Появата на Радев на протеста - да защити рейтинга си

Дистанциране - правилният ход на властта, смята Румяна Коларова
10 юли 2020 10:02, Красимир Ангелов
74

Спонтанен протест под прозорците на властта разбуни духовете у нас. Формалният повод бе случилото се на плаж "Росенец", където охранители на НСО не допуснаха бившия правосъден министър Христо Иванов и още двама души да слязат от лодка, както и акцията на прокуратурата в президентството.

При протестиращите вчера слезе и президентът Румен Радев, който нападна словесно властта и прокуратурата.

Още по темата

"Първият голям въпрос е дали ще се създаде протестна общност. Видяхме, че това е протест на хора, които са доста различни, това е плюс за протеста. Причината за толкова масовия протест в София е много аналогична на това, което се случи 2013 г.", коментира политологът проф. Румяна Коларова в "България сутрин".

По думите ѝ още вчера правителството се е опитало да се дистанцира от НСО, от застрояването на крайбрежието и от акцията на прокуратурата в президентството.

"Най-губещата ситуация за управляващите е единен фронт срещу правителството. Този протест е първа стъпка към това. Едва ли от това ще спечелят малките партии, не съм сигурна доколко ще спечели президентът. Това е амбиция да задържи и повиши рейтинга си. Това е защитна реакция, защото когато арестуват твой ключов секретар и съветник по сигурността, първата стъпка е да се защитиш", обясни проф. Коларова пред Bulgaria ON AIR.

Предимството за президента беше, че се събраха група от хора, които казаха "ние искаме да го защитим", подчерта тя.

Според нея правителството няма да тръгне в посока на подаване на оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баба мара - Зашо говорите глупости ????? Толкова сте заслепени от лакомия и несправедливост ,че не знаете какво правите. Никой до сега не е управлявал България по-добре.....
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bsp- По добре да управлява Борисов отколкото руските газомийници начело с Радев и дъртата к_ а Корнелия Нинова в съзвучие с най- големия престъпник в държавата Васил К. Божков. Пази боже, мила България!!!
52
1
 
4
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Тая бабка коя е? Като гледам със склероза ми се струва и е и кьорова. Да си седи у дому да не я хване вируса, що решила и тя акъл да дава.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Б. Борисов свиква митинг в своя защита.
50
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ама как ще подават оставка до последно ще оглозгат кокала власт не се даватака лесно толкова милиони са дадени са купени гласове медии разни измислени,,,,,,,,,лози
49
5
 
5
 
! Отговори
ВЧЕРА преди 3 години
с акцията си в Президентството прокуратурата и МВР направиха тренировка за насилствено отстраняване на Президента, а НСО не изпълниха задълженията си по охраната на президентството, като допуснаха в сградата да нахлуят 30 въоръжени лица.
48
3
 
7
 
! Отговори
Палячото преди 3 години
РадеФ няма рейтинг... Как ще защитава нещо, което няма?
47
1
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Избираш си една м,аймуна за президент и я пускаш да подскача и да имитира работа?От там пускаш цяла кохорта от специалисти, политолози, да я коментират защо е откъснала например зелен вместо зрял банан,защо се е изпикала от дървото,а не го е направила на полянката?!А в същия момент останалата част от стадото подскача и се прегръща,докато се изпозарази на воля и докато не ги изпонатръшкат ягуарите наоколо,които мъркат доволно от маймунската тъпня на вожда им,който ги тика директно в устата им
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с Осем джуджета к*во става?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Ми като ще ги разследваме, да ги караме в хронологичен ред, а? И да ги бесим поетапно. Ама тогава трябва да почнем от твоите любимци. Това нещо го пропускаш удобно.
44
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44Абе стига с тоя "президент избран от народа си"! Онова си беше наказателен вот. И аз гласувах за него, а не за "магаpето", ама не го подкрепям! Кво да подкрепям шпионин?! И кво направи до сега, освен глупости? Да беше показал някакви личностни качества, да се беше дистанцирал от партията-майка, ей така за пред хората поне! А имаше шанс, ама нейсе, чака си заповедите и си трае. Издъни се щото толкова си може.
43
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пряко избран от нас, значи рейтинга си го има.
42
14
 
8
 
! Отговори
Копитото преди 3 години
Подкрепям президента! Долу мафията и мутрите от управлението на България. слуга на мутри -премиер. Шофьор на мутра МВР шеф.
41
8
 
8
 
! Отговори
Васил Коларов преди 3 години
Внукчата на Васил Коларов, видна боркиня против Комузъма, управляван от дядо и, избил хиляди Българи има наглостта да атакув Президент избран от народа си.Да се задавиш с червивите си пари дето ги взимаш.
40
8
 
20
 
! Отговори
др.сулю преди 3 години
какъв рейтинг *** другарко? Льотчика съвсем се оплете в напъните си да вземе властта подтикван от трите си влъхви и дори съвсем безцеремонно започна да обижда на мутри и мафия. Не така др.Радев, не ти подхожда на длъжността Президент на републиката, излагаш България пред света, а това,че ти се излагаш всеки ден отдавна всички го знаем.
39
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев твърде дълго ви търпя! Търпя ви в името на мира, с цената на порой от хули! Търпя, защото е разумен и възпитан, но всяко търпение си има мярка!
38
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От едната страна на тепиха е държавата - изпълнителната власт, прокуратурата и съдебната власт (защото тя е подписала заповедта за обиск в президентството). От другата страна на тепиха е руския шпионин Радев , комунистите (колкото са останали) и платените протестъри от олигарсите на БСП и Костов.Няма да разрешим на комунистите , олигарсите и Русия " да си върнат България"!Радев, а ако ние нормалните ни писне от тебе и излезем? Ще те наврем в миша дупка!
37
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голяма глупост не бях чул.Радев бил на протеста,за да защитял рейтинга си.Ама 0вСо,той рейтинга си го има,за какво да го защитава.За твое сведение народа беше там,за да защити президента си от хунтата.А президента излезе да поздрави народа си.Завиждай!
36
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я па тая.Глашатайката на ГЕРБ и ирландската пастирка.Скрии се ***,тетко.
35
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Вождът е любимец на народа, защо не смее да ходи по улиците без охрана, защо има нужда да прави контрапротести? Какво налага да виси по телевизорите през ден и с часове? Защо целият МВР състав трябва да дава допълнителен труд на жълтите павета? И ако няма нищо общо със сараите, защо не се направи проверка на доходите на Пеевски, на телефоните му, на връзките му за търговия с влияние?