Проф. Костов: Заради запалянковците ще пострадат артистите

"Управляващите трябваше да чуят алтернативните мнения"
32
Проф. Костов: Заради запалянковците ще пострадат артистите
Снимка: БГНЕС

Покрай компромиса, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред и не могат да реализират труда си. Това коментира пред БНР пулмологът проф. Коста Костов във връзка с новия рекорд на новозаразени в страната.

Управляващите трябваше да се вслушат в алтернативните мнения, преди да разрешат публиката на стадионите, а не днес да връщат ограничителните мерки, каза Костов, който беше координатор на Медицинския експертен съвет към правителството.

По думите му в последните дни съотношението на заразени спрямо общия брой тестове е било между 5 и 6%, а днес е 8,96%.

Още по темата

"Това означава, че имаме вече една по-висока вълна, но това не трябва да е тревожно и да изпадаме в паника. Това е процес, който се очакваше", обясни професорът.

Той беше категоричен, че трябва да се отнасяме по-сериозно към опасността от вируса, който е между нас.
По думите му в момента капацитетът на болниците не е запълнен не може да се говори за претоварване на здравната система.

Според проф. Коста Костов не може PCR-тестовете да се абсолютизират като безалтернативни и да се обявяват за 100% достоверни.

"Зависи кога е направен. В първите два-три дни от заразяването неговата чувствителност е 30%. Ако бъде направен при един инфектиран след 14-ия ден, той може да бъде позитивен, но съвсем не означава, че има вирус, който е способен да осъществи инфекция при друг", обясни специалистът.

Пулмологът посочи, че характерното за епидемията от Covid-19 е голямото количество безсимптомни пациенти и способността на една част от инфектираните да пренасят заразата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Стига с тия стадиони, бе" абсолютно дойде ми до гуша това да обвиняват запалянковците, абитуриентите и протестиращите. И то без да имат вина. Методиката на тестовете и тяхното естество и количество са такива че бройката винаги расте ако някой иска това да е така кови измамата за отнемане на права...
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията май няма дата или аз не я видх.
24
0
 
3
 
! Отговори
бай ... преди 3 години
Сега ако каже, че и простата му е пострадала от мерките, щото се въздържа, цена няма да има
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия стадиони, беЕдин мач гледали хората, сега ще им го натривате на носаНали ги спряхаИ искам да попитам тоя професор,какво плаче на чужд гробКога театрите са работили през лятото, че сегаИли каквоПАПАГАЛ
22
3
 
2
 
! Отговори
Тт преди 3 години
Баси импотентността е тая държавичка. Ае докога ще управлявате със старите ченгесарски номера да настройвате хората един срещу друг, ве ***.ници импотенти. Ае като не ставате за нещо що мъчите и себе си и цялата държава е тъпури. Тоя надпис дето стой на парламента трябва да се махне. Тая *** отдавна не се управлява спрямо надписа. Тука е разделяй и владей. Тука няма интерес от съединение. П.едали алчни
21
4
 
3
 
! Отговори
Мислител преди 3 години
Последно какво да правим да излизаме или да си стоим вкъщи?!?Да ходим на дискотека да не ходим хайде ти и Мангъров решете какво искате и какво мислите!!!Защото който не знае какво иска получава това, което не иска!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Те млъкнаха не само за Швеция а и за Великобритания и Португалия. То там мина и замина вече
19
1
 
9
 
! Отговори
И ? преди 3 години
Кои са артистите в светония спектакъл ?
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първият в историята вирус, който се предава по медиен път.
17
3
 
2
 
! Отговори
Lan преди 3 години
:) Значи март месец при 6 болни болниците бяха пред колапс и затворихме, сега са си ОК! Иначе ми липсват оплюващите статии за Швеция...само да напомня там е забранено все още събирането на над 500 души на открито, ние изведнъж станахме по-шведи и от тях или я караме хаотично на мерките?!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА д-р Виткова нещо казва ли по въпроса?
15
5
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
Одеве по една от телевизиите казаха , че гърците на Промахон са направили 30 хил. теста , положителни са били само 100 !!!! Ето това е истината когато тестовете се правят на случаен принцип , а не само в огнища сред контактни лица и болници .
14
7
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Между другото днес направих осми-девети ден откакто бях в сектор Г на финала за купата!ВСе още съм машина!Вирусът нещо против мен ли има
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А д-р Мангъров какво числи по този въпрос?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Съгласен с теб, но защо само София трябвало да пламне??Автобусите няма ли да разнесат заразата и към провинцията?Или вирусът не лови гербаджиите?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ноле каза, че немало такъв вирус...Слушайте Ноле - той знае...Професор е.
10
7
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Днес говорих с класически немци,мога да ви кажа,че не вярват в измисления вирус!Икономически игри!
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не артистите, а всички ние пострадаме заради простата тиква борисов. всеки ден се посира без изключение, всеки ден
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради мутрите пострадаха всички останали. Да сложим край на мафиотската диктатура на Боко!
7
3
 
3
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
От тоя *** по-голем артист нема. Вижте му фейса само, метафори рими, а като почне да цитира поети, художници, картини, си запушвам ушите. Да беше станал изкуствовед като го влече.