Румен Драганов за туризма: Цената се определя от опашката

За момента заетостта в хотелите е със 17% по-малко от миналата година
24 юни 2020 10:54, Ния Христова
27
 
Пандемията от COVID-19 успя силно да разтърси туристическият бранш у нас. След като мерките бяха разхлабени се прокрадна и надежда.  Министерството на туризма апелира българите да изберат да летуват у нас, за да се възстанови секторът. Някои българи останаха недоволни от цените по родното Черноморие и предизвикаха дебат в мрежата.
 
Директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов изтъкна, че цената се определя от опашката.
 
"Ако отидете на ресторант, трудно ще си намерите място за паркиране. Картофите са скъпи, но това е място за миди. Ние пък  снимаме картофите. Цената се определя от опашката. Ако дадеш ниска цена и няма места, хората са недоволни. Има хотели, които няма да отворят, те са за масовия туризъм. Но малките семейни хотели ще посрещат гости. Туризмът е семеен бизнес. Нормално е да има алъш-вериж. Смисълът на туризма е да изкарва пари", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Доц. Драганов обясни, че за момента заетостта в хотелите е със 17% по-малко от миналата година.
 
"На 24 май имахме 20 000 пътувания към страната, за този месец ще имаме 40 000, българите избират България. Тези, които пътуват в Гърция, избират и България. Не бива да сравняваме", допълни той. 
 
Директорът на Института за анализи и оценки в туризма отбеляза, че у нас има 17 300 места за настаняване и 80 000 заведения.
 
"Най-скъпата цена за нощувка у нас е 130-140 лв. на легло", обяви той.
 
Румен Драганов обясни, че местната икономика получава пари от туризма и той създава работни места. А на 25 юли очакваме и първите британски туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера се прибрах от гръцко. Порция миди, калмари, сардиня, тадзики, сладолед, хляб и вода 26? или 51лв. И да ви кажа за опашките, на отиване 2часа на кулата чаках, не са ми записвали нищо, правиха полеви тестове на сърбите и македонците, колоните бяхме смесени. Добре щеше да е ако нашите ги отделят ,,не европейците,, и опашка за нас нямаше да има.....
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега правят всичко възможно Гърция да затвори границата за български туристи. Затова е този "внезапен ръст" на регистрираните с вирус. Искат принудително да ни накарат да почиваме на Черноморието.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От години не гледам цените, а качеството на почивката като цяло. Хотелът е само част от почивката. Чистота, тишина, повече зеленина и по-малко бетон, отношението на персонала на хотела, заведенията и магазините и т.н. Достатъчно е едно барче на плажа дънещо чалга и на такова море не стъпвам
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуваш продукти за 100 лв. Плащаш 20 лв ДДС. Правиш чорба от тия продукти , слагаш рандеман 200 % колкото е общоприетата надценка. Продаваш чорба за 200 лв ,слагаш ДДС 9 % ,което е 18 лв. 2 лв не излиза? 2 лв ще трябва да се повишат цените за да се избият. Щото ще си на внасяне. Та ,ще паднат ли цените от намаленото ДДС ? НЕ!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 евро на ден са влезли в Държавата от чуждестранен турист. 10 евро на ден са похарчени в България. 10 евро са парите за които са издадени касови бележки и има някакъв смисъл от тях. В тия пари са нощувка ,идхранване и други разходи. 30 евро на ден харчи български турист в Гърция. 300 милиона евро са оставили българите в Гърция за миналата година.
15
0
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
НЕ 9% а 99% трябва да е ДДСто за заведенията- От както го направиха 9% цените в заведенията са в пъти по нагоре!!! така поне няма да ходим на заведения и ще си спестим пари -както ще спестим и мъките на Бай *** "Бизнесмена" който не разбира въобще от бизнес и става само за търговец на някоя селска бакалийка на третокласно шосе да продава зарзават с подправен кантар и да се моли да мине някой автомобил!!!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откак свалиха ддс на 9 %... И картофите станаха 40 лв за кг !!!Пародия !!
13
0
 
15
 
! Отговори
Васил преди 3 години
Отвратен съм от лъжите на разни всезнайковци от опашката.Дестинацията за почивка на море се нарича Гърция.
12
0
 
6
 
! Отговори
Мидофил преди 3 години
Де е опашката да се наредя и аз
11
0
 
15
 
! Отговори
Колинс преди 3 години
Румен Драганов ги дрънка врели-некипели! Интересно, той в България ли живее! Имало било спад на заетостта в хотелите с 17%!?!? Реално, хотелите по Черноморието са празни, куротите са толкова опустели, че чак понякога е зловещо. Да не би този "капацитет" в областта на туризма да е искал да каже, че спада в туризма е не 17, ами 97%?!!!Каквато ни е министърката на туризма и специалистите около нея, такъв ни е и туризма...
10
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не вярвах че ще дойде ден в който нашите Алчни Хотелиери и тарикат плажни "бизнесмени " ще РЕВЪТ- НО ДЕНЯТ ДОЙДЕ!!?? НАД 15 Г РЕВЯХА ЧЕ НЯМАЛИ ЖЕЛАЕЩИ ОБУЧЕНИ КАДРИ ЗА "БЕЗ ПАРИ" -СЕГА ВЕЧЕ РЕВЪТ НАИСТИНА НА УМРЯЛО ,,,-И ЗА КЛИЕНТИ -ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ ---АЙ ЧЕСТИТУ!!! ДОГОДИНА ПАК))) ХАХАХАХАХ
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toia mai prikazva palni izmishlotaniSlan4ev briag e prazenulici pustiHoteli zatvorenrestoranti zatvoreniKakva zaetost balnuvaaman it takiva umniciZatova tazi darjava ot 30 godinitap4e na 1 mestoujkim bili vishisty s diplomijalko i sneshno
8
1
 
23
 
! Отговори
55 преди 3 години
Докато продавате картофи 8лв. 200грама всичко ще пустее....АЛЧНОСТТА НЯМА ГРАНИЦА .. А НЕ ОПАШКАТА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНВАТА
7
1
 
22
 
! Отговори
Непозната преди 3 години
Еее, сега вече разбрахме. По нашето Черноморие е опашка за всичко, затова цените са високи. Само не разбирам защо тогава апелират българите да почиват на него. Нали и без това там няма места от чужденци, чакащи на опашка.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия левчета на легло колко семейства могат да си ги позволят? Прибавете и храната и на ден за четиричленно семейство - а тя по-скъпа от леглото; умножете по 6 за една седмица почивка и гледайте сеир. Седмица в БГ (без пътните) струва колкото седмица в Ямайка (с пътните). Не знам дали е смешно или трагично.
5
1
 
15
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
*** перкото! Тоя си повтаря едно и също всяка година. Едни и същи заучени фрази и проценти нямащи нищо общо с действителността. Най скъпото настаняване било 140 лв хахахах че то има апартаменти в хотели по морето по 3-4 хиляди лева (нормално). Мидите били без пари а картофите 8 лв...а пържолите 2 за левче ги раздавали?! Изтрещял ***!!!
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако цената зависи от опашките то значи трябва да си плащат за да им посещават кло.аката.
3
1
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Обърнете цифрите и не се правете на улави.17% е заетоста 83% е празно!!!
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довиииждааане!
1
2
 
21
 
! Отговори
аз преди 3 години
Нормално ли е да има алъш-вериш. Добре. Газ към Гърция.