Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания

Да не се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства
Обновена: 8 юли 2020 12:48 | 8 юли 2020 12:48, Елка Василева
292
Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и масовите събирания
Тодор Кантарджиев. Снимка: архив, БГНЕС

Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове. Това каза пред Радио „Фокус“ директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев по повод рекордния брой от 188 заразени с коронавирус за едно денощоние.

Кантарджиев обясни, че в цялата страна се наблюдава увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини.

„Броят на новите доказани случаи расте от 12 дни и вече имаме седмици с повече от 100, 150 заразени дневно, което води до някои необходими анализи, които ежедневно на срещите си обсъждаме. Засега се увеличава контролът на въведените у нас мерки“, каза Кантарджиев.

Още по темата

С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски, посочи членът на НОЩ, като припомни, че носенето на маски е задължително и в градския транспорт.

„Мога да кажа, че вече берем плодовете на абитуриентски балове, на масови събирания, така както преди 10 дни беряхме плодовете от събирания и празненства“, допълни проф. Кантарджиев.

Важно е в болниците да не се допуска разпространение на заболяването, уточни той. Необходимо е стриктно спазване на правилата за работа и все повече болници да се включват, за да се поемат новите случаи, каза още той. Важен е и контролът на работодателите в големите работещи колективи, подчерта професорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
нут преди 3 години
Не знам какви плодове берем и какви ни предстои да наберем, но положението става страшно. При общо 50 случая бяхме дисциплинирани, имаше мерки. Разочарован съм от безхаберието на правителство и щаб. За да спасим туризма и икономиката първо трябва да спасим хората. Ей сега като ни отрежат заради високия брой и като блокира здравната система ще гледаме.
252
1
 
2
 
! Отговори
Skunka преди 3 години
Спокойно. Ще ни затворят след средата на септември.Жалко, тъкмо веднъж повярвах на управлението, харесаха ми мерките, но вече съм убеден, че става дума за много пари и всичко е една пародия.
251
1
 
7
 
! Отговори
6 преди 3 години
Берете плодовете на собствената си некомпетентност и угаждането на мутрата !Не сте никакви учени , а подмазвачи и тълкуватели на чужди изследвания .Къде са нашите изследователи ? Аконе ви финансират закривайте се ! Псевдоучени !
250
0
 
2
 
! Отговори
До 267 преди 3 години
Хората знаят кой пишеше заплашителните писма на генерал Мутафчийски.
249
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, никой не накара насила хулиганите да дивеят по стадионите, но никой не им забрани. Затова сега, много хора не могат да пътуват в чуйбина.
248
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да благодарим на премиера, че България е силно рискова за kорона вирус страна
247
0
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ХммТова за което пишеш просто няма да стане! Ако не вярваш - питай Ананиев?
246
0
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Баловете са за кръчмите, не за абитуриентите. Затова ги разрешиха. А пък и по-добре е тиха дифузия през лятото, когато хорста са по-здрави отколкото през зимата, когато няма гаранция какви грипове и ковити щесе появят.
245
4
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 257Ако прочетеш всички мои постове по въпроса ще разбереш! Колкото в Колодрума в Пловдив, толкова и в Арена Армеец в София ще има болни!Проблема е, че и Австрия ни реже заради фиктивни пациенти с КОВИД и то в Софийски големи болници! Австрия наблюдава активните случаи на 100 000 население!Не гледат колко новозаразени на колко направени теста за деня излизат - числата с които ни плашат всеки ден!
244
0
 
9
 
! Отговори
Бг мами преди 3 години
Три месеца след изолацията се очаква всички бебета да са от съпрузите.
243
1
 
1
 
! Отговори
До 258 преди 3 години
За предпочитане е да пият по една биричка( с отвращение), отколкото да се надишат с вируси при пробовземането. Даже за ,, огромната ,, сума от 10(десет)лв,която подозираш, че някой им дава,за ,, удоволствието да им кашлят в лицето.Та не сравнявай вредностите при труда на мед.сестра със този на сервитьорка.Или тренираш за Министър?
242
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво толкова като отишли на един мач.Важното е през септември да ги ограничат, защото ще усложнят обстановката без нужда.
241
1
 
3
 
! Отговори
До 258 преди 3 години
Не вземат тия пари тези медицински сестри. Говоря за безплатните тестове, които РЗИ нарежда да се правят на контактните.Платени тестове се правят от лаборанти в частни лаборатории.А биричка и всеки може да разнася.Не се изисква образование 4 години. Не е подходящо сравнение.
240
10
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
А дано си прав за Арена Армеец. В момента просто чакат да дойде Септември, октомври като захладнее и на хората не им се излиза толкова навън и пак ще затворят градовете. Само, че разликата ще бъде че вече ще сме надхвърлили 2000 болни на ден, и тогава Арена армеец ще прилича на Хотел ама част от хората там ще излизат с краката напред. Дано не съм прав. Времето ще покаже
239
5
 
3
 
! Отговори
239 преди 3 години
Голям зор имат камериерките да ги ритат английските пияндета по курортите.Камериерките са с временна заетост 2-3 месеца. Как се оправят досега по 10 месеца годишно?
238
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 253Един такъв тест не струва ли 130лв?Правещата го сестра не взима ли баре едно 10лв от направен тест?И на сервитьорките им е писнало да разнасят бири между масите, ама кво да правиш?
237
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама неКолко настанени има в арена армеец?Искаш ли да се обзаложим, че няма и да има.
236
1
 
4
 
! Отговори
До 235 радиослушател преди 3 години
Драги, радиослушател, когато БСП бяха на власт( в тройна коалиция) приеха противопандемичен план за справяне с респираторна инфекция.По неговите принципи сега се действа.Явно в БСП отдавна са се отлюспил хората, които са били , приближени на Станишев, та разправят ,че ,,нямало план,,, ама той,техният не е отменян.Такива ми ти работи.Имаме една опозиция, ,,не е си работа,,. Отвлечени са от вихъра
235
3
 
3
 
! Отговори
Нема вирус ,бе... преди 3 години
Места празни има на Позитано-20.ТАМ ТАТО ЧАКА КОНГРЕСА НА БКП/БСП!СПОКО...ПАРТИЯТА-МАЙКА , НЕМА ДА ОСТАВИ НИКОЙ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААА
234
3
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
При дифузионо разпространение особено, както е вече в София няма много значение дали ще са 150 или 200 заразените за денонощие.Изтърваха му края, а местата за болни от Ковид 19 в София според здравното министерство са 311, като 85 от тях са реанимационни.Имайте предвид, че управляващите и техните роднини са винаги с предимство, така че за простолюдието остават русенските легла в Арена Армеец.