Празненства - до 30 души, без дискотеки и публика на стадионите

Част от мерките се връщат заради увеличения брой заразени
Обновена: 9 юли 2020 13:05 | 9 юли 2020 12:07, Веселина Йорданова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика на открито и закрито. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Още по темата
Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове на закрито. Посещенията на открито се допускат при 50% от капацитета, спазване на дистанция от 1.5 метра и всички здравни мерки.

Забраняват се групови празненства с присъствие над 30 души - на открито и закрито. Мерките ще са до второ нареждане и влизат в сила от 00.00 часа тази нощ.

Заповедта за това на министъра вече е издадена, а причината за връщането на част от мерките е нарастването на броя заразени. Сутринта се е провела редовната среща с Щаба за ситуацията с коронавируса при премиера Бойко Борисов.

"Броят на носителите на вируса в последните 10 дни се увеличава и премина критичната точка от 200 души", заяви министърът.

През следващите дни не очакваме бройките да спаднат, даже може да има тенденция за ново увеличение. На тази база предложихме на министър-председателя и той прие да възстановим част от мерките, съобщи министърът.

Гласувахме доверие на българските граждани, за да ги върнем към нормалните условия, но щом не става, веднага връщаме тези мерки, посочи Ананиев.

Сутринта във видеоконферентна връзка в разговора при премиера са се включили и областните управители. Според тях заразата се разпространява предимно заради това, че не се спазват мерките, разпоредени от здравното министерство, за прилагане в закритите пространства.

Тъй като между областите има големи разлики, се дава възможност те да прилагат свои мерки, обясни доц. Ангел Кунчев, като даде пример, че има области със заболеваемост около нулата, като Видин, Монтана.

Здравните власти увериха, че в момента здравните заведения имат капацитет и няма проблем да поемат болните. Ще се направи необходимото леките случаи да се лекуват вкъщи.

Ананиев информира още, че не предвиждаме реципрочна мярка на тази в Гърция, където тестват всички влизащи на границата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЯ- ЗАЩОТО В СОФИЯ ЩЯЛО ДА ИМА ПЛАТЕНИ ОТ ЧЕРЕПА ПРОТЕСТИ...С ЛОЗУНГИ ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА ЧЕРЕПИТЕ, НА БЕНЧОВЦИ И ОЧИТЕ...
217
0
 
2
 
! Отговори
А защо не забранихте преди 3 години
снощното празненство на софийският протест, там бяха събрани над 10 хиляди на едно място? Взе да им отбива на ГЕРБ, затова пак започнаха с ограниченията, но това няма да им помогне, на народа му писна от шайката, и скоро ще я помете и вкара в затвора!
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
330 обявиха туко що, от които 140 в София. 228, не се кани, защото нормалните хора, които взимат заплати над 1500 въобще не им е до такива пубери като теб. Не вкъщи ще стоиш, ами и с мотика ще копаш след епидемията пустото поле. Пубер!
215
0
 
3
 
! Отговори
точно преди 3 години
До hahahahahahaако ги отворят лично аз ше ида да ги затворя всичките вертепаджии, опропастиха държавата сега сеят зарази навсякъде
214
0
 
2
 
! Отговори
hahahahahaha преди 3 години
До ДО 227 ПРЪННЯТАсмешкода не си някой чалгар или с нощно клубче или футболярчесвърши ваштанормалните хора немогат да ви понасят, даже и след вируса пак няма да ви отворят
213
1
 
7
 
! Отговори
330 заразени нови преди 3 години
до две седмици ще минем 1000, и ще започне да спада заразата след като затвориха вертепитеако не ги бяха отвряли както е нормално в такава ситуация сега щяхме още да сме сред най-добре справящите се държави в ЕСнезнам на кой му хрумна че от чалгарници, футболисти и др. .... държавата нещи печели
212
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Сега разбрахте ли,защо България отдавна няма армия?
211
0
 
2
 
! Отговори
До 205 преди 3 години
Само питамКакво се сещате за Доган? От няма какво да се прави ли?
210
1
 
1
 
! Отговори
До 209 преди 3 години
. Развей знамето на СССР и.... това е.,,Защо го учиш на такива гл.пoстиВидя ли го, как същата вечер отиде да си менка вируса пред Президентството Че и Президентът и вицепрезидентът без маски се набутаха в тълпата. Днес е 9- ти. На23 юли ще броим инфектираните
209
1
 
6
 
! Отговори
разгеле преди 3 години
това трябваше преди хабитурентвките изстъпления да се въведе и преди исмисления мач в пловдивдано тълпите от обезомели чалгури не са разнесли вируса толкова че да няма вече значение какво се прави
208
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празненствата няма да има докато Мутрата е на власт. Ще има само ограничения за народа ***!
207
1
 
0
 
! Отговори
215 преди 3 години
До Анонимен Ти недей определя само кое да затварят и кое не. Разбра ли, лефчо
206
1
 
7
 
! Отговори
сс преди 3 години
Значи баровете затваряме, пък ресторанти, кина и фитнеси - не. Ай боклучавици.
205
5
 
9
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Интересува ме дали някой е получил нервен срив или е умрял след затварянето на дискотечните катакомби и баровете , и отсъствието на пластмасови джуклести фолк-певачици с гнусната им псевдо музика гарнирана с безкрайно *** текстове . Ако толкова сме изпростяли , за какво изобщо съществуваме.
204
3
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
Само ако падне тиквата от власт може да се промени нещо ;) Това е пътя за излизане от кризата. У Европа казват - ,,Като не ви харесва си сменете управляващите ,, европейска народна поговорка ;) Така се става европеец .Като не гласуваш за провалили се партии ;)
203
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такаммм. Значи инкубационният период е две седмици. Те разбираш ли тая група от под 30 души, нямат семейства, приятели. Техните приятели и познати има познат кръг от хора и тн и тн. Вие съзнавате ли че НЯМА ЛОГИКА ако този ВИРОС Е ТОЛКОВА ОПАСЕН. Ако тва беше толкова заразно, ПОВЯРВАЙТЕ МИ ПЪРВИ ДА СЕ БЯХА СКРИЛИ ТИЯ КЪДЕТО ИЗДАВАТ ТЕЗИ НЕЛЕПИ ЗАПОВЕДИ
202
5
 
7
 
! Отговори
Миле преди 3 години
Браво! Много правилно и малко закъсняло решение.
201
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми дреме за дискотеки и барове. Не ходя - да ги затварят, даже по-добре да ги няма изобщо, защото това са инкубатори на леки момиченца, д рога и явно на коронавирус напоследък.
200
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей българи, дресираха ви като кученца. роби, на бунт !
199
3
 
11
 
! Отговори
:/ преди 3 години
Не може да се забавляваш, но може да работиш с повече от 30 души в едно помещение за мизерна заплата...