Кога ще дойдат първите руски туристи у нас и ще има ли?

Около 300 хил. руснаци имат собственост в България
191
Кога ще дойдат първите руски туристи у нас и ще има ли?
Снимка: БГНЕС

Туроператорите у нас, които работят с руския пазар, са в очакване на информация кога ще започнат първите пътувания към България.

Дали ще има руски туристи остава неясно, след като руският премиер Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина през това лято.

Още по темата
Около 300 хиляди руснаци имат собственост у нас и независимо че не са клиенти в хотелите, оставят доста средства в икономиката като ползватели на различни услуги.

Галин Георгиев, управител на един от големите туроператори, които водят руски туристи у нас, заяви, че няма хоризонт за отваряне на руските граници и е трудно да се прогнозира кога ще дойдат туристите от Русия.

"Трябва да изчакаме юни, за да видим индикации дали до края на лятото ще отворят границите… Първи ще бъдат собствениците на жилища у нас“, смята той, цитиран от БНР.

По отношение на руския пазар разговори се водят на ниво министри и на ниво туроператори, посочи в парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм ресорният министър Николина Ангелкова.
"Руският пазар е изключително важен за нас, там сме в непрекъсната координация. Зависи от решението им кога ще отворят границите си. В момента е ключова част от нашата работа - организиран туризъм", каза Ангелкова.

Тя посочи, че обстановката в момента е сложна и динамична.

Майа Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия казва, че засега не се променя нищо за руските туроператори.

"Нямаме преки авиовръзки. Много страни все още не са се отворили. Засега и Русия не обявява кога ще отвори границите си. Изявлението на министър-председателя създава усещането, че вероятно няма да бъдат възстановени скоро преките транспортни връзки с чужбина", изтъкна тя.

По данни на асоциацията няколко десетки хиляди руснаци имат резервации за летни почивки в България. Тези хора чакат да се реши какво ще стане с техните пътувания. Или трябва да им бъдат върнати парите, или ще могат да пътуват по-късно. Кога точно - тази година или може би следващата, това е големият въпрос в момента. Засега няма ясен отговор нито за туристите, нито за туристическата индустрия, коментира Ломидзе.

Тя посочи, че страната ни си остава сред 10-те най-посещавани, но изтъкна, че у нас е скъпо, заради това, че еврото в Русия е скъпо. На места пък цената не отговаряла на качеството на обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
2
 
! Отговори
Не преди 3 години
Няма да дойдат.
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека дружно поканим всички руснаци на гости на ослепителната Ангелкова! Спосле да дойдат за нейна сметка и пияните и дрогирани англичани и ирландци!
147
2
 
4
 
! Отговори
Лъчо Козяка преди 3 години
не сте ли с твърде големи претенции за услугата, която предлагате? кой очаквате да дайде във вашите миазми - някое кралско семейство може би? първо оправете вас си, после намирайте кусури у другите
146
1
 
5
 
! Отговори
Искрен Клецов преди 3 години
като не искате руснаци, посрещайте тси гани. Или яжте планктон. Все ми е едно за вас
145
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 156 (ДДРОнег)Пълни глyпocти пишеш!Руснаците са нахални и безочливи, държат се така, все едно не само не са в чужда държава, а все едно целият плаж е техен частен и са го купили!Личен опит с тях имам!Преди години беше, но помня ранното лято, късна пролет, още студено, седим на одеало на плажа облечени, но двама руснаци влачеха друг от водата към брега, пиян.Но се ужасих, когато на Златните един българин на сергия ми проговори "Скажите пожалуйста?" Все едно бях в руска република!!!
144
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 159Съгласен съм с тебе. Но нека да попитаме нашите пишман "патриоти", които са патриоти, обаче руски патриоти, не наши.Нека да попитаме Волен Сидеров какво мисли за закупуването на имоти от руснаци, след като същевременно реве против идеята да се либерализира пазара на земеделска земя и да може да се продава на чужденци, макар и от държави членки на Европейския Съюз!Русия какво общо има с Европейския Съюз? Правилно, нищо общо няма!
143
5
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Ангелов ГРДраги, в Бяла, Варненско има руснаци, които са много задружни и не позволяват плажа да се цапа, от туристите - това ми го каза сигурен човек !!!Така че си запази ксенофобията !!!
142
1
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До АнонименДраги, Българското Черноморие не се изчерпва със "Слънчака" !!!Особено за руснаците има Камчия, Шкорпиловци, а там водата е кристално чиста - от личен опит го казвам !!!Има и други курорти, освен гореизброените, които са прекрасни и аз обикновено ходя там !!!
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"300 000 руснаци имат собственост в България..."И от утре могат да я НЯМАТ.
140
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"300 000 руснаци имат собственост в България..."Ми да си я носят в блатная......ако могат....хи хи!!!
139
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги посрещнем с правата лопата.
138
13
 
6
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Ужас. "300 000 руснаци имат собственост в България..." Това е кошмар. По кой начин допринасят те за българската икономика, освен че са изкупили все едно целите Варна и Бургас? Ето ви причината, българи да не ходят на море- ами то е станало руско. Както са тръгнали, наистина ще изкупят България. Всеки българин, посетил черноморието допринася в пъти повече от *** руснаци. Защо е цялото това вълнение, ще дойдат ли "братушките"?
137
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви руски вируси в България.
136
13
 
19
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Руският турист е бетер от коронавируса. Вреден.
135
10
 
10
 
! Отговори
Клозетно пате преди 3 години
Късно е либета за китки. Га подписвате декларации на кило сте големи европейци, а сега ревете за евразийски гости. Лапайте планктона и се потапяйте, ***
134
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще дойдат първите американски туристи у нас и ще има ли?
133
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично ги съветвам да не идватдокато държавната ни администрацияне бъде почистена основно от налазилитея въшливи русофоби. Метлата трябва даиграе яко и първият замах да пометепиндостанския прислужник премиер.
132
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците отдавна нямат пари за туризъм, тука идват тези, дето навремето са си купили по някое студио на морето.
131
17
 
16
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Дано хич да ги няма!
130
4
 
13
 
! Отговори
Дефекейшио Кейн преди 3 години
резултатите на герб са видими за всички. Вече и от космоса. И да - кафяви са. "Тези поне правят нещо". Дефекират.