Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"

Според местните власти голяма част от положителните случаи са на туристи
183
Гърция затяга режима за българи, задължителни тестове на "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Гърция затегна пропускателния режим с България през ГКПП Кулата - Промахон, където от днес от гръцка страна се извършват задължителни PCR тестове на всички влизащи в страната без изключение, съобщава "Труд".

Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на COVID-19, които по данни на гръцките власти на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция.

Още по темата
За последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, като 14 от новозаразените са туристи, тествани при пристигането им в страната. Според местни медии част от положителните случаи са на българи на остров Тасос.

Твърди се, че българските граждани са пожелали да се върнат в родината си, вместо да бъдат оставени под карантина в Гърция, за което са получили разрешение от компетентните органи.

Конкретно на ГКПП Промахон-Кулата първо се проверяват паспортът и QR кодът, след което превозните средства се паркират отстрани и всички пътници излизат от тях, за да бъдат тествани.

След направения тест те продължават своето пътуване. При установена положителна проба на пътник влязъл на територията на Гърция, той се открива според информацията подадена в QR кодът.

На останалите гранични пунктове Маказа и Ексохи, където могат да преминават гръцки граждани, чужденци с документи за работа и собственици на имоти, тестове не се правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много странно, целият Балкански полуостров пламти от вируса, от юни ходят румънци, българи, а доскоро и сърби на море в Гърция, бежанци там, колкото искаш, а те отчитат по 7-8 случая на ден, ако са повече са чужденци. Нещо съседите мотаят статистиката май, за да върви туристическия сезон!
154
3
 
13
 
! Отговори
Н.Негревска преди 3 години
Айде малко да си проверявате информацията. От група от 3 коли със семейства с българи, които вчера пътувахме, е тестван само 1 човек, и то защото според нас имаше журналисти в този момент. Това какво пишете или ви свеждат, или нареждат, отдавна се знае, че няма общо с действителността, затова и интелигентния българин не разчита вече на медии...
153
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Най-накрая няма ние да се затворим за света, а света ще се затвори за нас,,Така най- накрая духът на Тодор Живков ще намери покой.
152
2
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
Този вирус го търсят в носоглътката. Тест като тест.Ако дойде друг,който ще търсят от другия край на тялото, не ти завиждам.Сериозно ли мислиш,че контактен човек няма да се съгласи да му направят тест и ще живее спокойно 20 дни в неизвестност??
151
1
 
2
 
! Отговори
До 149 преди 3 години
Тестовете се правят на контактните, ако те си наясно.Седя си в къщи. Защо да ми правят тест?Ако ходя на работа , но не контактувам с болни, защо ми е тест?Като съм в контакт с болни, защо ще се лишавам от необходимия в този случай тест?Ох, защо ли ти обяснявам, Чугунена главо.
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ги тестват, пък после без маски ще се мъкнат из Гърция
149
3
 
5
 
! Отговори
Боеко преди 3 години
Керванът си върви, чекмеджетата се пълнят
148
2
 
5
 
! Отговори
men преди 3 години
скоро направо ще ни чипират като гуеда. народе хващай сопите.
147
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига с тази смешна Гърция!Писна ми да чета навсякъде за нея!За тези цени кеф ти Португалия,Испания,Италия,кеф ти Азия,кеф ти Латинска Америка и Карибите!Само българи и сърби в момента ходят там!
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНай-накрая няма ние да се затворим за света, а света ще се затвори за нас
145
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го......гърчолята! Наливайте им пари в икономиката, родоотстъпници презрени!
144
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
240 нови случая и 5 умрели.
143
11
 
13
 
! Отговори
Тъп и упорит турист преди 3 години
Ай честито не разбрахте ли че всяка държава си пази хората кво сте се юрнали по тая герция в българия има толкова хубави места стига с тва евтино плюскане колко планини имаме с минерални извори тръгнал *** и се бута за евтинджос шезлонг
142
5
 
10
 
! Отговори
asdg преди 3 години
И с тестове сме там.
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти не схващаш ли нещо още по-елементарно - че трудно можеш да убедиш някой колко е сериозно нещо при положение, че уж те плашат през ден как идат чувалите, а в същото време самият премиер не си носи маската на публични места и при срещи?
140
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
149 Значи *** си е *** няма как да му го налееш това е положението! Слава Богу че не ги дочакахте камионите още зимата, защото беше напълно реално да се случи, ако още само 2 седмици не бяха затворили държавата, абе вие не схващате ли нещо елементарно- вирус много хора- много заразени/ вирус малко хора- затихване на пандемията. Ето ви и Гърция тя в началото беше с повече заразени от нас, но затвориха успешно държавата си и разделиха населените места, така стопираха пандемията, овладяха я
139
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаргарин,Това се опитвам да ти обясня - заем не се задава. Ако имаше как, досега да сме взели отнякъде. А за медицина трябват пари. А тези пари трябва да има откъде да дойдат. Казвам ти го директно - българинът е домошар и ако му даваш там едни пари, ще си седи пред телевизора, ако ще три години. Мит е колко е социален и т.н. В сравнение с един италианец или испанец сме като някакви монаси. Ама като няма пари, какво? Не е до Мангъров и т.н., а до прости финанси.
138
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе смотлювци, вирус има и никакви мерки няма да го спрат. Само могат да удължат агонията. И с маски и без маски и с ходене или не ходене по улиците вируса пак ще мине през всички. Въпроса е за колко време, и понеже Мангъров бил глупав вече 4 месеца се мотаме и сме едва в началото. Стягайте си задниците и на есен пак с песен и аплодисменти от терасите. Ако обаче няма мерки за 2-3 месеца и вече щеше да сме забравили.
137
3
 
1
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
148 Наясно съм за зимата, има доста вярно в това което си написал ще бъде тежко и това е меко казано! За мене обаче основния въпрос и преди 3 месеца и сега не са парите, а здравето на хората и това вируса някакси да бъде преборен. Незнам как ще бъде с парите, за мене важна е медицинската част на проблема да бъде решена положително, па било то и с какъвто е необходимо заем от международни институции
136
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, когато са се чакали хладилните камиони, сме правели по 1200 теста? Благодаря, друго си е човек сам да си го каже.