Борисов: Пандемията е далеч от края, ще подкрепяме засегнатите

Премиерът участва в глобална среща, посветена на кризата и труда
88
Борисов: Пандемията е далеч от края, ще подкрепяме засегнатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последните месеци целият свят се бори с пандемията от коронавируса. Това е безпрецедентно предизвикателство, което подлага на изпитание здравната, икономическата и социалната система на всички държави.

Това заявява премиерът Бойко Борисов, който участва чрез видеообръщение в Глобална среща на високо равнище, посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от International Labour Organization.

По думите му тенденциите в глобален мащаб показват, че пандемията е далеч от своя край затова и действията в подкрепа на засегнатите от кризата ще продължат.

През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилия на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество, изтъква той.

По думите му днес на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението. България направи много в тази насока от началото на пандемията, посочва Борисов.

"Взехме мерки за субсидиране на заплатите и изплащане на компенсации за запазване на работни места, за подпомагане на родители с деца и на хората, загубили работа и доходи. Гарантирахме всички социални плащания, осигурихме безвъзмездна подкрепа на микро, малки и средни предприяти", изрежда премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
До СпецаПитай тези, които гласуваха з анего, съвсем съзнателно. Те не просто се самоубиха, но убиха и другите около тях. Така чрез Борисов се получи една масова хекатомба. А гниещите трупове развъждат секви болести;)))
71
0
 
4
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Гадно е един доказан крадец и предполагаем убиец да ти дава акъл от позицията на всезнаещ премиер!
70
3
 
6
 
! Отговори
SSS преди 3 години
Баценка полегнала ,я кажи с колко ще подкрепиш пенсионерите ? Имаш Евраци в чекмеджето не се срамувай !!!
69
2
 
4
 
! Отговори
9 преди 3 години
До АнонименСамо у нас полицията не иска дасе справи с хулиганите 1 Те са нужни на властта за "протести " на умните и интелигентните , платени солидно особено срущу леви правителства !Това е истината !
68
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Българският антихрист.
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е време да се намери кой да го прати ама сериозна под земята. Егати тъпата и противна безмозъчна крадлива мишка.
66
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарим на премиера, че България е силно рискова за цорона вирус страна.
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, никой не накара насила хулиганите да дивеят по стадионите, но никой не им забрани. Затова сега, много хора не могат да пътуват в чуйбина.
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадец.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, хвърлете България във всички черни списъци за пътуване, за да се запази нещо, което не мойе да бъде запазено.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истукан, аз от кога пея, че е така? И всичко е за да се.усвоят едни пари. Няма да се учудя, ако се окажат фантоми с ковид по болниците за източване на касата. Това е отиграно и не им е за пръв път.
61
2
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Кметът на Русе не бил болен от коронавирус, днес даде интервю пред журналисти и медии, че имал дург здравословен проблем, а РЗО подали лъжлива новина. Казах ви истината от русенските новини. Който не вярва, да чукне в нега за новините в Русе и да види истината. Това вече не си го измислям аз, а цитирам казаното по русенските новини. Освен тази истина за кмета на Русе, има и друга истина за едно семейство, което си платил за тестовете, които са отрицателни, а ги водят за положителни.
60
2
 
8
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Аз пък останах с впечатление, че парите от Е.С за борене с короновирус потънаха в едно чекмеджето и чекмеджето изчезна.
59
2
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Аз се надявах че на немски ще го каже. Поне малко да ни развесели.
58
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 3 години
Да не стане така, че пак туризма и кръчми ще се окажат най-потърпевши и първо на тях ще им помогне баце. А няма незасегнати, освен д-тати, министри и вожда. При тях всичко е стабилно.
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето коментиращи са дъното, дори под дъното. Само критика по цял ден, първо затваряйте, после отваряйте, сега защо не затваряте, ама те крали, обаче и предните крали и всички крали и ние крадем и чакаме неволята да ни оправи... вземете се малко в ръце.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО ОХРАНЯВАШ ПЕЕВСКИ И ДОГАН?
55
7
 
15
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
Въвеждай веднага нужните мерки, че стадото оФце се пръсна и ще го ядът вълците (вируса)...Не ми се прави на много демократичен... Станахме за срам с ОФцете, които пусна по кръчми и барчета...
54
9
 
11
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 3 години
По-страшни за България от СДС-Чумата и от ГРОБ-Пандемията няма!
53
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, всички сме засегнати от пандемията-епидемия.Държавата е мащеха за съвестния днъкоплатец,така че извинявай, но не ти вярвам.