Само един абитуриенски бал – 60% заразени с коронавирус

Не е напълно ясен източникът на заразата
6 юли 2020 10:19, Нели Христова
65
Само един абитуриенски бал – 60% заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

След бал на частна гимназия във Велико Търново, 60% от присъствалите са били заразени с коронавирус.Сред заразените са зрелостници, учители, придружители и персонал от заведенията където младежите са празнували.

Вчера в късния следобед от РЗИ във Велико Търново обявиха Американския колеж в града за огнище на коронавирус, тъй като до момента 25, от общо 42 присъствали на бала, са дали положителна проба. Това са 16 зрелостници, 6 учители и 3 придружители. Не се знае точно колко са студентите под карантина. Първоначално се твърди, че заразата е тръгнала от болен ученик, но новата версия е, че разпространителят е учител, който току що се бил върнал от Гърция.

"Два дни преди баловете ние подготвихме писма и ги изпратихме до всички заведения, в които трябваше да има празненства. Всички мерки бяха взети. Общината беше основно дезинфекцирана и днес ще работи нормално", каза пред Нова тв зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев.

Той допълни, че се поддържат връзки с университетите относно кандидатстудентската кампания. „Висшите училища проявяват разбиране, така че ще има допълнителна сесия, в която те да могат да кандидатстват”.

Проф. Камарашев уточни, че всички заразени учители са в добро състояние. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
0
 
! Отговори
мангъров преди 3 години
браво хубаво се омешайте, половината да умрат ние с бойко ще сме доволни
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслужава ли си - една вечер се разцепват, после карантини, болници, цяло лято се лекуват, а да не говорим че поставят в риск възрастните си роднини не дай Боже някой от тях да заболее тежко. Какво е това безумие, каква е тази безотговорност?
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
B bylgaria yz praviat balove kakto v amerika.egati tap narod
57
10
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Тези 25 дали положителен резултат може да са били положителни много преди абитуриентския бал, как наглеците от РЗИ могат да докажат, че точно на абитуриентския бал са се заразили!? Никак! Ето за това тези наглеци трябва да се наказват с линч!
56
2
 
8
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Какъв е смисълът на така наречените балове е въпроса. Доседял си до опр години- клас...и ??.. бал!! Защо освен за фукарня!! Какво толкова са постигнали и лично еди кой си ,за да стане на 18-19 год!! Да пишат не могат , за нищо не ги бива ( има изключения но толкова малко)....И ориенталците...се кефятАма че има зарази..бе кво туйВажно е да се покажем
55
2
 
7
 
! Отговори
Бончев преди 3 години
Много ще оздравеят,обаче,някои няма.Здравната пътека е 600 лева за 14 дни и това се плаща от цялото общество.Тия,безгрижните,замислят ли се какво ще значат десетки хиляди в болниците.То и болниците няма да могат да ги приемат,ето Белград,даже спортните зали свършиха и правят полеви болници
54
7
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
тестовете се увеличават, защото се тестват повече контактни на повече установени! и има съответно повече заразоносители!Ако се правеха повече тестове на случаен принцип (не-контактни), тогава може да се твърди "повече трстове - повече заразени". Големи разбирачи...
53
4
 
13
 
! Отговори
До 52ч преди 3 години
До АнонименАхаам, значи, е оправдано да умират застаряващи хора, защото, това е нормално?И в Ломбардия, това не си беше проблем.Също и в САЩ, каза ти, експертът. Били по-малко умрелите. Колко държавническо и хуманно заключение.Имаш ли баби, дядовци? Майки и бащи над 50/55г?Дай да поизмре някой от тях...че, нали...то това е най-нормалното нещо. Прочистване, както казваш?
52
2
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
До АнонименАма, толкова ли лесно било, бе, колега???Да спрем да пишем за вируса лоши неща, а само положителни и нещата ще се оправят и всичко ще е наред.Ама, как така цял свят не се сети, че това е решението на проблема.Но, то, верно, че дори и проблем няма, то и вирус няма...Как не са попитали всички световни лидери теб, какво да правят и как да подходят в ситуяацията с вируса?Сигурен съм, че щяха да те послушат.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от бала платиха ли си тестовете, като се заразиха от просттотия и сега поставят в риск стотици хора?
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Do 48Виждам какво става в Америка, които увеличиха тестовете десеократно, нормално и бройката на новозаразени да се увеличи. Обаче бройката на починали намалява. Виждам и какво става в Ломбардия, където населението е силно застаряващо и 80+. Средната продължителност на живот там е около 83г. Голямата част от починалите там са над 80г. Аз виждам, ама вие не виждате.
49
4
 
14
 
! Отговори
Do 48 преди 3 години
До АнонименДам. Когато *** не е лично засегнат, всичко му се вижда нищожно и безсмислено.Виж какво става в щатите и колко хора измират там.Виж какво стана и в Ломбардия.Но, май, верно тук трябва да измрат 5/10 хиляди човека, та да вземе нещо да му щракне в кухата кратуна на мългарина.И тогава, дървените философи като теб, пак ще развиват конспирациите си, да се правят на интересни.Отиди и вкарай баба си/дядо си и родителите си в инфекциозното на Александровска, бе. Като няма проблем.
48
3
 
10
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
45 Много красив град е Търново, но правенето на балове по време на чума е меко казано неуместно! Жалко, че и Вие се хлъзнахте по МангАровски...
47
3
 
13
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Точно заради такива бо-клу-ци дето си "живеят нормално" си заминават невинни хора!
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стотици заразени, а умрелите като % от населението е нищожна бройка. 6 месеца от началото на пандемията, все още очакваме "големия кошмар" да се случи. Ще се чуем след 6 месеца. До тогава си стойте у вас от страх да не би нещо да се случи. Аз ще си живея нормално.
45
5
 
8
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Сега критикуващите кукавелници, че заразата станала масова, са същите откаченяци, които събориха със заплахи от протести и насилие по улиците " извънредното положение" и мерките за социална изолация! Същите " леви комуно- руски агенти плюят и Щаба и Кабинета, чиято заслуга беше че до преди месец заразените за 24 часа тогава се брояха на пръстите на едната ръка, а сега след ЛЪЖИТЕ на Мангъроф и Позитано че " ВИРУС НЯМАЛО" цифрите на заразените станаха ПЛАШЕЩИ! Сега НАКЪДЕ?
44
4
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Поне са се позабавлявали. Ще има да се разказват легенди на деца и внуци от зрелостниците.
43
3
 
7
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа казано е: Когато си лягаш с кучетата ще се събудиш и с бълхите! Сега всеки сам си решава кое как! След като са се заразили, то са виновно само и единствено те! Не им е виновна държавата, не им е виновен министъра на здравеопазването! Не им е виновен келнера, не им е виновен собственика на заведението! ТЕ са си виновни и ще си носят последствията за това! Та така!
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента едва ли не те слагат в графа престъпник ако направиш парти и след това се окаже че някой се е заразил с ковид въпреки че той може и на друго място да се е заразил. Писна ми от този вирус.
41
1
 
8
 
! Отговори
Щельо преди 3 години
Ама как да напишат положителна новина, като всеки ден чупим анти-рекорди и се образуват огнища на заразата? Аз разбирам нещо адекватно да се случва, а то.. Само едно не разбирам...Турция ~205000 общо случаиРумъния ~30000 общо случаиСърбия ~16000 общо случаи...България ~5500 общо случаиДори Северна Македония с по-малко направени тестове (почти двойно) имат повече от нас. Ми...математиката нещо не излиза, при положение, че роми се прибират от някъде постоянно и всичко си работи.