МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“

Протестът на "Да, България" от „Росенец“ – пред Община Бургас
Обновена: 11 юли 2020 11:36 | 11 юли 2020 11:30, Елка Василева
29
МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“
Снимка: БГНЕС

Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР - Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

Част от събралите се в парка "Росенец" напуснаха района и заявиха, че ще протестират пред сградата на Община Бургас. Това решение те са взели, тъй като не били допуснати от полицаите и служителите на жандармерията до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Пред сградата на Община Бургас протестиращите ще изразят недоволството си.

Току-що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парка "Росенец". Не са допускани и общински съветници. Комисар Радослав Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност, обяви в официалната си Facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов.

Към момента в местността "Отманли", където се намира парка "Росенец" има много автомобили, автобуси с табели "Случаен превоз" и стотици хора. Част от насъбралите се са привърженици на ДПС и носят партийни знамена, други са в района в подкрепа на инициативата "масово ходене на плаж", обявена за 11.00 часа.

В местността е и председателят на партията Мустафа Кардайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Петър Младенов преди 3 години
Станкооо, Станко, не мина гат трябваше...
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурни сме, че полицията няма да допусне протестиращи да "казармата" на Ахмед на брега на Росенец . Още повече, че минисър Маринов се родее с агите: той е п.о.м.ак от тетевенските села. Родствениците трябва да се уважават.
146
1
 
8
 
! Отговори
само БСП преди 3 години
Ще Ви пусна на плаж ако пак му подарят някой друг ТЕЦ.
145
16
 
4
 
! Отговори
АБЕ, ПАК ГЛУПОСТИ.. преди 3 години
ХОРАТА НА "ДА БЪЛГАРИЯ"... СА МЕКИ КИТКИ.НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО... ВИДЯХМЕ ГИ ВЧЕРА У СОФИЯ.ЖАЛКИ НЕКАДЪРНИЦИ. И ***.
144
0
 
20
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Директорът на бургаската полиция, който даваше изявление е един безподобен, безпардонен интересчия и некадърник.Абе, къде е Динко Вълев с танка?
143
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента излизат клипове от протестите в София вчера. Полицаи арестуват хора, бият ги както са с белезници и ги трупат на камара все едно са трупове!
142
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ДПС стоят отзад и действат"ОПГ - Организирана партийна група.Активни действия по събиране на клакьори, публика и живи щитове.Нищо не се оставя на случайността.
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 147Добре де, но Местан го изхвърли защото с редовното си ходене в Турция ( ако не се лъжа тогава беше председател на ДПС ) му застрашава статуквото.За това го изхвърли, иначе за останалото си прав, Доган е може би милиардер.
140
1
 
3
 
! Отговори
От Монитор преди 3 години
Но заглавието е следното:Противостои на държавата с 12 млрд. лева една десета от БВП на България Олигархията с милиарди колкото две ограбени КТБ По време на мандата си Фетхуллах Костов създаде паралелната държава Подари банки и монополни активи на подсъдимите БГ Мадоф, Прокопиев, Донев и на червениния директор Сашо ДончевБожков най-печално известния БГ гангстер според американски дипломати
139
5
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
МВР са аматьори ръководени от шофьор!
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този линк не излиза,защото пише кой е Василев,който ограби КТБ с 6 милиарда и избяга и кои са олигарсите:https://***/bg/a/view/oligarhijata-s-miliardi-kolkoto-dve-ograbeni-***-213219Но заглавието е следното:Противостои на държавата с 12 млрд. лева една десета от БВП на България Олигархията с милиарди колкото две ограбени КТБ По време на мандата си Фетхуллах Костов създаде паралелната държава Подари банки и монополни активи на подсъдимите БГ Мадоф, Прокопиев, Донев и на червениния директор Сашо Дончев
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданинАз също ги гледах, имаше сблъсъци определено, Днес мълчат както обикновено, за еврото се загрижили милите.Иначе няма какво да се чудиш че гонят хората от общински ( не частен ) имот, Доган е държавата и тя си го защитава с еничарите, кво да си говорим...
136
1
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Имах възможността да изгледам част от излъчваните репортажи от парк Росенец и недоумявам как шефа на охранителна полиция при ОДП Бургас някой си комисар Рачев ще пренебрегне заповедта и решението на ДИРЕКТОРА НА ОДП за достъп до охранявания плаж като самоволно решава да не допусни хората дошли да посетят плажа и създаде напрежение .Допусна сблъсъци дори да изблъскат директора .
135
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 145Само неграмотен *** непознаващ фактите може да оспорва написаното от мен. Hо такива сте си гербаджийските ***.ПП. Луканов го утрепаха 1996та.
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКак да не е заради самолета като е точно заради самолета. Уволниха го точно когато Доган събра ДПСто в сараите и им каза, че са зад Русия!
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 146Не мисля, че е точно подарък. Преди 5-6 години Доган си строеше сараи на съвсем друго място. Но явно трябва да е лично до пристанището на Лукойл, за да го пази. Днешният случай е показателен. Граждани искат да влязат там и единствената сила, която ги спира, са хората, които са лично верни на Доган. Освен това като има неприсновени сараи точно на морето, може съвсем спокойно да си внася наркотици. И защо Доган не напусна сараите вчера, а още е там, явно има работа.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144Всеки си има мнение, не е заради самолета, просто Местан не спираше да ходи в Турция.Известно е отдавна че Доган и Ердо не се долюбват, както и да е...
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСамо човек като тебе с НУЛА мозъчни клетки може да твърди, че умрелият през 1995 Луканов е накарал Костов да подари нефтохим на руснаците през 2001.
130
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 143Въпросният парк росенец е подарък от Москва за Доган. Един от многото подаръци. Какво точно е получила Москва насреща малко хора знаят.
129
7
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 119Костов подари нефтохим на руснаците защото това беше поръчката на луканов.Не забравяй, че след провала на нефела фифилота сдс беше НИЩО.Луканов направи изкуствено дишане на сдс и вдигна акциите на неуспелия кандидаткомунист костов за да се пребори с Виденов, който искаше Нефтохим да внася печалбата и данъците в бюджета.За росенец конкретно - не знам.