По 8-10 лв. за чадър и шезлонг на три морски плажа

Правителството удължи концесията на плаж "Бутамята"
37
По 8-10 лв. за чадър и шезлонг на три морски плажа
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет удължи срока на договора за концесия за морски плаж "Бутамята" в община Царево и за намаляване на дължимото концесионно възнаграждение за текущата година.

Срокът на договора, сключен на 07.07. 2000 г., изтича в средата на летен сезон 2020 г. и предвид ситуацията, съществува възможност морският плаж, привличащ много туристи, да остане неохраняем, мотивират се от правителствената пресслужба.

Намаляването на концесионното възнаграждение се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности - чадъри и шезлонги, на цени не по- високи от заявените от него за сезон 2020 г.

Определени са и концесионери на три морски плажа.

"Ендевър Лозенец Фест" ДЗЗД е определен за концесионер на морски плаж "Малък плаж - Лозенец"  в община Царево, "Валто-Трейд" ЕООД – за концесионер на морски плаж "Делфин" в община Несебър и "САМЪР М" ООД – за концесионер на морски плаж "Обзор - централен" в община Несебър.

На "Малък плаж - Лозенец" концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10  лева с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 5 710,51 лв. с ДДС.

Това ще е таванът на цените за чадър и шезлонг и на плаж "Делфин". Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 33 388,73 лв. с ДДС.

На плаж "Обзор - централен" концесионерът трябва да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 175 712,06 лв. е ДДС. Предвидените инвестиции, свързани с организация на спортно-развлекателните дейности на морския плаж за срока на концесията са 348 840 лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
КЪМ ГЪРЦИЯ преди 3 години
Чадър 10лв, шезлонг 10лв, паркинг 10лв, бира 5лв, нещо за ядене 15лв, барбарон 6лв, такса празен стол 10лв... Какъв *** трябва да си че да финансираш мутрите по мутроморието!
27
0
 
5
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Като гледам само за чадъри и шезлонги ще пишат до края на септември. Празни ще ви останат изедници алчни. Дано мутрите фалират дето изляха бетон на плажа.
26
2
 
3
 
! Отговори
Смятаай преди 3 години
Забравих да спомена актуална цена. По 4 лв са чадър и шезлонг.
25
3
 
3
 
! Отговори
Смятаай преди 3 години
Абе само балами и абдали сте в тоя сайт. Миналата седмица бях в Несебър цените са доста по евтини от София. 2.50 лв бирата, около 5 лв обедното меню, цаца/сафрид под 10 лв добра проция. Естествено че има и скъпи завения в стария град и концесионера ама вие там ли баш ще седнете. Капанчето преди плажа голяма мента е 3 лв хаха. Малко по-сериозно моля.
24
7
 
4
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
28, АХАХАХА в коя гръцка градска тоалетна ходиш на море, дето водата ти е 1 евро, а за 8 лева вода дори и в стрип.тийз баровете на Слънчака няма , не лъжи толкова брутално, най-изпър.делата гръцка бира Алфа е минимум 3 евро в клозетни кръчми в северната част, на Родос- 4 евро, Керкира- 5 евро, Миконос, Санторини, Монемвазия - 10 евро за 0,5л, средна цена на бира в Созопол е 2,5- 3 лева...шезлонг на южното черноморие е 2,5 и никой не те задължава да консумираш каквото и да било, не ме разсмивай.
23
3
 
8
 
! Отговори
аз преди 3 години
До Велмазов един стек/6 бут. по 1.5л./ минерална вода в Гърция струва 1евро и 28 цента.На Черно море една бутилка литър и половина ти я предлагат по 8 лв. Чадърът и шезлонгът в Гърция е без пари - е, да купуваш си едно фрапе за 5 евро, но не е 20 лв. за шезлонг и 25 за чадър.*** по черноморието не се научиха как се прави туризъм.
22
3
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 години
Какво ни интересува коя мутра кой плаж е взел? Нормалните хора не ходят при мутрите на море в България.
21
3
 
10
 
! Отговори
фс преди 3 години
Вече се понапълни и с доста кафяволюбци за Чернокафявото море. Откъде се взеха незнам, не са само платени, заблудени са си. Има и разни, които са ходили 3 пъти на море през живота си. Само такива могат да хвалят лноморето. Но се увеличават. колкото повече стават - толкова по-голям келепир за безродните сухоземни акули по тия локации.
20
11
 
4
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Скъпотия може да е само за БЕДН.ЯЧЕ като тебе хахахаха, от тия бед.нячета дето си поръчват по една супичка с филийка хляб и делят стинки за пържени картофики, много мразя бедн.яците като тебе, защото в по-голямата си част сте злобни,свирепи, изключително комплексирани хорица, които обвиняват другите за собствената си мизерия, немотия , бедност, виновни са ви винаги по-успелите, Боко, Пеевски, Гешев, Папата, Светия синод хохохохохохх
19
4
 
9
 
! Отговори
До Велмазо. преди 3 години
Ти бе оти така хвалиш мръсотията и скъпотията на кафяво море? Да не си вече сервитьорче там и няма ни заплата ни бакшиш?
18
11
 
3
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
По-евтини цени от тези на българското море няма, вчера бях на Бутамята 2,5 лева е чадър, по -предната седмица видях на Миконос бира на '' ХЕПИ АУъР'' за 10 евро, коко-кола 4 евро чашата, така че всякакви сравнение специално за цените са безумни и нелепи, България е от 5 до 7 пъти по-евтина дестинация от която и да е европейска държава с излаз на море, ама Ба.й ***.я обича да пише наизуст от дивана в панелката....
17
0
 
13
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа аз не съм ходил много много по ужна гърция, *** мога да кажа, че такива цени не съм срещал по гръчко! Сега в турция пък ич не съм срещал да се плаща за плаж! *** там съм бил само 6 пъти! Инак да в българия както и тиквата каза е по-евтино облсужването е такова, че никъде другаде го няма по света чистотата на водата еми няма толкова чисто море и въобще отиваш на БГ морето и ти плащат, че си им отишъл! Да ама не както казваше покойния Петко Бучаров! Та така!
16
4
 
12
 
! Отговори
наша гордост преди 3 години
До Откога?Където и да мине Герб оставя само фекалии...........
15
0
 
10
 
! Отговори
Фекаломорието преди 3 години
Кой го превърна черноморието в гириз?
14
4
 
11
 
! Отговори
Откога? преди 3 години
Правителството на Герб се превърна в правителство на морските плажове?Друга работа нямат ли?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Халкидики перимени тус туристес, ако разбираш гръцки бай ЦОКО,Халкидики Певкохори,баш два метра и плачат обаче за сърби,те им били топ клиентите,тц,тц,много обичат гърците българските туристи,хахахаха.Молете се да не затворят и Кулата че са се уплашили гърчавите от балканците че са много заразни.На мене лично не ми пука ни къде ходите,ни колко плащате ама спрете да ми се правите на интересни БЕ!!
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фекалиите са ви в главите ,затова и такива гнусотии само пишете.Не се притеснявайте,черноморието не разчита на чуждопоклонници а на такива които си го посещават пък дори и ходейки по чужбина за разнообразие,на такива които си го харесват и на чужденци които не четат разни екоталибани и чуждоплокнници по пълните с омраза български форуми.Так че спете спокойно,никой не ви чака.Да,в Гърция има много плажове по няколко метра широки,а с някои изключения всички други са с камъни а не с пясък.
11
3
 
10
 
! Отговори
Концесионер преди 3 години
Тия туристи пак не са разбрали, чадъра е безплатен, както обещахме, плаща се сянката под чадъра - тя вече е скъпа и плащането е задължително, от грижа за клиентите, да не слънчасат.
10
2
 
11
 
! Отговори
Почивка преди 3 години
САМО В ЧУЖБИНА!
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На догановия плаж колко е на чадър, че мисля да отскоча тази събота