Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите

Епидемията утихва, но вирусът е още тук
273
Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите
Снимка: БГНЕС
Националният оперативен щаб минава на заден план. Днес беше последният брифинг, а специалистите, предвождани от ген. Мутафчийски, ще продължат своята работа до края на годината.
 
100 дни те бяха на предната линия, одобрявани от едни, хулени от други. Техните решения бяха подлагани постоянно на дисекция, оформи се и алтернативен лагер, където най-силно се изявяваше доц. Мангъров.
 
А това беше едно от най-хубавите неща - всичко бе на показ. Винаги различните мнения са по-ценни за човек да си извади собствени изводи. Тези различия ни накараха да мислим повече. Нима е по-хубаво да има само едно мнение, с което да се съобразяваме? 
 
Със сигурност е имало грешки на Щаба, има немалко гласове, че се е насаждала паника. Анализите за тяхната работа тепърва ще излизат.
 
Обаче статистиката е изцяло в полза на НОЩ. За да има днес ДЕН. Очаква се на 15 юни да бъдат свалени всички медицински мерки и животът постепенно да навлиза в почти познатото русло. Почти, защото всички излизаме от тази криза променени.
 
Това, което можем да кажем без затруднение е "Благодаря". Към всички в този щаб, които успяха със своите действия да създадат нужната дисциплина в обществото. А знаем, че дисциплината никога не е била сред силните ни качества. 
 
Трябва да благодарим, че Щаба и всички лекари у нас работиха в една непозната обстановка.
 
Не е нужно да се сравняваме с другите страни - едни бяха по-засегнати, други се справиха по-добре. Истината е, че опазихме здравната си система, която не е сред водещите в Европа. И проблемите в нея ще трябва да се решават и след кризата.
 
Безспорно един от героите на тази криза е ген. Мутафчийски - вестителят и на добри, и на лоши новини. Най-вероятно бързо ще бъде "забравен", така сочи историята. Едва ли ще го видим и в политиката, както прогнозират немалко анализатори. 
 
Позитивите ще отидат в политическата власт, пасивите ще си останат за Мутафчийски. 
 
Всъщност, както стана ясно, днес не се прощаваме с този щаб. Защото са възможни още вълни на вируса и пак трябва да бъдат на първа линия. С всичките кусури и силни страни.
 
Най-голямото БЛАГОДАРЯ трябва да бъде за лекарите, които се изправиха срещу заразата. За безсънните им нощи, за стоицизма да живеят в болните, а не у дома. За професионализма им. Някои работиха и работят в условия, които са далеч от стандартните за 21 век.
 
Трябва да признаем, че имаше и такива медици, които не бяха на нивото на колегите си - през тези месеци имаше достатъчни случаи, които са притеснителни. Имало ги е и преди коронавируса, вероятно ще ги има и след. Хубавото е, че и на тях се даде гласност, защото от тяхното нехайство често зависи човешкия живот. 
 
И за финал - мерките падат една след една, коронавирусът утихва, но все пак е тук. И от нас зависи дали отново ще му дадем главната роля в нашия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
2
 
! Отговори
Я марш вкъщи! преди 3 години
Благодаря, че ви скриха от екран, ***! Сега, ако можете да спрете да се появявате във всички предавания, златни ще сте. И "мерси" на лекарите, че не искаха никъде да приемат дядо ми и обиколихме 4 болници.... Мерси, да ви се връща....
234
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Благодарим за това,че пуснахте всякакви гастарбайтери да се връщат и заминават,за да се разрасне "епидемията".Благодарим за всички психясали заради измислените ви мерки.
233
1
 
5
 
! Отговори
Панаири, панаири преди 3 години
Толкова измислени слънца...
232
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОНЗИТо може и твоята глава да е олисяла,но си личи ,че нямаш и една хилядна от негония ум!!!Избиваш комлекси,ясно е!!!Аз пък ще кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ!!!
231
3
 
7
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
Този с голата глава е леко казано ОТВРАТИТЕЛЕН И НАГЪЛ !!!!! Ще види едно "благодаря" на 16 юни - да заповяда лично за приемане на "благодарностите" !?!?!?!? НЕ ИЗТРИВАЙТЕ КОМЕНТАРА.
230
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще благодарим. ЯКО ще им благодарим.
229
1
 
3
 
! Отговори
баба Сийка преди 3 години
До Анонимен 243 На ****** не се извинява ...
228
5
 
4
 
! Отговори
Швеция преди 3 години
До Анонимен 245 ....Анонимен , ти навярно си *** ... Фалшивият Мангъров поне да се беше извинил на народа , за глупостите дето бръщелевеше по ефира за стадният имунитет, така , както го направи Шведският епидемиолог Тегнел ... "Шведският епидемиолог Тегнел призна , че Швеция е сгрешила със стратегията за стадният имунитет, в резултат на което са починали много хора ...
227
2
 
5
 
! Отговори
Дженър е бил лекар преди 3 години
Нека да сравним деянията на Мутафчийски и НОЩ с делата на Едуард Дженър (1749 -1823 г.), довели до създаването на ваксината срещу едрата шарка. Мутафчийски и НОЩ издадоха заповед за затварянето на София в навечерието на Великден, но умишлено оставиха хиляди жители на града да го напуснат. Направиха го, за да имат оправдание, ако "мерките" им не дадат резултат. Д-р Дженър лично ваксинира няколко души, сред които, сина на градинаря си и своя син. Правил е това пред свидетели, за да му вярват...
226
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В този стил и по повод на въпроса от вчера дали да благодарим на щаба, което е безпредметно. Но аз искам да благодаря на доцент д-р Мангъров за това че имаше смелостта да каже истината и да я отстоява до ден днешен и да бъде искрицата надежда в този безпрецедентно тежък момент.
225
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО МИ ИЗСТРИВАТЕ КОМЕНТАРА ПОСТОЯННО!!!Като чета доста нецензурни коментари не изтривате!!!!ОТ СЕРЦЕ БЛАГОДАРЯ НА ЩАБА ЗА САМООТВЕРЖЕНАТА РАБОТА!!!!!!!!!!Дано не ми го изстриете пак,защото ми нарушавате правата по конституция!
224
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски,извини се бе!
223
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на смелите и честните лекари, които не се поколебаха да кажат истината. Те бяха малцина, на тях поклон.
222
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама как няма да им благодарим бе. Благодарение на целия този цирк, имаме по-малко починали в БГ. Поради факта, че идва зор с точенето на здравната каса. Докторите не ни "умарят" - и хората са си живи и здрави. Изключваме хората с разни придружаващи болести и старост. Няма кой да ги умори дефакто.
221
4
 
16
 
! Отговори
Кучета гербаджийски преди 3 години
Няма по-гнусна и долна твар от гербаджията !
220
4
 
8
 
! Отговори
Познавам 44444 преди 3 години
Не-болни. Не познавам болен.
219
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен-237продълже преди 3 години
..оставихте без приходи продължение на на 3/4месеца..Благодаря ви за което.Само знаете как да крадете ,не как да помагате.Щаба+Генералчето и дружки са виновни за разпространението и резултата от него.Не помогната на хората ,а на вируса да се стигне до тук.Уядоха се,окрадоха се и сега могат да живеят нормално.А обикновения човек да се чуди как да оцелява-Благодаря.Защо не обърнахте внимание на болест която съществува от векове насам,също толкова опасна като К-19.
218
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да народът казва на Мутафчийски благодаря! А на всички радевци, йотови, манолови, копейкини, 7/8, и цялата комуноидна гмеж- .!. Ще видите власт, ама през крив макарон!
217
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква благодарност?!Как не ви беше срам да се възползвате от някакъв грип за да доограбите държавата и да съсипете така или иначе трудния живот на обикновения гражданин.За кое да сме благодарни-за това че направихте всичко възможно да не можем да се оправим и да усетим какво е нормален живот в следващите години?Трябваше ви само оправдание за да прикриете кражбите си и да вземете малкото което имат хората.Защо не се поинтересувахте хората дали има с какво да си купят хляб при положение че ги ..
216
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът ще каже "Благодаря" на генерал Мутафчийски на следващите президентски избори