Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!

Премиерът призова президента да поеме отговорност за НСО
Обновена: 10 юли 2020 13:50 | 10 юли 2020 09:30, Веселина Йорданова
506
Борисов заподозря сценарий: Чакаме новини за еврозоната и те го знаят!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че президентът Румен Радев носи цялата отговорност за НСО и трябва да поеме отговорност, ако охрана бъде свалена.

Той изрази убеденост, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски сами ще се откажат от тази охрана.

Още по темата
Не съм ходил ни на Зимните, ни на Летните сараи, но много от протестиращите лидери са били там, подчерта той.

Борисов обвини противниците си в ярост заради подкрепата, която очакваме за чакалнята на еврозоната.

Няма да могат да се теглят пари кеш, без да светнат в Европа, ще паднат лихвите по кредитите, ще се вдигне кредитният рейтинг. Чакаме новини довечера след 8 и те знаят, че ги чакаме, посочи той.

Премиерът заподозря и че има постановка със ситуацията в парка "Росенец" и попита защо дясно мислещите хора влизат в този сценарий. "Много българи отиват на плаж, носейки знаме - видно сценарий. А когато има сценалий, има сценаристи и те вчера се показаха", заяви той по повод протеста вечерта пред Президентството.

Христо Иванов протестира срещу тези, които го къпаха и вика - държа Борисов отговорен - за кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначаването на началника на НСО, подчета премиерът.

Той обаче заяви, че не иска да влиза в сценарии, какъвто според него е била и ситуацията с протестиращите сестри в бившия партиен дом. Оставете простака да си говори, когато му отговориш, ставаш същия, каза Борисов.

Той подчерта и че работата на прокуратурата не щади правителството. Борисов каза, че това, което се причинява на правителството не е плюс - "да ти арестуват министри, зам.-министри, но ние дума не сме казали".

Борисов попита и защо подкрепата на ДПС за ГЕРБ във връзка с евроатлантическите ценности е проблем.

Премиерът е категоричен обаче, че в момента заради тежката ситуация с пандемията ни трябва абсолютен консенсус и няма никакво значение кой е управляващ.

Предстои тежка година или години, по никакъв начин не се раздвижва икономиката, подчерта той.

Борисов поиска и публичен дебат между медиците за мерките, които трябва да се предприемат за борба с коронавируса. Ако не се направи публичен дебат, отварям отново заведенията, закани се той.

И да се знае, че президентът Румен Радев е предизвикал разрастването на пандемията. След вчерашните прояви ще се увеличат случаите на заразени, защото имаше повече хора, отколкото на мача "Локомотив" Пловдив - ЦСКА - София, коментира още Борисов.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


506
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.