Какво губят музикантите от новите мерки срещу COVID-19?

Изпълнителите масово отменят участията си на закрито
10 юли 2020 22:44, Красимир Ангелов
5

Сред ощетените от новата заповед на здравния министър Кирил Ананиев са собствениците на клубове. Причината - от днес стадионите и нощните заведения отново са затворени. Финансови щети търпят и много музиканти, на които се наложи да отменят участията си.

Още по темата
Въпреки загубите от извънредното положение, собствениците на нощни заведения вложиха последните си средства, за да отворят на 15 юни. 20 дни по-късно те отново спират работа.

Този път заповедта е за 6 дни. Ако обаче бъде удължена, клубът ще понесе още загуби, казва собственикът на заведение Николай Ханджиев.

В събота в клуба трябваше да свири група "Сода Акустиик". Участието им обаче за пореден път е отменено. Вариант за музикантите остават заведенията на открито. Те обаче могат да работят само при 50 % капацитет, а приходите за групите идват основно от платените такси за вход.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски невролози са установили, че COVID-19 може да причини сериозни увреждания на мозъка и на централната нервна система, причиняващи психозапише го в днес б.г.
3
0
 
1
 
! Отговори
Нищо не губят преди 3 години
По улиците колкото щеш и е пълно с музиканти...
2
0
 
3
 
! Отговори
x преди 3 години
като ядоха кюфтетата не реваха, сега какво реват. Хайде стига сте ни занимавали с някакви псевдо музиканти.
1
1
 
7
 
! Отговори
А преди 3 години
Тези собственици конкретно, няма какво да ги мисля. Перачи на мутренски или червени пари. Много малко от тях са читави и изкарали парите си с пот на челото