Да дадем шанс за живот на малката Михаела

Тя е със спинална мускулна атрофия и има нужда от ежедневна рехабилитация
7 юли 2020 16:13, Иванка Гъркова
3
Да дадем шанс за живот на малката Михаела
Личен архив

Семейството на дете с прогресивно заболяване търси пари, за да поддържа живота му.

Михаела Георгиева от Велико Търново, която е със спинална мускулна артрофия от първи тип, е на терапия, поета от Здравната каса, но ежедневната рехабилитация, консумативите за апаратите, както и помощните средства, са доста скъпи и непосилни за семейството. 

Когато е на 5 месеца, родителите на момиченцето чуват тежката диагноза. Оттогава са по болници и се борят за живота на детето си. 
 
"Болестта се изразява в прогресивна мускулна дегенерация и слабост. Деца, които имат тежка форма, като тази на Миши, често умират от дихателна недостатъчност. Заболяването е изключително коварно, борбата е до живот", споделя пред Dnes.bg Валерия Косева, майката на детето. 
 
Още когато Михаела е на 9 месеца, започва лечението й, като на всеки четири месеца й прилагат специална инжекция, която се поставя в гръбначния стълб. 
 
"За огромна радост на нашето семейство, тази терапия я има в България, като се покрива от НЗОК, но дишането ѝ трябва да се поддържа със скъпоструващи апарати, които закупихме от Италия. Състоянието ѝ изисква още много разходи, с които не можем да се справим сами. Затова имаме нужда от помощ", разказва още жената. 
 
Близки и приятели на семейството са направили специална група във Facebook - "БлагоТВОРИМ в подкрепа на Михаела Георгиева". Там всеки продава предмет по избор, парите от който отиват за лечението на детето, което е на година и десет месеца. Има и създадена кампания в Helpkarma, която ще откриете с името "Шанс за живот на Михаела Георгиева". Чрез нея всеки, който има желание, може да дари сума по избор. 
 
"Моето момиченце трябва да живее пълноценно и да изживее едно прекрасно детство", завършва майката и благодари предварително на всички, които ще се отзвоват на апела й. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 3 години
Едни събират пачки, а други КАпачки... за да живеят
2
1
 
2
 
! Отговори
Това преди 3 години
заболяване се казва мускулна атрофия! Артрофия е нещо друго!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, дай шанс на детето. Сритай нощното шкафчинци,като бистришки тигър изпълняващ дузпа, пък каквото изпадне го дари за детето