешния ден.

За нас като християни и чеда на светата Църква Христова те са и онзи неизменен образ на чистотата и невинността, към който нашият Господ ни призовава да се стремим всеки ден, като се уподобяваме на тях в мислите и действията си: „… истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно“ (Мат. 18:3).

Тези думи на Спасителя, изречени преди две хилядолетия, запазват своята вярност и своята валидност и за нас днес, защото в тях се съдържа вечна и неизменна истина.

Нека пазим децата на България чисти и непокварени, нека се грижим за тях не само материално, но и духовно, да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в добрите вековни традиции на православния ни народ, който е оцелял през вековете, съхранявайки и до днес своята държавност и народностно самосъзнание, своята духовна и културна идентичност и вътрешно единство само благодарение на спасителната си православна християнска вяра.!", се казва в поздрава на Патриарх Неофит, който завършва с думите: "Бог да пази децата на България!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да пази България и църквата ни!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религията е странно нещо... да говориш с бог е нормално ама когато той ти проговори е шизофрения... не го разбирам :(
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 5Тук не става дума за политически възгледи и подобни простотии. Става дума за това, че хората продължават да вярват в литературни герои от стари книги. Аз примерно ако реша да вярвам в Зевс и да му издигна църква ще е проблем нали? Що? С какво вашия бог е по-истински от Зевс? И двамата ги има само в старите книги.
6
5
 
7
 
! Отговори
Християнин преди 3 години
Църквата е Една от най-Големите Злини на Земята! Не ми Трябват Посредници за да Комуникирам със Създателя Си!!
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религията няма място в 21 век. Който иска да си вярва в литературни герои да си го прави вкъщи.
4
6
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Значи да ги пазим от .. вас ...
3
4
 
2
 
! Отговори
Баба Гуци преди 3 години
Правилно!
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отвратителен изкуфел ДС старец - позор за църквата ни
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожеланията са едно,действителността съвсем друга.