Helpbook: Матраци, шкафове, боклуци след ремонт при съседите

Ежедневно получаваме сигнали за паркиране върху тротоари и градинки
Обновена: 9 юли 2020 07:03 | 9 юли 2020 07:00, Анисия Иванова
24

Нетърпима мизерия тормози хората в район "Сердика“, сигнализира в платформата Helpbook.info наш читател.

"В жилищен блок в кв. „Банишора“ от известно време тече ремонт. Всички строителни отпадъци вкл. стари матраци, шкафове и пр. се изхвърлят до кофите за смет, което е незаконно. От сметосъбиращата фирма не извозва буклуците и те стоят дълго време до кофите. Отделно има следи от входа до кофите, тъй като работниците влачат чувалите, те съответно се късат и буклукът се разсипва", оплаква се той, документирайки със снимки положението.

Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува. В платформата ежедневно получаваме сигнали за препречени тротоари, затруднено придвижване на автомобили и пешеходци, както и масово спиране по площадки и градинки.

Наш потребител ни изпрати множество снимки от район „Изгрев“ като подробно описва ситуацията в квартала: "Искам да уведомя за системно паркиране върху тротоара на ул. "Тинтява", в района на предприятието Полиграфснаб. Като цяло в участака от улицата между моста на бул. "Драган Цанков" до Ловен парк се паркира безразборно. Тъй като в момента там има няколко строежа на различни фирми, тротоари на практика липсват. Паркирането върху тротоара в упоменатия участък, създава сериозни проблеми с движението не само на майките с колички, но и на велосипедисти и пешеходци. Освен това, при кръстовището с ул. "Русаля" има неправилно паркирани коли, непосредствено до и на пешеходната пътека. Въпреки че маркировката е видима и има знак, това не притеснява шофьорите. Заради строежите често движението се пренасочва, като знаците се поставят неграмотно и неправилно. След подаден сигнал за подобна ситуация на телефон 112 не последва никаква реакция от интитуциите."

По същия повод неудобства търпят и живущите в район „Сердика“: "Ул. "Беласица" пред бл. 57 е еднопосочна. От дясната страна на улицата са направени паркоместа (недостатъчни за живеещите там), но от лявата страна на улицата няма такава маркировка. Тъй като улицата е широка и в ляво има кофи за боклук, лявата част не се използва за преминаване на коли и спокойно може да се паркира там, без да се затруднява движението. Така и правихме в продължение на 4 години, без да има проблем, но преди 2 седмици колата ни беше вдигната от паяк и ни беше обяснено, че на еднопосочна улица не може да се паркира от лявата страна. Моля да направите маркировка, позволяваща паркирането. Това е зелена зона и смятам, че е в интерес на общината да има повече паркоместра на зелена зона. Също така ще се оползотвори част от улица, която не се използва за нищо друго в момента“, пише  нашият потребител.

Неизвозен боклук пък от дни наред задръства тротоара на пловдивска улица. Пешеходците са принудени да излязат на пътното платно, за да заобиколят камарите с боклуци, което създава предпоставки за инциденти, а сметосъбиращите съдове в района се оказват крайно недостатъчни.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
. преди 3 години
Ама това в гетото ли?
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знам колко плащам за такса смет - това си е съвсем в реда на нещата. Виждам само битови отпадъци (с изключение на едни огризки от плочки), така че нека общината да си юрка фирмите да чистят.
16
3
 
0
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Тукашното кметство е разлепило по контейнерите , тел. номер на който да се обадиш че ще изхвърляш подобни неща и идват да ги приберат. отделно си имаш специално сметища където можеш да идеш сам. Даже и маслото на колата може да си смениш.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата снимка може да се види във всеки квартал на столицата.Камионите за такива отпадъци минават от дъжд на вятър.Да не говорим,че и извозването от контейнерите за разделно събиране е също толкова нередовно и около тях се натрупват всякаквки изхвърлени пластмасови,хартиени и стъклени изделия.Така около двата вида контейнери се заформат постоянни сметища.А като започнат да ровят и разхвърлят ромите става ад.
14
2
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
за съжаление това е само на хартия. Може би има някои квартали, в които минават, но за Овча купел стара част мога да кажа, че този камион е като бялата лястовица - всички го чакат, а него го няма. Иначе има и график на сайта на общината, но той е само про-форма.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За строителни отпадъци си викаш контейнер, който струва около 100лв на извозване. Има пари за ремонт , няма за *** , дребни тарикати.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако неможеш да си изнесеш сам старите мебели само за да дойдат да ти изхвърлят гардероба и шкафа чакаш седмица и даваш 120-130 лв ...с заплата 800 лв дали е малко излишен разход това...
11
2
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
На кофите се оставят с изключение на електроуреди, които се взимат и то срещу заплащане от определение фирми. 1 път седмично минава камион, който ги събира. Helpbook говорят някакви празни приказки наизуст.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да обясним на Helpbook, че е напълно ЗАКОННО да се изхвърлят стари мебели на кофите. 1 път седмично минава камион, който събира едрогабаритните отпадъци. Разбира се, забранено е да се изхвърлят електроуреди. Хайде, много моля, проверете закона. Защо го казвам ли? Покрай наовднението в Ман. ливади тази седмица ще минат 2 пъти да извозят едрогабаритния *** по наше желание, за да не виси по кофите. Мерси. Неграмотни сте.
9
2
 
3
 
! Отговори
Георги Тотев преди 3 години
А да попитам аз, въпреки че не съм от София, къде да се изхвърлят тези отпадъци. И във Париж като съм ходил хората ги оставят по същият начин, но има специализирани автомобили, които минават сутрин и ги събират. В повечето градове няма депа за събиране на строителни отпадъци, дрехи, най-елементарното трева. Във Варша строителните отпадъци ги слагат в здрави чували в близост до контейнерите.
8
2
 
2
 
! Отговори
Слугенаж преди 3 години
До всяка велможа по една слуга от порода.нека ми работят без пари и да ми се кланят от здрач до зори...
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това столичаните като типични граждани много обичат да го правят - легла, матраци, телевизори - всичко до кофите... някой им е длъжен да ги изхвърля след тях.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Въпреки новопостроените подземни и надземни паркинги, проблемът с паркирането в доста райони на столицата продължава да съществува."Това е, защото закона е "врАта у пОле". Задължителни е да има по паркомясто/гараж за всеки апартамент в нов блок, но не е задължително да се продават в комплект. А цените са все едно не гараж купуваш, а врора спалня в апартамента... масово пестят пари хората и не ккупуват гаражи. Отделно, че доста домакинства са с две коли
5
3
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Относно проблемите в статията (успях да я прочета), ами в София се презастрои и пренасели, защото всичко се прави за София и нищо за провинцията !!!Та всичко се юрна към София и на софиянци не им е приятен този факт.Симеон Дянков, колкото и да ми е антипатичен, имаше една добра идея да раздвижи провинцията. Може би не беше избрал правилния подход, но точно това трябва да се направи и проблемите в София автоматично ще намалеят , когато спрат да се изсипват постоянно хора от страната там !!!
4
4
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ало, г-да журналисти, от "Днес" !!!Моля да вземете спешни мерки !!!Не че съм много претенциозен, но две грамтични грешки ми се виждат прекалено, а може и да са повече ?!" ...Като цяло в участака от улицата.."Вярно, израснал съм по друго време, когато нямаше компютърни програми, които да следят за граматика и др. грешки и въпреки това се грешеше по-малко от Вас !!!Мисля, че е срамота, Ви е как мислите ?П.С. Не ми трийте коментара и си оправете грешките, че заблуждавате народа !!!
3
3
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Аб, г-жо Иванова, нямате ли текстов редактор:"...и буклукът се разсипва", "
2
7
 
7
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Бреййй, големи чистофайници софиянци бре... Чак около кошовете за смет искат да е чисто
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме да паркиране навсякъде! Искаме всичко да е паркинг!