Протестиращи блокираха пътя Русе-Варна и Русе-Кубрат

Това е втори протест там в рамките на седмица
11 юли 2020 14:07, Елка Василева
2
 Протестиращи блокираха пътя Русе-Варна и Русе-Кубрат
Снимка: архив, БГНЕС

Протестиращи блокираха днес пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат. Причината за недоволството им е лошото състояние на второкласния път Русе-Кубрат, който не е ремонтиран основно от около 30 години.

Това е втори протест в рамките на седмица. Двата пътя бяха затворени и миналата събота.

От агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха преди десетина дни, че началото на рехабилитацията на пътя Русе-Кубрат ще бъде поставено през септември тази година, а срокът за ремонта е 10 месеца, но протестиращите заявиха, че не вярват на това обещание.

"Ние не вярваме на агенция "Пътна инфраструктура". За трети път през тази година ни лъжат и докато не видим машините, че ремонтират пътя, няма да се откажем", каза Нина Тодорова - един от организаторите на протеста.

По думите й пътят е много опасен - особено през есента и пролетта, когато видимостта е намалена от мъглите.

"Забравени сме от Бога. Това не е път, това са кратери", каза Недялка Кирилова, участник в протеста.

Протестиращите скандираха "Искаме си пътя" и "Срамота", като издигнаха транспаранти с надписи - "Добре дошли на Марс. Срам!", "И аз искам да живея!".
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с протести бб обича лични срещи Целунете ръка и 1000 пъти кажете благодаря ваше величество и ще стане Пътя каменово кубрат е готов от 1
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за какво ви да ги ремонтират при положение, че после ще има ремонт на ремонт на ремонта в рамките на 3 години. По-добре по черни пътища и всички да си купим бтр-и и танкове. Тези машини поне ще са от полза, ако има искам да изразя недоволството си пред парламента или може директно вътре
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При РАДЕВ ЩЕ Е НАПРАВО ПИСТА ЗА ГРИПЕНИ.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътя е лош, защото ББ УПРАВЛЯВА, ПРИ СТАНИШЕВ БЕШЕ СУПЕР.
7
12
 
1
 
! Отговори
! преди 3 години
Тези комунисти какво искат? Г-н Борисов прави пътища, магистрали и един ден и до тях ще стигне но това не става с магическа пръчка. Онзи ден един комунист ми дрънка глупости как 3 тунела и 3 акведукта на Витиня били направени за няма и 4 години а сега ги ремонтират от 2014 и срока бил до 2024 г. за ремонта. Комунистите не разбират ли че една къща се прави за 2-3 месеца а после цял живот я ремонтираш.
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като дойдат БСП на власт,ще ви го оправят!Хахаха, вервайте!
5
0
 
27
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Точно така, всички на протест, като си поискаш - дават, иначе се правят на луди. Искайте хора - по-хубави пътища, по-високи заплати, забрана за застрояването на планини и море, престъпниците в затвора (в това число и политици, магистрати и т.н). Трябва да се иска, пред Народното събрание. Ако са 50-60 човека ще ги набият и арестуват, но ако се съберат 50-60000? Помнете - СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА.
4
0
 
11
 
! Отговори
VISOKRUS..... преди 3 години
Ако бяхме ДЪРЖАВА, щяхме да имаме полиция.Ако имахме полиция АПИ щеше да е санкционирана за милиони, като стопанин на пътя и същият трябваше де е затворен като опасен или сигнализиран подобаващо. За нас винетките, за ТЯХ пътищата. За съжалениуе не съм склонен да вярвам че краят на безобразията се вижда, поради факта че хората са същите, а те нямат качество в мисленето. ПФУ!Э
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много протести станаха... В момента студена пот тече от едни телеса по едни пачки, кюлчета и глок 17 и мокри ли, мокри - до подгизване мокри тия активи, изкарани с честен труд.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук протест, там протест, Бочко не може да свари да извозва контрапротести с автобусите! Хахахаха. ***!
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки протест - пирон в ковчега на колониалния режим на Тулупа !