Охраната на парк "Росенец" - до 15 септември, искал я шефът на НСО

Борисов: Излиза, че правителството брани имот на Доган
Обновена: 10 юли 2020 15:37 | 10 юли 2020 14:41, Веселина Йорданова
273
Охраната на парк "Росенец" - до 15 септември, искал я шефът на НСО
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че излиза, че правителството брани имот на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Това обаче е било направено с писмо на шефа на НСО, обяви премиерът на извънреден брифинг в МС.

Още по темата
Борисов изчете писма, според които исканията към различни служби са да се пази по суша и море територията на парк "Росенец", местност Отманли, от 10 юли до 15 септември. Подписът е на шефа на НСО ген. Красимир Станчев.

След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.

Борисов обясни, че в такива случаи след заповед службите действат "по тертип".

Добре че разбрах за писмото и то разбрах, когато говорих с кмета Николов (кмета на Бургас Димитър Николов - бел. Ред.) да демонтират бариерата, ако е незаконна, разясни той.

Борисов отново настоя, че НСО е изцяло под ръководството на президента Румен Радев.

Един ден Румен Радев призовава НСО да направи което смята за правилно и на другия ден НСО изпраща писмо, в което казват какво се иска от нас, и то до 15 септември, посочи министър-председателят.

Той възложи на вицепремиера Красимир Каракачанов да се провери - може ли тази заповед да не бъде изпълнена. Сценарият е ясен, виден. Моята заповед е да се намери законова форма, включително след среща с директора на НСО, да се оттегли, коментира премиерът.

Преди това вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че нито един моряк или съд от Военноморския флот няма да бъде ангажиран с подобни "необмислени писма и предложения".

Той попита обаче ген. Станчев дали НСО няма да вземе мерки с хвърлянето на български флаг, извършено от служител на военизирана служба.

Брегът е изключителна държавна собственост. Никой не може да спре граждани да отидат на плаж, но ако решат за митинг или шествия, това е друго, посочи Каракачанов и допълни, че тогава местната власт решава дали ще разреши.

"Да начертаеш карта и едва ли не флотът да дойде да те охранява - е порнография", заяви Каракачанов.

Вътрешният министър Младен Маринов каза, че във връзка с искането е разпоредил на професионалното ръководство да съблюдава закона.

Транспортният министър Росен Желязков попита защо точно вчера НСО реши да наложи ограничения на тази територия.

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че може много бързо да пламнат искрите на етническото напрежение и призова "дано сме всички с разума си". Той каза, че има начин да се протестира и се надява да няма сблъсъци при митинги. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Борисов знае, че излезе ли от парламента е мъртвец. Черепа ще го гръмне заедно с Горанов и дори покровителя на тиквун Маджо няма да иска да ги спасява. Божков ще му разкаже играта. Борисов ще стиска властта до последно!
240
1
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Полицията пази мафията, мафията е в полицията, държавата управлява полицията, значи държавата е мафия, а главния крадец крещи "Дръжте крадеца"!
239
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на тоя кюлчетата му да не са от тая американска фирма дето вади златото за жълти стотинки и траои цялата общинакаскетния дзержински къде е и той слугува на доган
238
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не излиза бре комунист банкянски то си е така и искате да го препишете на президентавчера тоя шев на НСО дето е ваша креатура нарочно песна такава заповедпо ваше нареждане- затова и президента го изгони
237
0
 
2
 
! Отговори
едни преди 3 години
Едни ще ги пазят цяла войска, а други дето се трудят тези търтей да благоденстват- ще ги нападат и крадат в домовете им и никой не го интересува. Да се сее страх- да мълчи народа. Къде е правосъдието, защо престъпниците и крадливите банди са на свобода.Къде е благоденствието - обещано от ЕС и управляващи.
236
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Ах, милият. Кой подари ТЕЦ на Доган? Кой подари пристанище на Доган?
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ НЕ Бойко , няма начин аз самият съм подавал сигнали За Варна които едно УВОЛНЕНО ченге замита с неговите дежурни отговори - copy-pase АЙДЕ сега си обирайте крушите
234
0
 
7
 
! Отговори
до к.242 преди 3 години
Добре казваш да се измете Падишаха, но той сам няма да напусне, защото напоследък премина в кръгова отбрана: от една страна го подпират десните партии, активизират се и новите десни, участвали в битката за кмет на София, т.нар. от Каскета "олигарси", демек негравитиращите около ББ милионери, на които Ив.Г. им отне богатството, също му станаха противници. Немощната в момента БСП се води опозиция.Така че ББ е в патова позиция и само спецпрокуратурата и част от МВР плюс ДПС стоят зад него. Докога?
233
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой реално командва НСО: нали това са ДАНС и гл.секретар на МВР Ив.Иванов: т.е. послушниците на Боце и Цацаров! Нали спецпрокурорите на Каскета заедно с полицаите на Ив.И. и жандармеристите вършеят из страната, а следователите и прокурорите последните два дни формираха железния полк на И.Г.! Този човек така се опияни от властта си, че докато Боце показа своите привърженици вчера в София, то гл.прокурор стегна своите подчинени в юмрук, готов тежко да се стовари върху всеки, който не е бойковист
232
2
 
4
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 3 години
Дон Барба Ганьос ще виси на стълба с главата на долу.Гешефтарски , до него.А разните мисироци като Банов ,Гърнето ,Горанов и Дончев за дълго ще се вмирисват по килиите.
231
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Оставка на Борисов ! Борисофф е *** на Доган ! Ей Бойко ходиш ли да переш гащичките на Доган ! Да се махаш *** такъв !
230
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри вън! Тоя път няма прошка! Ако трябва ще се мре!
229
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредните сапунки на борисов- ох, не съм аз, не съм аз, една реплика има в театъра и си я повтаря.кой реши да се охранява дпс-то бре - ти чрез данс и мвр, що не чувам да си махнал това решение. А охраняваната територия около лицето е вече резултат на решението за охрана.така че писмото е нормално, а да видим при плев'ню какви писма са пращали, не ти стиска нещо, *** гнусен,пфу, театър за де'билите
228
0
 
7
 
! Отговори
R преди 3 години
Ясно е защо искат ограничения. Имат стока да получават хората. Видели сте кея .Не може стоката да я виждат някакви си там " плажуващи " и разхождащи се по брега външни лица. Ааааа *** ха. Каква е тази работа. Първо стоката, после плажуващите.. Колко му е - до 15 септември само :)
227
0
 
8
 
! Отговори
R преди 3 години
До СкептикЯвно в пазенето на някой , влиза и пазенето на бреговата ивица, така ли да го разбираме. Що не му направят един цял град тогава, да си го пазят.
226
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефа на НСО не решава кой да охранява бе толупи!Той изпълнява решения на тричленка в която се взимат решенията кой да се охранява.А 2 *** от 3 членката са от ГЕРБ!!!!Кой тогава е казал да се охраняват
225
0
 
17
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Питам директно президента Радев - ще бъде ли уволнен охранителят от НСО, който потъпка националния ни флаг? Ще влезе ли в затвора за това?-------Според тебе Президентът ли уволнява и вкарва в затвора? Бива ли да си такъв ***?
224
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам троловете от ГЕРБКой нареди да се пази Доган?Кой оряза правомощията на Президента над НСО?Кой краде от обществени поръчки?Защо Прокуратурата заличи 42 000 досъдебни
223
2
 
9
 
! Отговори
а отговорност преди 3 години
Питам директно президента Радев - ще бъде ли уволнен охранителят от НСО, който потъпка националния ни флаг? Ще влезе ли в затвора за това? Как искате от децата да уважанват националните ни символи, след като НСО ги потъпква? В случая отношението към българския национален флаг е престъпление по служба.
222
0
 
12
 
! Отговори
така излиза преди 3 години
Кой от двамата - Доган или Пеевски е бил в резиденцията си край Росенец, когато е станал инцидентът! Защото имам усещането, че НСО е пазело плажа, а не Доган или Пеевски. Тия двамата може в това време да не са били край морето, а охраната да не пуска на плажа и пиле да прехвръкне, превръщайки плажната ивица в охранявана частва зона.