Ресторантьори за ограничителните мерки: Ще имаме голям спад

Повече от 30 души на открито не може да се събират
Обновена: 10 юли 2020 08:25 | 10 юли 2020 08:15, Анисия Иванова
42
Ресторантьори за ограничителните мерки: Ще имаме голям спад
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорите отново се оказаха пред колапс, след новите рестриктивни мерки, въведени от здравния министър Кирил Ананиев, за да се овладее скока на заразените с коронавирус у нас.

"Ще имаме доста голям спад, искат 50% заетост, тоест през маса трябва да сложим рерзервета. Това ще се отрази зле на работата ни", прогнозира пред БНТ Димо Димов, който е собственик на заведение в Морската градина на Бургас.

Още по темата

По думите му спазването на мерките ще зависи изцяло от самосъзнанието на хората.

"Сега ще трябва да предупреждаваме клиентите, че повече от 30 души на открито не може да се събират. Ще ни паднат оборотите. Не знам как ще разпределим хората в ресторанта, че да спазим абсолютно всичките мерки", посочи той.

Димов се надява новите мерки да дадат резултат, защото в противен случай е изправен пред дилемата да остави на улицата 30 души.

"Това са 30 семейства, които разчитат на тези доходи", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ресторанти, 380лв майчинство ми свършиха за седмица, за ресторант няма.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, нека който иска а ресторант да ходи, който страх има вкъщи.. Как ще се пазим вечно, все ще го хванем, ако оттук нататък живеем с него.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33А ти защо смяташ ,че 98%от положителните някой ги лекува с нещо? Стоят си по домове и си пият витамини, чай и парацетамол, ако случайно имат температура.Аз съм навита да не плащам за "здраве". За толкова години са му удържали пари, които така и не съм ползвала. Вместо ходене по мъките, отиваш, плащаш си и ти вършат работата.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предишни години когато печалбите ви бяха големи и укривахте доходи, а да не говорим и за осигуровките на работниците ви, тогава беше добре, а сега оревахте всичко. А и всеки е виждал собствениците на заведения с какви автомобили се придвижват.
30
3
 
6
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Не само да си плащат от джоба, но и да се лекуват вкъщи както намерят за добре, а не да пълнят болниците и преуморени доктори да ги обслужват денонощно, защото те са много отворени и не могат да се спрат от кръчми и мачлета за 1 месец.
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24И това как го реши? Кой ти дава право ти да решаваш дали ние ще ходим по мачове, концерти, кръчми и екскурзии?! Ти се се завирай във вас като щеш, но ние искаме да си живеем нормално.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Ми не ходи на ресторанти като те е страх от вируса, ние останалите ще си ходим. Какъв ти е проблема?! Защо да ни затворят всички заради твоята хипохондрия?!
27
3
 
17
 
! Отговори
Волф преди 3 години
Между другото - има един тузарско-мутренски ресторант Неро на бул. Витоша в София близо до Южния парк. Вътрешните маси работиха още когато само външни маси на дистанция бяха позволени. Чий е този ресторант, че за него няма закони?
26
0
 
14
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Ние сме си отходили по почивки и заведения като бяха по-малки децата и вече ходим само ако има повод. Във вторник имаше малко събиране за абитурентка (племенница) и докато малките играеха с менютата ги взех да не ги скъсат. Поглеждам бегло...и ооо цени. Платото морски дарове, дето го ядем-45лв, Кола-3,2лв/200мл, Плато с пържолки-към 18 лв...и т.н. Изобщо има ресторанти и ресторанти. Явно този не е за оплакване. Вярно, че беше вкусно и пипнато всичко!
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е дайте сега да се натръшкаме всички , за да работите вие, а да не говорим , че ресторантите в центъра на София въобще не спазват никакви мерки. Сервитьорите нито носят маски, нито ръкавици, никой не дезинфекцира маси и столове, а за отстояние от 1.50 въобще да не говорим.Като ви е толкова мил хлябът, защо не пазите здравето на хората???
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо е цялата драма - повече тестове откриват повече заразени, % не се е променил особено. Не виждам каква е драмата с тоя вирус, че пак да затварят всичко. Който го е страх да си седи в тях - останалите искаме да си живеем нормално.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това са 30 семейства, които разчитат на тези доходи"НЕ МИ ПУКА !!!Да се преквалифицират в берачи на домати или каквото там могат да правят.Келнерак не е професия.В Бг всеки който нищо друго не може да прави отваря кръчма.
22
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
*** да бяхте спазвали мерките в заведенията нямаше да имате спад, но *** е най-разбира от всичко. Австрия, УК и др слагат карантина за нас щото вирус нема или и тях ги карат да носят маски за да им затворят плювалниците...
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторанти, барове, стадиони, транспорт ВСИЧКО трябва да бъде спряно НЕЗАБАВНО !!Иначе пак ще го спрат ама като е станало мазалото и ще бъде за мноооого по-дълго време.П.П. Който плаща късно, плаща ДВА ПЪТИ !
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте, докато не са ви измрели служителите.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спадът е неизбежн. При единия случай от мерките, а в другия от заразата.
18
3
 
13
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
До МилеТи да не мислиш,че земеделието и животновъдството са лесни работи. И изискват огромни инвестиции. С 10-20 хиляди нищо не можеш да купиш. На приказки е много лесно. Все едно купуваш 2 крави и почваш.
17
5
 
16
 
! Отговори
Миле преди 3 години
Щом не ти върви бизнеса търсиш друг вариант за доходи. Земеделието и животновъдството може да поемат неограничен брой желаещи за работа без стрес и началници. Поне пържолите ще са ви от месо
16
1
 
31
 
! Отговори
bg преди 3 години
Стига сте ревали за тези ресторанти. Ако избухне съвсем епидемията, дори и да са отворени ресторантите никой няма да отиде, защото ще го е страх.Освен това ще затворят и другите бизнеси и хората няма да имат пари за кръчма
15
3
 
25
 
! Отговори
Жн преди 3 години
Стига смешки бе сякаш ги спазвате правилата. Тая седмица бях на кръчма. Пълна до горе. Нито един келнер с маска или ръкавици. Носи ми салтата топнал един пръст в чинията.