Цената на клиничната пътека ще покрива и тест за коронавирус

Борисов: Засилваме готовността на болниците за лечение
43
Цената на клиничната пътека ще покрива и тест за коронавирус
Снимка: Правителствена пресслужба

Здравният министър Кирил Ананиев е докладвал на премиера Бойко Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19.

Целта е финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи.

Още по темата
Ще бъде обсъдена също и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

"Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус.
Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", заяви министър-председателят Бойко Борисов. 

Той проведе работна среща с Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус, съобщиха от правителствената пресслужба.

На разговора присъстваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
За съжаление за лечение на Вашата г лу по ст няма клинична пътека.Резултатите си ще ги видите на следващите избори.Доста семейства изгоряха и ако на предизборната кампания им обяснявате, че са изгорели ,, сухи съчки,, няма да Ви симпатизират, много ясно.
31
0
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Сложих минус за непознаване на изискванията на клиничната пътека, която изисква отрицателен тест при изписване.Дано не опознаете болницата отвътре и така да разберете как работи системата
30
0
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Откъде ги вземате тези проценти.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И досега беше задължително да се прави тест по тази клинична пътека.Въпросът е при постъпване за общо заболяване , хората да се тестуват безплатно.
28
0
 
0
 
! Отговори
аре стига бе преди 3 години
мъ верну ли?
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамата коронавирус е във втората си вълна. Ще има и трета и четвърта. Така е наредил Бацо!
26
1
 
0
 
! Отговори
етоо преди 3 години
Грехота ще е сега да не се увеличат случаите. Толкова има за усвояване.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли не ми се вярва на тези решения за болнични пътеки!?Здравната каса ,както и пенсионните фондове се източват регулярно.Следващата година ще се види колко пенсионни фондове ще фалират и парите на съвестния данъкоплатец ще изчезнат.Не вярвам на Българската здравна и осигурителна система!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега болниците ще си прибират парите по пътеката и отделно ще карат болния да си плаща. В България обикновено става така.
23
1
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Прости дал Господ като тебе, прав си. В изобилие сте.
22
0
 
1
 
! Отговори
Шести смисъл! преди 3 години
Забравих ли един милион преждевременно умрели? То и в Индия така по едно време - земята ставала за пшеница и зеленчуци, англичаните казвали да се гледа Индиго, после не иска да купи Индигото за шивашките фабрики и умира свят народ от глад. Момчето дето обича джогинга да си опича ъкъла, че аз съм го опекъл вече!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се се нахилили тиквочите около тази маса?!Значи народа *** пак ще яде бахура!
20
1
 
8
 
! Отговори
AZ преди 3 години
Kakва пътека ще увеличавате,след като 90% от хоспитализираните са неосигурени. И защо *** и *** им е забранено да коментират този факт. И защо на границата освен предизвестие за неплатени глоби към КАТ не се връчват и такива за неплатени здравни вноски.
19
0
 
2
 
! Отговори
Втори смисъл! преди 3 години
В смисъл господин премиер някой хора смятат, че дрехите и портфейла определят човек, както и сексуалната му ориентация. Същите тия хора, някой като ги настъпи по краченцата и ги срита по кокалчетата почват да приказват някви неща като дрипльо, бедняк, ***! Разбирате ли господин премиер и трите твърдения са неверни, но понеже е малко рисково докато не знаех кое *** е отговорно за тия слухове реших, че и второто орле си проси нещо и ходи на разходки и джогинг!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩните гробари малко по малко ни баламосват за да въведат пак извънредно положение
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен провал на НОЩ и правителството в борбата с вируса това ли са ви мерките повече легла в интензивното?
16
0
 
1
 
! Отговори
В смисъл! преди 3 години
Аз знам принципно, че тия момчета според вас се водят съюзници, или поне "приятели" на "съюзниците" ама като гледам резултатите много ми миришеше на ЦРУ елитни чакали! Биг дик единия се удавил другия го каня на разходка! Вижте сега господин премиер - вашата компромисност по въпроса за Кукувците много ме изумява, както и за дрисльовците с кърваво насраните *** на Сакскобурга. Немецът е практичен човек, той знае кой му е трябва, казах немецът, не нацистко-фашисти австро-унгарец с майка италианка!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13 - Мутафчийски ти ли си ?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има и изходящ тест, не само входящ, че всичко знаем нивото на здравеопазването у нас.
13
0
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли к'во? преди 3 години
Още наяремето, ние не се знаем с Б. от вчера, та още навремето на по чаша ракия ми рече: До насита ще гледаш ти дивния спектакъл! Проблема е, че поразията пак ще стане, ама вие ще я направите, аз само ще гледам сейр! И Павлоче и Бели извор и Косталево голям цирк ще пада!