Отменят предписания за карантина от последните дни на май

Кои са изключенията в заповедта на здравния министър?
Обновена: 1 юни 2020 18:26 | 1 юни 2020 18:12, Веселина Йорданова
2
Отменят предписания за карантина от последните дни на май
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Директорите на регионалните здравни инспекции отменят със заповед издадените предписания за поставяне под карантина на лицата, които са влезли у нас от 20 май до 31 май включително, от държави-членки на Европейския съюз, от Сърбия и Северна Македония.

Това се отнася за гражданите, при които причината за поставяне под карантина не е осъществен контакт с лице, болно от COVID-19, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Под карантина остават всички, които в периода от 20.05.2020 г. до 31.05.2020 г. са влезли на територията на Р България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия.

Всички лица, които влизат в България от тези държави, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония, се поставят под карантина за срок от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Изкуфял старец преди 3 години
Анани пише неразбрани заповеди всеки ден !Или отваряш или затваряш границата бре !
1
2
 
3
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Mаскитееееее, не се ослушвайте!!!