Радев категоричен: При мен няма никакви злоупотреби!

Президентът заяви, че винаги е помагал на българския бизнес
Обновена: 3 юли 2020 13:03 | 3 юли 2020 12:53, Веселина Йорданова
198
Радев категоричен: При мен няма никакви злоупотреби!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При мен няма никакви злоупотреби, категорично заяви президентът Румен Радев пред журналисти във Велико Търново.

На въпрос за кореспонденцията му с бизнесмена Пламен Бобоков, държавният глава посочи, че няма никакви притеснения.

Още по темата
Президентът каза, че винаги е помагал на българския бизнес, който е съставна част от делегациите му. Това правели и чуждите посланици и нас, както и чуждите президенти. Това трябва да прави всяка държава, заяви държавният глава.

Много хора искат подкрепа и среща с мен, посочи още Радев.

"Нали не си представяте, че ще се прегърнат президент и премиер, и ще се решат проблемите на България? Проблемите ще се решат с прозрачност на решенията, унищожаване на корупцията, стимулиране на бизнеса, който осигурява високотехнологично производство, внася данъци", посочи той на въпроси дали не е нужна единна политика.

Няма да подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всякакви правила, това трябва да се изчисти с правителството, подчерта Радев.

Президентът отново припомни призива си прокуратурата да публикува целия му чат с Бобоков, иначе изглеждало, че режисира поредния скандал срещу президентството, за да се отвлече вниманието от тежките проблеми в управлението.

По думите му погазени са законите, следствената тайна, конституцията, затова "прокуратурата е на ход", като публикува разговора.

На въпрос за статута на "Света София", президентът каза, че няма как да се месим в работата на независимия турски съд, но трябва да се отчитат историческите и културните дадености, че "Света София" има история, свързана с християнството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
2
 
0
 
! Отговори
този преди 3 години
не бий на нищо вече
177
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най страшното за гербаджийската хунта е факта, че в лицето на Румен Радев българите получихме шанса за избор - между Достойния ни Президент и, от другата страна, престъпници със зависимости от други престъпници!!!!Оставка на мафиотите и в затвора!!!Служебно правителство и честни избори!!!
176
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
165честният президентВсичко наред!Ама научи български!фашизоидниНяма такава дума! Може би искаш да кажешфашистоидниНе падай под нивото на тукашните журналисти - третокласници
175
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***. Не краде бе. Те сами му носят. Като с апартаментите. Откраднал ги. Подарил ги на любовницата си. Не е вярно, там са си още. Кой не вярва да провери.
174
5
 
4
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
В чуждото чекмедже и един лев е корупция, в собственото милион евро са нищо. Който има уши - да слуша
173
4
 
3
 
! Отговори
Само преди 3 години
Употреби !
172
8
 
11
 
! Отговори
ГЕРБЕР... преди 3 години
АМИ НИЕ ВИЖДАМЕ САМО ЗАКОНА 174 ...ХА,ХА,ХАААААААААА...КВОТО КАЖЕ СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА ---ТОВА Е!!!!!ПРЕЗИДЕНТА , ЗА ПО-ВЕЛИК ОТ СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА ЛИ СЕ МИСЛИ...ХА,ХА,ХААА??!!ДА НЕ СЕ Е ОБЪРКАЛ НЕЩО...??!!
171
9
 
14
 
! Отговори
Айде , бе Радев... преди 3 години
..това дали има или нема злоупотреба в президенството ....ТОВА ГО КАЗВА СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА !!!ПРЕД СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА , РУМЕНЧО .....СИ "ГОСПОДИН НИКОЙ"!!!НАУЧИ СЕ ДА СПАЗВАШ , ЗАКОНИТЕ ПРЕЗИДЕНТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
170
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе Бойкофили? Що виждате "неправдата" Най вече в гн Радев.А Не я виждате в разпасалият си пояса др Борисов? Той е Прав винаги според вас? Нещо сбъркано има във вас мисля! Мисленето ви е Шаблонно според ситуацията! Вие само Него помните! -:) А така няма начин ИСТИНСКИ да прецените нещата и ситуацията! Поразровете се в нета! Там всичко пише! Не съм го писал аз де! От времето на Мутренските времена! -:) Жокера е до тук! -:)
169
7
 
6
 
! Отговори
русолюб преди 3 години
президенчето си ни е юбаво я кви ушаци има и е света вода ненапита кво сте се огледали у него слушаите го кво го зяпате
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Чебурашка".Нещо Не са читави нещата при теб!!-:) Че си Про Руско настроен се разбира всякак от "коментарите " ти! Но да Избереш "ник" Руски и да изтепосаш " Снимка " на някакъв *** и грозен Американец?! Си е направо Липса на стил ако ме питаш! -:) На много прави впечатление това! Гаранция! Поне го махни тоя грозник със снимката! -:) Избора си е твой разбира се! Беше просто съвет!
167
9
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Гн Президент! Това *** Пак Ви обиди публично! " Строял той какво ли не"? Ако му дадем кофражиски чук и пирони.Едно стълбище не би направил кофраж за бетон! Но " Иначе "Строял"?! На времето др Живков.При Откриването на всеки нов Приключен обект казваше! Социализма и Трудещите се ПОСТРОИХА ТОВА БЛАГО ЗА НАРОДА! А тоя явно си мисли.Че "строи" " Инспектирайки" с Тойотката по време на разходките си из България?! Парламентарните! Там е истината вече!-:) Наслушахме се и видяхме какво ли не!Стига!
166
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДоЧебурашкаКато вятъра си чебураторе! По-важно е, че вече изборът на народа е повече от едната мафия! Имаме и доблестен държавник като Румен Радев!Хайде, жив и здрав! И такива като тебе трябва да има, да пълнят затворите!!! 75602
165
19
 
3
 
! Отговори
Бесепар преди 3 години
Всички 80%-ви сме гласували за него. Той е наш човек
164
6
 
13
 
! Отговори
Tака де преди 3 години
И Али Баба Дубайски така казваше, пък изчезна някъде
163
8
 
19
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... жалко за такива, дето за пари и децата си биха предложили!!!..... Досега единствено доказаните платени *** сте от проруския червено-кафяв отбор. И действително за пари бихте продали не само България, но и децата си!
162
6
 
26
 
! Отговори
честният президент преди 3 години
Ползвал неправомерно служебно жилище. Уредил любовницата си на службичка, въпреки че няма подходящи качества за нея. Опита да лобира за самолети за които сам знае, че са с по-слаби параметри (т.е. иска да сключи неизгодна за държавата сделка). Назначава фашизоидни елементи първо за министри, после за съветници.Мисля че е достатъчно.
161
8
 
23
 
! Отговори
Герой на времето преди 3 години
Кой е РР?Пилот с 1400 часа нальот(В НАТО е норма за 8 години служба,тоестмайор има толкова).Командувал ВВС на РБ-6500 човека,50-тина летателниапарата(и зенитни средства определен брой).Управленски капацитет катокмет на среден български град.Конюктурно(поради липса на по-подходящакандидатура)назначаван на длъжности и пращан да учи и на Запад.Вербуван заполитик от БСП и като наказателен вот избран.Неподготвен за длъжността,няма визия,разчита на БСП съветниците си,които го манипулират.
160
7
 
23
 
! Отговори
Охлюв преди 3 години
Те всички престъпници така казват.Докато не ги осъдят.
159
7
 
26
 
! Отговори
Крастави магарета... преди 3 години
Е, той шефа не се цапа директно, просто си подбира опитни корумпета за съветници. Те движат далаверите! Лошото е, че трудно може да ги уволни - могат да започнат да пеят срещу него, ако ги настъпи много.