НСО ще мери лоялността на служителите и с полиграф

Готвят мерки при постъпването в службата и периодично
18
НСО ще мери лоялността на служителите и с полиграф
Снимка: БГНЕС

НСО планира засилване на контрола на лоялността на служителите. Мерките ще са както при постъпване на служба, така и периодично в рамките на кариерното им развитие на всеки 3 или 5 години.

Това обяви началникът на НСО бригаден генерал Красимир Станчев пред БНТ. Ген. Станчев съобщи още, че се предвижда и придобиване на полиграф за целите на проучването за лоялност и почтеност на служителите на НСО.

Още по темата
По думите му тестовете с полиграф ще имат превантивен ефект върху състава на охранителната служба. "Илюзия е обаче, че можете да контролирате служителите в личния им живот", допълни началникът на НСО.

Като изключително неприятен определи ген. Станчев случая със служителя на НСО, на когото беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Служителят е отстранен от работа до приключване на делото срещу него.

Началникът на НСО беше категоричен обаче, че не е редно да бъде демонизиран целият състав на службата заради един случай. По думите му, това е още един повод да се напомни, че са необходими промени в Закона за НСО (ЗНСО), част от които могат да се отнасят към създаване на специализирано звено за вътрешна сигурност в институцията. Такова звено в момента не съществува.

Бригаден генерал Станчев апелира гражданите, които станат свидетели на нарушения на правилника за движение по пътищата от страна на НСО, да сигнализират институцията. От началото на тази година НСО сама обявява всички пътни инциденти с участие на автомобили на службата, без значение чия е установената вина.

"Безкомпромисни сме към наши служители, които не спазват правилата и сме открити към сигналите на хората. За последните 10 години 250 са пътните инциденти с участие на автомобили на НСО, като петима са пострадалите при тях – това е числото, което за цялата страна се достига в рамките само на едно денонощие", коментира Красимир Станчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: охранаНСОполиграф
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Men tazi slujba ne me pazi, po skoro 6te me ubie nqkoi ot tqh bez uj da iska. Da se zakrie NSO i gotovo. Ako politicite gi e strah, da si stegnat policiqta. Ot kade na kade 6te davame pari za tezi lunatici. Te na 3 meseca pravqt ubiistvo po nevnimanie!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре да тестват началниците, там е корупцията. А зощо не парламента и министрите. Полиграфа ще изгори.
13
0
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
"Служителят е отстранен от работа до приключване на делото срещу него." - тъй като ще се окаже че е невинен, ще му пазят мястото и ще го върнат пак на работа."Безкомпромисни сме към наши служители, които не спазват правилата и сме открити към сигналите на хората" - колко наказани и колко обещетени хора има (да позная ли 0ла и сигурно заплашвани 100%)
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги питат лиръководите ли груп за поръчкови убийства, така ли? Е на това му казвам подбор.
11
0
 
5
 
! Отговори
Монограф преди 3 години
Бригадният генерал да вземе да си заведе личния състав на бригада, където могат да се научат да карат нормално, да им се обясни подробно какво могат и какво не могат да правят и какво следва, когато служители под пагон нарушават законите, а не да се занимават с глупости.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте ми власт и за 24 часа съм ги разгонил, като задължително ще им връча по една мотика 7 ..Търтеи с търтеи...
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе те мое да са лоялни ама са и криминални и тогава кво помогна полиграфа?
8
3
 
5
 
! Отговори
www преди 3 години
Да започват от шефа им - руския агент Р----ев, като видят колко той е неетичен към родината си, няма нужда да гледат протежетата му от НСО.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един здрав бой върши повече работа от два полиграфа.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами защото трябва да се похарчат парите и да се дадат на наш човек продаваш полиграфи!Не че тези уреди показват нещо де...пък и ония от НСО са най големите мутри и шмекери и ще излъжат 100 полиграфа едновременно!Ама така тиквите ще ни кажат "Вижте колко сме честни и какви честни мутрафони имаме"...така че не мрънкайте
5
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Детекторът на лъжата не показва нищо. Защо ще се харчат пари за неработещ уред?
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във връзка с това се налага преместването на НСО в Полиграфията.
3
1
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
1000 лв и полиграфът ще покаже каквото е нужно!
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че по-полезен би бил тест за интелигентност.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смех!ЦИРК!Тази служба се казваше УБО през соца,сега се казва НСО.Закрийте я за какво само се плащат излишни пари?!