Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!

Целта ни е да има чувствително намаление на битовата престъпност, отбеляза главния прокурор
Обновена: 2 юли 2020 12:47 | 2 юли 2020 12:42, Красимир Ангелов
222
Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!
Снимка: БГНЕС

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по bTV обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", заяви главният прокурор Иван Гешев по повод показани от бизнесмена чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

"Той е признал, че съществува задкулисие и участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Още по темата

Главният прокурор каза, че не е запознат дали има пуснати скрийншотове между Бобоков и Румен Радев, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал, че няма комуникация с президента.

"Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление", посочи главният прокурор.

Той добави, че цяла България знаела кой е господин Божков, а той бил канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев. Гешев каза още, че всички влезли в затвора твърдят, че са невинни. Уточни все пак, че Бобоков още е обвиняем.

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

По думите на главния прокурор специализираната акция в Гоце Делчев е част от рутинните действия на прокуратурата, които се правят всяка седмица. "Целта на съвместните действия на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи е една – към края на годината резултатите с битовата престъпност да са по много по-добър начин. Имам предвид да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност на територията на цялата страна", обяви обвинител №1, цитиран от "Фокус".

"Ще сме упорити, докато не постигнем някакъв резултат. С риск да се повторя, говорихме и с кметът на Гоце Делчев – ние не може да решим проблемите с образованието, проблемите с работата, въпреки че виждам, че града е жив и красив, но може да направим две неща: да поставим като приоритет борбата с битова и конвенционалната престъпност, както сме го направили и да продължаваме да работим в тази посока, за да могат нивата на престъпността да са по-ниски и то не само тази година", каза още главният прокурор.

Той посочи, че посещавайки градовете, в които са извършени престъпления и се провеждат такива съвместни действия с МВР, органите на реда дадат знак на тези, които извършват престъпленията, че не е здравословно да продължават. "Не всички ще се съобразят, но когато знаеш, че на другия ден ще дойде главният прокурор, министърът на вътрешните работи, главният секретар и както съм казвал – "Ще се изсипе цялата държава", то ще се замислят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
1
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Има една статия,която се казва ЕДНООКАТА ПРОКУРАТУРА и някои лица като "каскета" е препоръчително да я прочетат!!!Също ще е интересно "действието" и "бездействието" на прокуратурата относно случая "осемте джуджета".....имам предположения,но ще видим колко силни са някои зависимости......
168
0
 
1
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Г-н Гешев,защо всичко се прави "селективно"(а не както повеляват законите),докога ще се погазват законите в България от "прокуратурата",докога ще продължават "зависимостите",докога ще се "защитават "гнилите ябълки"(един малък пример е Пепи Еврото и Любена Петрова и други ...),докога ще продължават "кокошкарските операции" срещу битовата престъпност",докога ще се опитваш да "оченяш" президента Радев със скалъпени обвинения,познавайки твоя "уклон"...Срамувам се от всичко това,което се случва....
167
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскета за случая Бобоков: батко ми каза така са направя....
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже тази медия става само за попиване на (знаете какво излиза оттам), цитирам изказване на Гешев пред bTV:Анализът на мобилните устройства е над 260 GB, Война и мир е около 5 GB. , посочи обвинител 1.Предполагам, че всички виждате проблема, защото сте значително по-интелигентни от обвинител номер едно, който има външния вид на напаснат към формата на квадрат наемен убиец. Да, и дипломиран юрист.
165
0
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Сички са кой от кой по-милиционери.
164
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков не е престъпник.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Саветникат на президентна Узунов е баш милиционер.
162
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До 165Божков не е престъпник, престъпник е главния прокурор Гешев.
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно ли има бензиностанция?
160
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Каскет и златен ланец...А под каскета-милиционер.Милиционер с няколко евтини апартамента и бензиностанция.Хунтата на боса Барба Ганьос превърна страната ни в тресавище.Тресавище в което всичко читаво и свястно потъва.Гербаджиите просто съсипват страната ни като башибозук.
159
0
 
2
 
! Отговори
Инструмента на ДЯВОЛ преди 3 години
Ба.. Каскет Гошефф и ква стана, тя!!!!!"Пламен Бобоков: "Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. Въпросът, който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?""https://bntnews.bg/news/poziciyata-na-plamen-bobokov-za-novite-chatove-razprostraneni-ot-prokuraturata-1063257news.html
158
2
 
2
 
! Отговори
Рашо преди 3 години
А какво ще каже Гешев за аферата "осемте джуджета" ?
157
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев започна да налага Радев с неговите камъни - задкулисие, паралелна държава, търговия с влияние, крадат безнаказано, а хората живеят бедно !Браво Гешев !
156
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СоколаОт сарай на сарай, за соколаБългария е рай. Барбекюто се свлече, Цанков камък протече В Сарая се опече.Как си, птиче след всичко това, каква е тази тешка съдба. И в затвора беше и там спеше. Има болка една е в птиците да си свият гнезда.Партия прави, и един щеше да те изгърми. Как ли е сърцето, на птичето проклето.
155
3
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Каскетчик! Ако искаш да свършиш нещо полезно - Божков ти подаде достатъчно матреал за размисъл и действие! Ти бягаш на тъча! никой не ти вярва, освен 20-30 правоверни гербераста! Това твоето е точно злоупотреба със служебно положение, тоест - корупция, а не упражняване на правомощия!
154
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Задкулисие"?Това правна норма ли е,какво значи да те обвинят в" задкулисие"!?Нещо като "несъобразена скорост "?Колко години по НПК дават за "задкулисие" ,ами то Доган и Пеевски тогава са рецедивисти по задкулисие.
153
2
 
5
 
! Отговори
Невробекс преди 3 години
Задкулисие в България?Не може да бъде!Та тук всички са толкова честни!Гешев,сега ли разбра , че има задкулусие в България?Нали видя какво стана на делото с Прокопиев.Много пъти още има да паднеш от високо,за съжаление.
152
1
 
12
 
! Отговори
саки преди 3 години
Гешони,Гешони рибата,както при теб се вмирисва откъм главата!В София,вече всичко здраво,ама много здраво смърди,че се не трае!Нахлупвай каскета и на работа.Наслука за по-големи и смърдящи ...риби!
151
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев си е поръчал брандирани маски със знака на Прокуратурата. Като куче с наморник е
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И бай Тошо носеше каскет.Ленин също.Защо ми се струва че Гешефтаров е просто един милиционер ,поставен на пост за да прикрива зулумите на Барба Ганьос?Докато Каскета бръщолеви закани ,бандата на "боса" Ганьос опосква държавата като башибозук.