Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
айде всичките долу преди 3 години
И БСП, и ДПС и ГЕРБ и "патриотите" и Атаки, матаки, батаци и не знам си кой още! Всичките да им се отнеме гражданството да ги закарат с една лодка на средата на черно море и да ги оставят там. Който е член на която и да е партийка в България да отива на плажа и да ходи към водата докато не му се вижда вече главата! Демокрация = власт на народа. Ей го народа на площадите, що ги бият АЙДЕ У ЛЕВО ВСИЧКИТЕ БИРНИЦИ, че да не ги закопаме набързо!
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде да си го кажем честно и от двете страни 'спонтанни' протестиращи няма, толкова ли им е акъла за по 20лева и парче пица да правят навалици и разнасят зарази-----Така са ти казали да пишеш.Зарази разнасят единствено Боко и Гешев с мръсните си усти.
265
1
 
1
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
Кой плаща повече за протестиране? БСП+ДПС или ГЕРБ? Питам, че съм свободен уикенда и бих отишъл да метнем некой камък
264
3
 
3
 
! Отговори
DVB преди 3 години
Бъзикахме се с американците колко им е акълът да протестират по време на пандемия и с право, ковид направо им такова таковата.. Не мога да разбера тези наши платени протестиращи, защото хайде да си го кажем честно и от двете страни 'спонтанни' протестиращи няма, толкова ли им е акъла за по 20лева и парче пица да правят навалици и разнасят зарази. Абе простий БГ юруде, идват избори където можеш да си изразиш мнението на воля и да решиш кой ще краде най-малко следващите 4год, толкова е просто
263
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 173 дай корадинати ако търсиш разговор
262
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 173 дай корадинати ако търсиш разговор
261
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Утре повече, вдругиден още по....."Откъде повече.....трябва да ги докарате от блатная.
260
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре повече, вдругиден още по и така докато мафията не се оттегли от държавата
259
4
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Бас ловя, че са го били защото е пасял овце там, у не е хвърлял камъни и псувал
258
11
 
12
 
! Отговори
бойко убиец преди 3 години
режима на борисов почна да пролива кръв, момче е бито почти до смърт от полицията , с линейка го взимат. пазете се борисов е казал да убиват ако трябва!
257
3
 
1
 
! Отговори
До 303 преди 3 години
Имаш един човек в форума младия безпартиен скромен смирен премиер с харема ама няма кой да се събере около него да събере подписи за нова партия
256
12
 
5
 
! Отговори
Сополанко Пуберски преди 3 години
Те агитките на Левски и ЦСКА да се съберат заедно и само на униформи ще ми станат тия *** полицейски
255
5
 
3
 
! Отговори
Силистар преди 3 години
До мрънкалото ХммАми да им сложим нов член първи на герберските мутри като няма кой. Това ли предлагаш?
254
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама нали уж е демокрация, а пък не може протести, бият хората, ще ги глобяват...Т. Живков да не е възкръснал и да е сменил Баце или това е лош сън
253
7
 
9
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Всички са един дол дренки. Сини, червени, Радев, Борисов всичко е едно и също. Трябва коренна промяна... но такава не виждам. Тези и да си подадат оставката... все 200. Кой ще дойде на тяхно място? БСП? Патриотите? ДПС? КОЙ? Трябва от някъде много свежа кръв да се появи, но не виждам истински лидер. Имаме само едно момче в общината - Борис Бонев, но една птичка пролет не прави
252
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и за децата е ясно, че се изпълнява сценарий писан в руското посолство. с услужливата подкрепа на комунисти и мафия. И нека е ясно, че Резидента Радев е ЛИЧНО отговорен за случващото се.
251
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от автобусите ги изтеглиха на безопасно и им дадоха по един таблет да дрънкат минуси в ***.беге
250
9
 
28
 
! Отговори
виждам преди 3 години
Cган от наpкомани и хулигани.
249
13
 
8
 
! Отговори
TORTA преди 3 години
Peevski, Dogan, Geshev, Tikvoch gi iskame kato tortaStudeni i sqs Sveshti
248
1
 
3
 
! Отговори
Борисов и Радев преди 3 години
В момента вие сте лявата и дясната ръка на държавата. Третата ръка е съда и то не кой да е, а конституционния. И понеже сте завързали третата ръка да не може да си свърши работа в момента или щще си биете шамари или ще се разберете да ги биете заедно. А мозъка на държавата за съжаление в момента са едни 240 души, които мълчат, а точно сега трябва да говорят. Да не станат 400!