След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове

Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав
6 юли 2020 11:04, Ния Христова
128

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR
 
Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 
 
"От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес", каза още Денислав. 
 
Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 
 
"Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката", сподели Денислав. 
 
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
110. Анонимен.........хипотези на средно ниво ентелегент, И му личи.......Без коментар!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
115
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като им свърши карантината да отидат пак да си пуснат тестове и ако се окаже, че никой не е бил болен, отиват и съдят Здравната инспекция за терор, тормоз, причинени финансови, морални и емоционални щети. Ако българският съд не даде поне 100 000, отиват в Хага да си търсят правата.
114
3
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Няма никакъв коронавирус, видяхте ли измамата.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обади се на ЕВРОРОМА бе братчет!Ще ти върнат парите с лихва!!!
112
2
 
13
 
! Отговори
бай х преди 3 години
защо в семейството като се разболее някой другите са под карантина , а във една фирма като се разболее някой неговите колеги също са контактни от първи ред НО те не са под карантина ????
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поп Кръстьо и Стефан Стамболов ги уб.иха.. И Бокл.ук Борисов трябва да застр.елят, за да я има България.. Араби, не.г.ри и китайци да бягат към Турция и Африка с РАЗПРАНИ гъззове както бягаше Осман Ага през 1865 г
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако заст.релят Банкя-лията Бокл.ук Б. Борисов ще се оправи всичко.. Оня пуска араби, нег.ри и китайци да ни заразяват с корона- вируси, а кара хората да носят АРАБСКИ маски.. Като го утре.пят, ще изоним всички нег.ри ( дето взимат работата на българските футболисти, баскетболисти ), всички дюнерджии- араби и всички китайски ресторанти.. Трябва и да запалим или взривим "" Агенцията за бежанци"" с която Бок.л.ук Борисов пуска ара.би, нег.р.и и китай.ци да завземат България и да гласуват за него
109
4
 
9
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Много добре лекувам всякакви вируси с бутилка качествено ирландско + здраво бачкане на чист въздух. Говоря от опит.
108
1
 
2
 
! Отговори
нищо преди 3 години
не разбрах, уж + па -, уж - па карантина, а инак 4 месеца не са като 4 дни
107
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Семейството е под карантина, защото са контактни от първи ред, и целта е стопиране на пренасянето на инфекцията. Дали и какви са им тестовете не е от значение.Останалото е хипотези на средно ниво ентелегент, И му личи. Лошото е, че и нивото на медиите поставящи темата е същото.
106
0
 
11
 
! Отговори
спри си телевизора преди 3 години
*** пак голям разбирачЗа яснота:PCR Coronatest sensivity(фалшиво отрицателен)приблизително 97,5 %specificity(фалшиво положителен)приблизително 96,5 %Колкото по малко заразени, толкова повече фалшиво положителни 60 - 80%Пример: При 0 заразени и 1 000 000 теста =13 500 фалшиво положителни
105
12
 
17
 
! Отговори
ковидидиот преди 3 години
тоя балък не знае ли че вирус няма защо е дал 700 лева или му ги дадоха от щаба да лъже ?
104
24
 
4
 
! Отговори
ДС преди 3 години
До Анонимен 104Мафиота Румен Радев Грипенов още не е осветлен тепърва ще краде да върне дълга си към Решетников
103
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд до дупкааа, ако трябва и в Страсбург!!! Това е решението за нанесените щети!! Ако бъде и колективен, заедно с други пострадали по същия начин ще е още по-добре!!!
102
3
 
17
 
! Отговори
Мислеща преди 3 години
МНОГО БЪРЗО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА С ПРЕПРАТКАТА. БРАВО, ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!!!
101
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен...."и *** премиер, а честните му съветници - министри!"Бог и народ с Президент Румен Радев!!! Най-хубавото, което можеше да ни се случи, се случи - да имаме избор м/у доблестен и честен Човек като Румен Радев, и мафията начело с барба ганиос от Банкя!!!!
100
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСлужебно правителство и честни избори в най-скоро време!!!!и *** премиер, а честните му съветници - министри!
99
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОставка и затвор на герберската хунта!!!успокой се ве каскет, че ше вземеш да се нaaкаш от зор!
98
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дениславе,Съди ги! До дупка! Неграмотни са и гонят бройка.да ги съди, а после ще реве, че някой адвокат му е прибрал парите и правителството/ГЕРБ/НОЩ/извънземните са му виновни.
97
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива, като показания, са поне 60% от случаите на ковид у нас!!! Патологичен лъжец и крадец ни управлява, та и вируса и той измислен!!! Оставка и затвор на герберската хунта!!!Служебно правителство и честни избори в най-скоро време!!!!