Вървим към по-лош сценарий с коронавируса

Младите не спазвали мерките, сеели заразата
57
Вървим към по-лош сценарий с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се по-лош сценарий с коронавируса, смята изпълнителният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

Той посочи пред БНТ, че апелът е да се подготвим за него не е спрял.

Още по темата
"Продължаваме да се зареждаме с всичко необходимо. В следващите месеци ние имаме готовност да поемем натоварване, както беше в най-тежките моменти в "Пирогов"", каза директорът на болницата.

Той отчете, че младите хора не спазват мерките.

"Възрастните хора и хората, които имат хронични заболявания са изключително наясно и знаят за какво става дума. Те самите не позволяват младите да се доближават до тях. Младите хора, които се юрнаха навсякъде в цялата страна, през цялото време смятат, че са недосегаеми, че на тях ще им мине лесно като един грип и хрема. Всъщност това не е така. Има много млади хора, които карат тежко вируса", заяви още проф. Балтов.

Според него при физически натоварвания вирусът по-лесно попада в белите дробове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На един починал от вируса до 44 години, се падат 12 починали над 75 години. Това за щата Ню Йорк към 13 май 2020 година. В България е 67 години средната възраст на починалите.
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много млади хора, които карат тежко вирусаАха. 0,1% го карат тежко под 30 години, а смъртността е 0,01%. Те имат по-голям шанс да умрат от наркотици, отколкото от тоя вирус.Виж, за дъртите е по-зле работата. Който е дърт - да се пази бе!
50
8
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ , БЕ .... преди 3 години
НИЩО ИМ НЕМА НА МЛАДИТЕ...!МЕНЕ МИ Е ЗА ДЪРТИЯ ЕЛЕКТОРАТ НА БСП-то..ХА,ХА,ХААААААААА...АМА 8% Е ДОБРА ЦИФРА ЗА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ.....ЩО ДА СЕ ЛЪЖЕМ...?!
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все младите хора са ви трън в очите и върху тях се упражнявате в геноцид.Балтов, вземи се погледни каква си торба, а навремето си бил име в гребането.Сега къде гребеш, май на кьорсофрите и бенкетите на Боко, а?
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ дава ама в кошара не вкарва.Живи здрави и приятно болни.Но пък всички няма да умрат я!Всеки се надява, че той ще мине между капките.Сега остана да проверите на собствен гръб.
47
2
 
16
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 години
Ало, Балтов!! Боко Тиквата съм!! Началникът Тръмп каза,че99% от случаите с "короната" са БЕЗОБИДНИ!! Така,че внимавай какви ги говориш!!
46
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пукате се от яд. Само може да се пенявите, нищо друго не може да направите. Хората си гледат кефа, излизат си, забавляват се. На мен ми много гот, като се дразните. Умирам от кеф, като някой започне да се превъзнася колко е зле положението. Мед ми капе на сърцето, докато ви дразня. Супер.
45
7
 
9
 
! Отговори
тоз човек преди 3 години
Не се спря с черните си прогнози ,приказките му са без никакво значение и 100 % да е прав аз в къщи без пари не мога да стоя ,искам ,ама не става ,за това няма смисъл през три дена да изиза и да говори едно и също...Всеки може да се ограмоти за вирусите как се предават как да се пази ,но 100% гаранция няма ,докато не се измисли ваксина всеки ще е в опасност няма смисъл от плашене ,че някой да бил се стреснел ,човек е уязвим и физически и психически..
44
8
 
9
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Има ли още умствено изостанали които верват в ''пандемията'' КОФИ 19 ????????........ееее МАТРИАЛА, МАТРИАЛА, казали са - проЗЗЗ народ, слаба държава ! Закривай !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На глупави и непросветени хора какво да обясняваш професоре...Мислят се за недосегаеми... Поведението им на моменти е дори арогантно.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 41Не пипай махалите! Мен в короната ми е надеждата, иначе отърване от тая *** няма! Блокада отвън, вътре да правят каквото искат.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AzАз също спортувам, но благодарение на измислените им мерки спрях с тичането, качих 10 кг и пропих алкохол, който бях отказал от 2 години и нещо.Измислените им мерки водят точно до това човек да се изхаби, пропие, изнежи и да няма имунитет.
40
8
 
9
 
! Отговори
Балтов преди 3 години
Спешно да се върнат мерките,като първо се затворят чалготеките и ресторантите.Овцете ще спрат да се кълчат и могат да плюскат от гише-хем по-евтино и здравословно.Изолатор за всеки с положителна проба поне 21 дни!Спортните събитя-без публика ще се гледат по телевизията.Събирания на повече от 5 души да се санкционира безусловно,особено внимание да се обърне на махалите.Строго да се спазват правилата и ако дисциплината надделее в съзнанието на хората с вируса ще се справим в недалечно бъдеще.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртите не само, че не са наясно, ами не спират да се плюнчат и лигавят по магазините - опипват витрините и стоката, гледат да хванат някоя продавачка за канарче и да и плещят глупости.Кажи му на българина, че нещо НЕ трябва да прави и той ще направи обратното.
38
0
 
5
 
! Отговори
Нищо ви НЕМА, БЕ... преди 3 години
ИМААТЕ ВРЕМЕ ДО 8%-ЕЛЕКТОРАТ..ХАХАХААА....ДО ИЗБОРИТЕ ШЕ СТЕ ТОЛКОВА.
37
1
 
9
 
! Отговори
Az преди 3 години
При физическо натоварване по-лесно се заразявало.Дори през пандемията не спирах с тежките тренировки във фитнеса и със спринтове край морето.Също така в пртък бях на парти на Какао и имаше над 2000 човека един до друг.
36
0
 
8
 
! Отговори
Закриваййй преди 3 години
С това калпаво здравеопазване сме като пътник без билет.Короната е най-малкия проблем в страната на чалгата.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според него при физически натоварвания вирусът по-лесно попада в белите дробове."Ясно защо е отпрал такъм мазен тумбак - пази се от физически усилия.
34
6
 
4
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
ОТИВА СИ ЕЛЕКТОРАТА НА БСП!8%--Е ДОБРА ЦИФРА.... ХАХАХАААЕТО, ЕДИН ДОБЪР ВИРУС ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извиняваме се на щаба, Боко, Мутафчията и на шефа на Пирогов с мухлясалите гозби, задето сме още живи и не сме умрели яко, както им се ще.